Duurzaamheid
About us

Environmental, Social & Governance (ESG)

Verandering brengen, met oog voor mens en milieu

Bij Ricoh streven we al sinds onze oprichting in 1936 naar een duurzame, circulaire en inclusieve samenleving. Met aandacht voor de wereld, welvaart en kansen voor iedereen. Lees hoe we als organisatie de leiding pakken in duurzame verandering.
 
In lijn met de Sustainable Development Goals van de VN en het Akkoord van Parijs hebben we wereldwijd ambitieuze milieudoelstellingen bepaald.
We verminderen de ecologische impact van onze eigen activiteiten én helpen onze klanten om hetzelfde te doen.
ESG

Duurzaamheid zit in ons DNA

Bekijk de video en ontdek hoe we inzetten op duurzaamheid.

Onze bijdrage aan de SDG's van de VN

Om onze vooruitgang richting te geven, stelden we duidelijke en ambitieuze ESG-doelen op, in lijn met de SDG's van de VN. Deze SDG's omvatten zeventien mondiale doelstellingen. Samen vormen ze een dringende roep om actie voor landen en organisaties. Een oproep om ons te verenigen en samen sociale en milieu-uitdagingen op te pakken.

image

Ricoh erkend in IDC MarketScape voor Worldwide Sustainability Programs and Services

IDC MarketScape heeft Ricoh erkend als ‘Leader’ in de IDC MarketScape voor 'Worldwide Sustainability Programs and Services'. IDC evalueerde onze bedrijfsactiviteiten, producten, bedrijfsmodel, zakelijke diensten, bedrijfsstrategieën, bestuursrisico's en maatregelen rondom governance, risk & compliance met het oog op duurzaamheid. 
Sluiten
ESG-awards en lidmaatschappen

Onze inzet op het gebied van ESG blijft niet onopgemerkt. We beschikken over tal van awards, certificeringen en erkenningen. Waaronder de Dow Jones Sustainability Index, Ecovadis en CDP Climate Change A-list.