Zalsman targets leap in productivity with investment in RICOH Pro™ VC80000
02.07.2024

Zalsman maakt met Ricoh Pro VC80000 grote sprong in productiviteit

’s Hertogenbosch, 2 juli 2024 - De razendsnelle Ricoh Pro VC80000 rotatieve kleureninkjetpers behoorde tot de must see beursprimeurs op drupa. De hogere uptime en productiviteit, het lagere energieverbruik en de grote mate van automatisering overtuigden Herman Verlind, directeur van Zalsman, te investeren in deze nieuwe machine: “Eigenlijk is het een no brainer: met deze pers biedt Ricoh ons precies wat wij nodig hebben, namelijk capaciteit en efficiëntie.”

 Meer productiviteit bij Zalsman met Ricoh Pro VC80000
Vlnr: Sander Sondaal (Ricoh Europe), Winston Liu (Ricoh), Peter Hup (Zalsman), Herman Verlind (Zalsman), Koji Miyao, (Ricoh) en Paul Leijen (Ricoh Nederland)

Zalsman behoort tot de inkjet-pioniers van Nederland. In tien jaar tijd heeft de oorspronkelijke offsetdrukkerij een flinke transformatie ondergaan: inmiddels overstijgt de omzet uit digitaal drukwerk die van offset. Dat is te danken aan een combinatie van vier Ricoh Pro C9500 tonergebaseerde printsystemen, die eind vorig jaar werden geïnstalleerd, en de twee Ricoh Pro VC70000 inkjet productielijnen, waarmee Zalsman behendig inspeelt op de veranderende vraag en de groeiende markt van on demand digitaal drukwerk. 

Voorsprong behouden

“In de afgelopen jaren hebben we een voorsprong in de markt opgebouwd”, stelt Verlind, “en die willen we graag behouden. Daarom kiezen we nu opnieuw voor Ricoh, dat ons met de VC80000 helpt een sprong in productiviteit te maken.” 

De nieuwe, robuust gebouwde machine is bijvoorbeeld uitgerust met een in eigen huis ontwikkelde unwinder en rewinder. Dit resulteert in een compact en optimaal geïntegreerd platform. En dankzij de nieuwe watergekoelde inkjetkoppen van Ricoh ligt de snelheid van de pers met 150 meter per minuut nu 50 procent hoger dan bij de VC70000 op 1200 dpi afdrukkwaliteit. 

Hogere uptime, minder verbruik

De nieuw geformuleerde inkten zijn hoog-gepigmenteerd, waardoor de inktconsumptie omlaag gaat. Het speciale droogsysteem zorgt voor snelle droging, terwijl er minder energieverbruik is. En er kan op het papierverbruik worden bespaard, doordat de machine direct vanaf de start begint te printen. Er gaat dus nog nauwelijks inschiet verloren. 

De Ricoh Pro VC80000 is bovendien een ‘slimme machine’. Dankzij de machine learning capaciteiten van het intelligente systeem is er sprake van een grote mate van automatisering. Er zijn dus nauwelijks nog ingrepen door een operator vereist en de uptime van de machine verbetert aanzienlijk.

Voorbeeld van co-innovatie

Al deze verbeteringen en doorontwikkelingen die de Ricoh Pro VC80000 nu te bieden heeft, zijn mede op basis van feedback van bedrijven zoals Zalsman tot stand gekomen. Deze bedrijven zijn verenigd in wereldwijde Customer Council van Ricoh. De machine is daarmee een typisch voorbeeld van wat Ricoh ‘co-innovatie’ noemt. “Het is deze optelsom van factoren die ons het vertrouwen geeft nu te investeren in dit nieuwe platform”, stelt Herman Verlind. “We kunnen niet wachten tot de machine,  direct na drupa bij ons wordt geïnstalleerd.”

Kijk voor meer informatie op: www.ricoh.nl

|Over Ricoh|

Ricoh laat je werkplek echt voor je werken. Al meer dan 85 jaar benutten we de kracht en kansen van technologie. We helpen werkend Nederland bij het versnellen van de digitale transformatie, het optimaliseren van bedrijfsprocessen, het adopteren van hybride werken en het inrichten van een flexibele IT-infrastructuur.

Met het hoofdkantoor van de Ricoh Group in Tokio, is het bedrijf actief in meer dan 200 landen en regio’s. In het financiële jaar dat eind maart 2024 afliep, realiseerde de Ricoh Group wereldwijd een omzet van 2.348 miljard yen (ongeveer 15,5 miljard USD).

Contact:
Afdeling Communicatie, Ricoh Nederland: communicatie@ricoh.nl

Volg ons!

Linkedin - logo  Facebook - logo  X - logo  Youtube - logo

Ga voor meer informatie naar ricoh.nl of werktrends.nl

Laatste nieuws

Ontvang maandelijks inspiratie, kennis en praktijkverhalen rondom hybride werken, slim werken, veilig werken, werken in de cloud en (professioneel) printen. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Schrijf je in