Uitzonderlijke ISAE 3402 (Type 2) Verklaring voor aan Ricoh uitbestede digitaliseringsdiensten en documentprocessen
20.10.2016

Uitzonderlijke ISAE 3402 (Type 2) Verklaring voor aan Ricoh uitbestede digitaliseringsdiensten en documentprocessen

Ricoh Nederland, ‘s-Hertogenbosch, 20 oktober 2016 – Het Production Center van Ricoh Nederland in Kerkrade heeft onlangs de ISAE (Type 2) Verklaring ontvangen. Opdrachtgevers die hun processen uitbesteden aan Ricoh zijn met deze verklaring verzekerd van een continu, kwalitatief hoogstaand beheer van hun processen. Het Ricoh Shared Service Center in Kerkrade voert digitaliseringsdiensten uit en beheert documentprocessen voor bedrijven, zoals de verwerking van (analoge en digitale) facturen, betaalprocessen en het digitaliseren van poststromen. Volgens de auditor komt het zelden voor dat een ISAE (Type 2) Verklaring wordt afgegeven aan een organisatie waarbij de scope zo groot is. Ricoh is de enige aanbieder in de markt van print- en documentdiensten die in het bezit is van deze verklaring. 

Organisaties besteden processen die niet tot hun kerntaken behoren in toenemende mate uit. Bij uitbesteding is het voor deze bedrijven cruciaal om de garantie te krijgen dat hun processen op een goede en veilige manier worden beheerd. Hoe is de ‘security’ geregeld? Wie heeft er toegang tot hun informatie? Steeds vaker vragen bedrijven dan ook om een waarborg. Voor financiële instellingen is dit zelfs wettelijk verplicht. De ISAE (Type 2) Verklaring garandeert dat zowel de inrichting, de uitvoering en de condities daaromheen op orde zijn. 
Zeldzame prestatie
AuditConnect heeft de verklaring afgegeven en zegt in haar conclusies: “Een ISAE 3402 (Type 2) Verklaring met een dusdanig omvangrijke scope wordt niet vaak afgegeven. Het is een prestatie dat het Production Center van Ricoh hierin is geslaagd. Wij zijn mening dat er op een goede, gedegen en gestructureerde wijze en op een kwalitatief hoogstaand niveau wordt gewerkt.”
Topspeler
Herman Keijsers, Director IT- & Outsourcing Services: “De afgelopen jaren hebben we reeds ISAE 3402 Verklaringen behaald voor specifieke klanten. Nu is dat het geval voor de gehele dienstverlening van ons Production Center. Met het behalen van deze nieuwe Type 2 Verklaring bewijzen we dat onze dienstverlening niet alleen werkt, maar ook steeds verbetert. Hiermee onderscheiden we ons in de markt en laten we zien dat we een topspeler op dit gebied zijn.”

|Over Ricoh|

Als Digital Services Company laat Ricoh je werkplek écht voor je werken. Al meer dan 85 jaar benutten we de kracht en kansen van technologie. We helpen werkend Nederland bij het versnellen van de digitale transformatie, het optimaliseren van bedrijfsprocessen, het adopteren van hybride werken en het inrichten van een flexibele IT-infrastructuur. Veilig, efficiënt en duurzaam!

Met het hoofdkantoor van de Ricoh Group in Tokio, is het bedrijf actief in meer dan 200 landen en regio’s. In het financiële jaar dat eind maart 2023 afliep, realiseerde de Ricoh Group wereldwijd een verkoopomzet van 2.134 miljard yen (ongeveer 16 miljard USD).

Ga voor meer informatie naar http://www.ricoh.nl

Voor meer informatie
Afdeling Communicatie, Ricoh Nederland: communicatie@ricoh.nl 

Volg ons!
Twitter: @RicohNL 
LinkedIn: /RicohNetherlands
Facebook: /ricohnederland
YouTube: /ricohnl
Blog: WerkTrends.nl