homeback to menu
Overzicht

Leading Change at Work

Technologie verandert de manier waarop we (samen)werken. Ricoh helpt je bij die verandering in elke fase. Voor een naadloze overgang naar een flexibele werkomgeving, waar professionals altijd en overal optimaal samenwerken.
Ontdek onze oplossingen
Business service
Digital Workspace

Altijd en overal samenwerken

Het gaat er niet om waar je werkt, maar hoe je werkt. Ricoh ondersteunt je bij de ontwikkeling en implementatie van digitale, flexibele werkplekken. Zodat medewerkers efficiënt samenwerken en meer uit hun dag halen, waar zij ook werken.
Ontdek onze oplossingen
Business Process Management

Optimaliseer je processen

Automatiseer handmatige, arbeidsintensieve werkzaamheden. Bespaar kosten én houd tijd over voor werk dat er echt toe doet. Houd je medewerkers betrokken, productief en werk met meer plezier, dankzij gestroomlijnde processen.
Ontdek onze oplossingen
Cloud & IT-infrastructure

Klaar voor de cloud

Ontdek hoe je de cloud en IT-infrastructuur optimaal inricht en beheert, zodat je flexibeler, productiever én veiliger werkt. Ricoh ondersteunt je met uitgebreid advies en schaalbare oplossingen, waarmee je een flexibele werkomgeving mogelijk maakt.
Ontdek onze oplossingen
Cybersecurity

Houd je organisatie 24/7 veilig

Hybride werken en het toenemend gebruik van mobiele devices (ook thuis) zet het security-vraagstuk in een nieuw daglicht. Houd je gegevens, informatie, systemen en IT-infrastructuur 24/7 veilig met cybersecurity door Ricoh.
Ontdek onze oplossingen
Digital Experience

Optimaliseer de klantbeleving

Overtref de klantverwachtingen in elke fase van de customer journey. Wij ontwikkelen, implementeren en beheren oplossingen voor medewerkers zodat zij een onuitwisbare indruk achter kunnen laten bij (potentiële) klanten.
Ontdek onze oplossingen
Graphic Communications

Overtref klantverwachtingen met innovatief printwerk

Vergroot je concurrentievoordeel en overtref klantverwachtingen met de mogelijkheden in print. Bij Ricoh ondersteunen we je met slimme services en hardware, software en workflow-oplossingen op maat.
Ontdek onze oplossingen
Kantoorprinters en software

Print altijd en overal, soepel en snel

Van kantoorprinters tot multifunctionele printers. Ricoh biedt een breed assortiment aan hoogwaardige printoplossingen. Met tal van mogelijkheden in snelheid, omvang en configuraties vind je altijd een model dat past  bij jouw organisatie.
Ontdek onze oplossingen
Overzicht

24/7 antwoord op je vraag

Hulp nodig bij een product of heb je een andere vraag aan ons? Je kunt hier terecht voor support, advies en snelle oplossingen. Ons team staat voor je klaar.
Naar support
AV technology and management
Overzicht

Altijd op de hoogte

Lees het laatste nieuws, blijf op de hoogte van onze productinnovaties en ontdek welke evenementen we organiseren.
Blijf op de hoogte
News and events from Ricoh
Onze organisatie

Wie we zijn en wat we doen

Kies je voor Ricoh? Dan kun je rekenen op een team van specialisten met focus op jouw branche. Zij kennen de kansen en uitdagingen van je organisatie. Zo ontvang je advies op maat, op een manier die bij je past.
Ontdek Ricoh
Overzicht

Stel ons je vraag

Wil je meer informatie over onze oplossingen en diensten? Heb je support nodig of heb je een vraag over je account of een factuur? Ons team staat voor je klaar.
Neem contact met ons op
Brand & Business Communication
Overzicht

Altijd op de hoogte van actuele ontwikkelingen

Welke ontwikkelingen spelen er op dit moment in de branche? Wat zijn de trends? En kun je hier als organisatie op inspelen? Lees onze onderzoeken, e-books en whitepapers en doe waardevolle inzichten op.
Doe inspiratie op
Ricoh Insights - Overview

Ons engagement voor de planeet

Ecologische voetafdruk

Om onze ecologische voetafdruk substantieel te verminderen zijn onze inspanningen gericht op de volgende domeinen:
 • Energiebesparing en tegengaan van klimaatopwarming:
  We focussen op het verminderen van de uitstoot van onze eigen activiteiten en verbinden ons ertoe om 100% hernieuwbare energiebronnen te gebruiken voor al onze sites tegen 2050. We zoeken voortdurend manieren om de CO2-uitstoot van onze klanten te verminderen door via ons Sustainability Optimisation Programme milieuvriendelijke producten en oplossingen aan te bieden. . 

 • Vrijwaren van grondstoffen en recycling:
  Om het gebruik van nieuwe grondstoffen te meten en te beperken passen we een 3R-benadering – Reduce, Re-use en Recycle – toe op onze producten. Deze benadering helpt ons ook om ons waterverbruik en de hoeveelheid afval die onze activiteiten produceren, te verminderen. We hebben specifieke doelstellingen bepaald om onze afval-, water- en productvoetafdruk te verlagen. Meer informatie over onze doelstellingen vindt u in ons  Geïntegreerd rapport 2018 of lees het Ecolabels-gedeelte hieronder om meer te weten te komen over Ricohs milieuprestaties.

Circulaire economie

Comet Circle 

In 1994 creëerden we de Comet Circle, ons eigen model voor een circulaire economie. De Comet Circle licht onze benadering toe voor het opnieuw gebruiken van onderdelen en het recyclen van materialen in onze onderneming en binnen onze ruimere economische activiteiten, ons leveranciersnetwerk en onze productlevenscycli. Door dit concept bij Ricoh toe te passen:

 • Verminderen we onze milieu-impact in elke fase van de productlevenscyclus. Daarbij houden we rekening met alle stakeholders – onze eigen ondernemingen, maar ook leveranciers, klanten en recyclingbedrijven. Vervolgens focussen we op het hergebruiken en recyclen van onze producten om hun milieu-impact te verminderen.
 • Bevorderen we een meerlagig recyclingsysteem om gebruikte producten in te zamelen, te hergebruiken, hun onderdelen te recyclen en zo de behoefte aan nieuwe grondstoffen en de afvalproductie te beperken.
 • Bouwen we hechte partnerschappen om ecologisch gevoelige stoffen in het productieproces te beperken en de transportefficiëntie te verbeteren. We helpen onze recyclingpartners ook om de kwaliteit van gerecyclede grondstoffen te verbeteren en het energieverbruik en de kosten van dit proces te verlagen.


Elke cirkel staat voor partners die ons steunen bij het verwezenlijken van een duurzame benadering. Bekijk de onderstaande video om te weten te komen hoe de Comet Circle precies werkt.


Teruggave en recycling van producten
We zamelen onze gebruikte producten in en hergebruiken en recyclen de onderdelen ervan. Via het programma ‘Ricoh Resource Smart Return’ bieden we onze klanten een eenvoudige gratis dienstverlening waarbij onderdelen en verbruiksartikelen op het einde van de levenscyclus terugbezorgd kunnen worden aan Ricoh via onze sorteercentra in de EMEA-regio.

Al onze sorteercentra maken gebruik van het Ricoh Asset Management System, dat onderdelen en verbruiksartikelen met herbruikbare elementen (metalen, plastic en karton) herkent. De onderdelen worden vervolgens herverpakt om opnieuw gebruikt te worden.WEEE Informatie voor recyclingbedrijven 
In overeenstemming met de WEEE-richtlijn kunt u informatie vinden in onze WEEE Recyclinginformatiedatabase. Daar vindt u ook informatie en antwoorden op vragen over het demonteren van onze producten.

Voor toegang tot de database met WEEE Recyclinginformatie moet u een gebruikersaccount aanmaken of inloggen.

GreenLine
Sustainability - Our commitment to the Planet - Greenline logoGreenLine maakt deel uit van ons aanbod aan gecertificeerde tweedehandsapparaten die onze klanten voordelige en milieuvriendelijke oplossingen bieden met dezelfde services als nieuwe producten.

Tweedehandsapparaten worden ingezameld, geselecteerd en gereviseerd in overeenstemming met Ricohs uniforme normen. Dit verlengt de levenscyclus van de apparaten en verlaagt de totale milieu-impact van onze activiteiten.Onze producten & oplossingen

Analyse van de levenscyclus
Uit analysegegevens (LCA-data) blijkt dat tijdens de levenscyclus van een Ricoh-product de grootste impact – meer dan 60% – zich voordoet tijdens de ‘In-Use-fase’ en dat papier hierin een aandeel heeft van 78%.
Hoewel de In-Use-fase volledig in handen is van onze klanten, bieden we via ons Sustainability Optimisation Programme diverse oplossingen om onze klanten te helpen een milieuvriendelijke benadering toe te passen.

Portfolio van duurzame producten en diensten
Klik op de onderstaande links om meer te weten te komen over de waaier aan duurzame producten, diensten en productkenmerken die we onze klanten aanbieden.Duurzaam design
Innovatie stimuleren is cruciaal voor de groei van onze activiteiten. Daarom hebben we het ‘Ricoh Sustainable Products Programme’ (RSPP) gelanceerd. Dit internationale beoordelingsprogramma helpt ons onze producten en diensten te verbeteren op basis van onze eigen interne criteria voor milieuprestaties, gebruiksvriendelijkheid en mvo. Dankzij dit programma worden onze nieuwste apparaten nu 37% kleiner en 65% lichter ontworpen dan voorgaande modellen*.

In Japan is het Ricoh Eco Business Development Center een centrum voor hergebruik en recycling dat focust op de ontwikkeling van ecologische bedrijfstechnologieën, nieuwe, innovatieve ideeën en testtoepassingen in samenwerking met onze klanten. De terugwinning van olie uit plastic afval en het gebruik van biomassa (hout) zijn maar enkele van de vele technologische innovaties waaraan wordt gewerkt.

Klik hier voor meer informatie.

*Op basis van Ricoh MP C6004 (full colour) vergeleken met MP C6001-model


Eco Labels
Onze producten voldoen aan heel wat internationale en Europese Ecolabel-vereisten voor milieuvriendelijke design en efficiëntie, zoals:

 • Blue Angel MarkKlik hier voor een lijst met Ricoh-apparaten die over het Blue Angel Mark beschikken.
 • Carbon Disclosure Project – We hebben een ‘A-’ behaald voor klimaatleiderschap en een ‘B’ voor waterzekerheid. Lees er hier meer over.
 • EPEAT – Een groot aantal van onze apparaten haalt het niveau ‘Gold’. Klik hier voor de volledige lijst met Ricoh-apparaten en hun score.

20181115 Ricoh awarded highest gold rating in EcoVadis global supplier survey for fourth year runningIn 2018 kreeg Ricoh voor het vierde opeenvolgende jaar een ‘gouden’ waardering van EcoVadis. EcoVadis beoordeelt het bedrijfsbeleid, de initiatieven en de verwezenlijkingen van leveranciers uit 110 landen en 150 sectoren in de thema’s milieu, arbeidsomstandigheden, eerlijk ondernemen en productieketen.
Lees meer over onze ECO Labels.

Preventie van vervuiling

Operationele activiteiten
Ricoh heeft wereldwijd vier productiecentra in Japan, Azië / Stille Oceaan, Europa en Amerika. In elk productiecentrum wordt duurzaam milieubeheer bevorderd binnen het kader van de internationale ISO 14001-norm. Klik hier voor meer informatie over onze gecertificeerde sites.
We pakken ook de vervuiling aan door tegen 2020 de risico’s van chemische stoffen in de volledige levenscyclus te beperken. We gebruiken een controlesysteem voor chemische stoffen om de gegevens over de gebruikte, uitgestoten en verwijderde stoffen op onze sites te monitoren.
Het systeem helpt om het gebruik van chemische stoffen te beperken, gegevens te verzamelen en snel in te spelen op vragen afkomstig uit de hele wereld.

Klik hier voor meer informatie.

Producten
Al onze producten voldoen aan de lokale, nationale en internationale wetgeving inzake gezondheid en veiligheid. Wij voorzien veiligheidsinformatiebladen en milieu-informatie voor al onze producten.

Klik hier voor meer informatie.

Biodiversiteit en milieuverantwoordelijkheid

Behoud van biodiversiteit
Wij verbinden ons ertoe de biodiversiteit en de ecosystemen te beschermen tegen uiteenlopende bedreigingen, waarvan de meeste veroorzaakt worden door de mens (waaronder vervuiling, klimaatverandering en overmatige exploitatie van natuurlijke hulpbronnen) - door onze medewerkers ertoe aan te moedigen actief mee te werken aan:

 • Maatschappelijke bijdrages: Wij dragen bij aan onze lokale gemeenschappen door fondsen te werven, goederen te doneren en deel te nemen aan maatschappelijke of milieuactiviteiten.
 • Forest Ecosystem Conservation Project: Wij steunen al sinds 1999 wereldwijde projecten voor bosbehoud in samenwerking met lokale ngo’s en gemeenschappen.

Klik hier  voor meer informatie over onze projecten inzake biodiversiteitsbescherming of lees het Biodiversiteitsbeleid van de Ricoh Group


Ricoh Global Eco Action

Tijdens de maand juni tonen Ricoh-medewerkers overal ter wereld dat ze begaan zijn met het milieu door deel te nemen aan lokale activiteiten in het kader van de Wereldmilieudag.

Klik hier voor meer informatie over onze wereldwijde acties

Onze aandachtsgebieden

 • Environmental

  Environmental

  Onze betrokkenheid om de planeet te beschermen, gaat verder dan het verminderen van onze eigen ecologische voetafdruk. We ondersteunen ook onze klanten bij hun activiteiten om hetzelfde te doen.
 • Social

  Social

  We vinden het belangrijk een positieve en langdurige invloed te hebben op de gemeenschap waar we deel van uitmaken. Ontdek hier op welke manieren we dat doen.

 • Bestuur en beleidslijnen

  Governance

  Integriteit in de manier waarop we onze activiteiten uitvoeren is van het hoogste belang. We leven daarbij strikte ethische normen na die in overeenstemming zijn met de wet-  en regelgeving in de sector.

 • Environmental, Health & Safety Product Information

  Productinformatie over milieu, gezondheid en veiligheid

  Lees meer over de milieu-, gezondheids- en veiligheidskenmerken van onze producten en de internationale normen waaraan ze voldoen.