homeback to menu
Overzicht

Leading Change at Work

Technologie verandert de manier waarop we (samen)werken. Ricoh helpt je bij die verandering in elke fase. Voor een naadloze overgang naar een flexibele werkomgeving, waar professionals altijd en overal optimaal samenwerken.
Ontdek onze oplossingen
Business service
Digital Workspace

Altijd en overal samenwerken

Het gaat er niet om waar je werkt, maar hoe je werkt. Ricoh ondersteunt je bij de ontwikkeling en implementatie van digitale, flexibele werkplekken. Zodat medewerkers efficiënt samenwerken en meer uit hun dag halen, waar zij ook werken.
Ontdek onze oplossingen
Business Process Management

Optimaliseer je processen

Automatiseer handmatige, arbeidsintensieve werkzaamheden. Bespaar kosten én houd tijd over voor werk dat er echt toe doet. Houd je medewerkers betrokken, productief en werk met meer plezier, dankzij gestroomlijnde processen.
Ontdek onze oplossingen
Cloud & IT-infrastructure

Klaar voor de cloud

Ontdek hoe je de cloud en IT-infrastructuur optimaal inricht en beheert, zodat je flexibeler, productiever én veiliger werkt. Ricoh ondersteunt je met uitgebreid advies en schaalbare oplossingen, waarmee je een flexibele werkomgeving mogelijk maakt.
Ontdek onze oplossingen
Cybersecurity

Houd je organisatie 24/7 veilig

Hybride werken en het toenemend gebruik van mobiele devices (ook thuis) zet het security-vraagstuk in een nieuw daglicht. Houd je gegevens, informatie, systemen en IT-infrastructuur 24/7 veilig met cybersecurity door Ricoh.
Ontdek onze oplossingen
Digital Experience

Optimaliseer de klantbeleving

Overtref de klantverwachtingen in elke fase van de customer journey. Wij ontwikkelen, implementeren en beheren oplossingen voor medewerkers zodat zij een onuitwisbare indruk achter kunnen laten bij (potentiële) klanten.
Ontdek onze oplossingen
Graphic Communications

Overtref klantverwachtingen met innovatief printwerk

Vergroot je concurrentievoordeel en overtref klantverwachtingen met de mogelijkheden in print. Bij Ricoh ondersteunen we je met slimme services en hardware, software en workflow-oplossingen op maat.
Ontdek onze oplossingen
Kantoorprinters en software

Print altijd en overal, soepel en snel

Van kantoorprinters tot multifunctionele printers. Ricoh biedt een breed assortiment aan hoogwaardige printoplossingen. Met tal van mogelijkheden in snelheid, omvang en configuraties vind je altijd een model dat past  bij jouw organisatie.
Ontdek onze oplossingen
Overzicht

24/7 antwoord op je vraag

Hulp nodig bij een product of heb je een andere vraag aan ons? Je kunt hier terecht voor support, advies en snelle oplossingen. Ons team staat voor je klaar.
Naar support
AV technology and management
Overzicht

Altijd op de hoogte

Lees het laatste nieuws, blijf op de hoogte van onze productinnovaties en ontdek welke evenementen we organiseren.
Blijf op de hoogte
News and events from Ricoh
Onze organisatie

Wie we zijn en wat we doen

Kies je voor Ricoh? Dan kun je rekenen op een team van specialisten met focus op jouw branche. Zij kennen de kansen en uitdagingen van je organisatie. Zo ontvang je advies op maat, op een manier die bij je past.
Ontdek Ricoh
Overzicht

Stel ons je vraag

Wil je meer informatie over onze oplossingen en diensten? Heb je support nodig of heb je een vraag over je account of een factuur? Ons team staat voor je klaar.
Neem contact met ons op
Brand & Business Communication
Overzicht

Altijd op de hoogte van actuele ontwikkelingen

Welke ontwikkelingen spelen er op dit moment in de branche? Wat zijn de trends? En kun je hier als organisatie op inspelen? Lees onze onderzoeken, e-books en whitepapers en doe waardevolle inzichten op.
Doe inspiratie op
Ricoh Insights - Overview

Future of Work


Je lot in eigen handen nemen in tijden van verandering

Het werk verandert. Werkgevers blijven nieuwe digitale tools inzetten om de productiviteit te verhogen, de kwaliteit te verbeteren en de ervaring voor de gebruiker te optimaliseren. Voor ondernemingen is het de vraag wat nu de juiste investeringen zijn voor de toekomst.  

Een nieuw rapport van Ricoh, opgesteld door Arup, onderzoekt hoe technologie, in combinatie met samenwerking en duurzaamheid, bepalend zal zijn voor ons werk. 

Volgens onderzoek vinden de meeste Nederlandse werknemers dat werkgevers een beter evenwicht tussen werk en privé moeten bieden naarmate de technologie verbetert en taken automatiseert. Het onderzoek is uitgevoerd in 2019 bij 3000 respondenten afkomstig uit landen als het VK, Frankrijk, Duitsland, Spanje, Italië en Nederland.


Werknemers verwachten dat werkgevers maatschappelijke problemen helpen oplossen

Werknemers verwachten dat werkgevers maatschappelijke problemen helpen oplossen

Steeds meer werknemers verwachten van hun werkgever een positieve bijdrage aan maatschappelijke problemen.

Meer dan de helft (58%) van de Nederlandse werknemers vindt dat werkgevers een beter evenwicht tussen werk en privé moeten bieden, naarmate de technologie taken automatiseert. Bovendien wil het merendeel van de respondenten (53%) dat hun werkgever meewerkt aan oplossingen voor maatschappelijke problemen, zoals klimaatverandering en ongelijkheid.   

Samenwerking en duurzaamheid moeten centraal staan in een moderne onderneming. Dat is cruciaal om de grote uitdagingen aan te gaan in de moderne samenleving en kan niet enkel aan de non-profit of de overheid worden overgelaten. Ondernemingen die technologische voordelen inzetten voor de samenleving, zullen succes boeken en de grootste talenten aantrekken.

Lees het volledige artikel


Werkgevers moeten werknemers helpen hun vaardigheden te verbeteren en zich aan te passen aan de evoluties op de werkplek

Werkgevers moeten werknemers helpen hun vaardigheden te verbeteren en zich aan te passen aan de evoluties op de werkplek

Werknemers zijn optimistisch over de kansen die technologie creëert om flexibeler en collaboratiever te werken. De meerderheid (66%) verwacht van de werkgever tools en training om zich aan te passen aan nieuwe rollen naarmate de technologie evolueert.

Nooit eerder hadden nieuwe technologieën zo’n snelle impact op de markt. Bovendien lijkt de trend niet te keren. De evolutie zal een positieve impact hebben op de manier waarop we werken: arbeidsintensieve taken vervangen en tijd vrijmaken voor meer zinvol werk dat meer voldoening geeft. De beste werkgevers geven prioriteit aan menselijke samenwerking en flexibiliteit in hun onderneming. De traditionele manier van werken de rug toekeren kan cruciaal zijn voor organisaties om hen te helpen talent te ondersteunen, motiveren en behouden.

Lees het volledige artikel


Werknemers vragen AI-strategie om hun werkervaring te helpen verbeteren

Werknemers vragen AI-strategie om hun werkervaring te helpen verbeteren

Heel wat werknemers zien de toekomst positief tegemoet. De meerderheid is optimistisch dat technologie hun werkervaring gaat verbeteren. Ze vragen echter ook meer van hun werkgevers. De meeste werknemers verwachten dat hun organisatie investeert in de vereiste digitale tools om hun vaardigheden te vergroten en in te spelen op de behoeften van de werkplek van de toekomst.

Werknemers de mogelijkheid bieden om te focussen op meer strategische en creatieve taken is eveneens goed nieuws voor werkgevers. Bijna drie kwart (72%) van de werknemers geeft aan meer te willen bijdragen aan de prestaties en het succes van hun organisatie.

Er is echter ook een discrepantie. Hoewel veel werknemers de voordelen inzien van technologie, zegt slechts 38% dat hun werkgever gecommuniceerd heeft over de strategie om dit te implementeren.

Lees het volledige artikel