homeback to menu
Overzicht

Leading Change at Work

Technologie verandert de manier waarop we (samen)werken. Ricoh helpt je bij die verandering in elke fase. Voor een naadloze overgang naar een flexibele werkomgeving, waar professionals altijd en overal optimaal samenwerken.
Ontdek onze oplossingen
Business service
Digital Workspace

Altijd en overal samenwerken

Het gaat er niet om waar je werkt, maar hoe je werkt. Ricoh ondersteunt je bij de ontwikkeling en implementatie van digitale, flexibele werkplekken. Zodat medewerkers efficiënt samenwerken en meer uit hun dag halen, waar zij ook werken.
Ontdek onze oplossingen
Business Process Management

Optimaliseer je processen

Automatiseer handmatige, arbeidsintensieve werkzaamheden. Bespaar kosten én houd tijd over voor werk dat er echt toe doet. Houd je medewerkers betrokken, productief en werk met meer plezier, dankzij gestroomlijnde processen.
Ontdek onze oplossingen
Cloud & IT-infrastructure

Klaar voor de cloud

Ontdek hoe je de cloud en IT-infrastructuur optimaal inricht en beheert, zodat je flexibeler, productiever én veiliger werkt. Ricoh ondersteunt je met uitgebreid advies en schaalbare oplossingen, waarmee je een flexibele werkomgeving mogelijk maakt.
Ontdek onze oplossingen
Cybersecurity

Houd je organisatie 24/7 veilig

Hybride werken en het toenemend gebruik van mobiele devices (ook thuis) zet het security-vraagstuk in een nieuw daglicht. Houd je gegevens, informatie, systemen en IT-infrastructuur 24/7 veilig met cybersecurity door Ricoh.
Ontdek onze oplossingen
Digital Experience

Optimaliseer de klantbeleving

Overtref de klantverwachtingen in elke fase van de customer journey. Wij ontwikkelen, implementeren en beheren oplossingen voor medewerkers zodat zij een onuitwisbare indruk achter kunnen laten bij (potentiële) klanten.
Ontdek onze oplossingen
Kantoorprinters en software

Print altijd en overal, soepel en snel

Van kantoorprinters tot multifunctionele printers. Ricoh biedt een breed assortiment aan hoogwaardige printoplossingen. Met tal van mogelijkheden in snelheid, omvang en configuraties vind je altijd een model dat past  bij jouw organisatie.
Ontdek onze oplossingen
Overzicht

24/7 antwoord op je vraag

Hulp nodig bij een product of heb je een andere vraag aan ons? Je kunt hier terecht voor support, advies en snelle oplossingen. Ons team staat voor je klaar.
Naar support
AV technology and management
Overzicht

Altijd op de hoogte

Lees het laatste nieuws, blijf op de hoogte van onze productinnovaties en ontdek welke evenementen we organiseren.
Blijf op de hoogte
News and events from Ricoh
Onze organisatie

Wie we zijn en wat we doen

Kies je voor Ricoh? Dan kun je rekenen op een team van specialisten met focus op jouw branche. Zij kennen de kansen en uitdagingen van je organisatie. Zo ontvang je advies op maat, op een manier die bij je past.
Ontdek Ricoh
Overzicht

Stel ons je vraag

Wil je meer informatie over onze oplossingen en diensten? Heb je support nodig of heb je een vraag over je account of een factuur? Ons team staat voor je klaar.
Neem contact met ons op
Brand & Business Communication
Overzicht

Altijd op de hoogte van actuele ontwikkelingen

Welke ontwikkelingen spelen er op dit moment in de branche? Wat zijn de trends? En kun je hier als organisatie op inspelen? Lees onze onderzoeken, e-books en whitepapers en doe waardevolle inzichten op.
Doe inspiratie op
Ricoh Insights - Overview
Hybride Werken

Hybride Werken

Tips, praktijkverhalen, visies en inzichten rondom hybride werken.
Doe inspiratie op
Enteprise - Workplace Transformation
Cybersecurity & Cloud

Cybersecurity & Cloud

Tips, praktijkverhalen, visies en inzichten rondom veilig werken en werken in de cloud.
Doe inspiratie op
Security and Cloud
Slim Werken

Slim Werken

Tips, praktijkverhalen, visies en inzichten rondom het optimaliseren van je bedrijfsprocessen.
Doe inspiratie op
Lets find your digital path to growth
Professioneel Printen

Professioneel Printen

Tips, praktijkverhalen, visies en inzichten rondom nieuwe groeimogelijkheden in digitaal printen.
Doe inspiratie op
Security and Cloud
Klantcases

Klantcases

Praktijkverhalen rondom hybride werken, slim werken, veilig werken, werken in de cloud en (professioneel) printen.
Doe inspiratie op
Case study - Mobile
Nieuwsbrief

Nieuwsbrief

Ontvang maandelijks inspiratie, kennis en praktijkverhalen rondom hybride werken, slim werken, veilig werken, werken in de cloud en print. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!
Doe inspiratie op
Nieuwsbrief aanmelden

Milieu, gezondheid en veiligheid

Al onze producten voldoen aan internationale en nationale milieu-, gezondheids- en veiligheidsnormen.  

In aanvulling op de wettelijke vereisten vindt u hier verdere milieu-informatie die u helpt om optimaal profijt te halen uit uw Ricoh-product en die u inzicht biedt in onze inzet op het gebied van milieu, veiligheid en gezondheid.

Conformiteitsverklaring

Een EU-conformiteitsverklaring is een verplicht document dat elke fabrikant (of diens erkende vertegenwoordiger) moet ondertekenen om te verklaren dat zijn producten voldoen aan de eisen van de Europese Unie. Door ondertekening van deze verklaring neemt de fabrikant de volledige verantwoordelijkheid op zich voor de conformiteit van het product met de toepasselijke EU-wetgeving. 

Lees meer

Veiligheidsinformatiebladen (VIB)

Veiligheidsinformatiebladen geven gedetailleerde informatie over verbruiksartikelen voor producten met betrekking tot de gezondheids- en veiligheidsaspecten van het gebruik en de verwijdering ervan.
Gebruik de VIB-database om te zoeken naar verbruiksartikelen voor uw product.

IT Eco-verklaringen

Ricoh maakt milieu-informatie over zijn producten openbaar in een "Eco-verklaring", die onder meer betrekking heeft op chemicaliën, elektromagnetische compatibiliteit en veiligheidsvoorschriften, materialen, verpakkingen en energieveiligheidsvoorschriften, verpakkingen en energie-efficiëntie.
Onze IT Eco-verklaringen per model vindt u hier.

Blaue Engel-conforme producten

Der Blaue Engel, 's werelds eerste milieukeurmerk, bevat normen voor tal van milieuvriendelijke producten en diensten. Het Blaue Engel-keurmerk stelt strenge normen voor milieuvriendelijk productontwerp en wordt gezien als een betrouwbare richtlijn voor een duurzamer verbruik.
Meer informatie over de certificaten en de Blaue Engel-productinformatiebladen vindt u hier.

Zorgwekkende stoffen in producten van Ricoh

De Green Procurement Standards (normen voor milieuvriendelijk inkopen) van de Ricoh Group specificeren stoffen die niet aanwezig mogen zijn in Ricoh-producten en -productverpakkingen die aan klanten worden geleverd, met uitzondering van de vrijstellingen die door de autoriteiten zijn toegestaan. Ricoh verzoekt alle leveranciers de verboden stoffen niet in de door hen aan Ricoh geleverde onderdelen en materialen op te nemen.  Deze milieuspecificatie is onderdeel van de vereisten voor ontwerprichtlijnen en de productontwikkelingsprocessen van Ricoh.

Het Europees Agentschap voor chemische stoffen (ECHA) beheert de REACH-verordening 1907/2006, met inbegrip van de kandidaatslijst van zeer zorgwekkende stoffen (SVHC's) en bijlage XVII met stoffen waarvoor beperkingen gelden. Artikel 33 van REACH bepaalt dat een leverancier van artikelen die een in de kandidaatslijst vermelde SVHC bevatten in een concentratie van meer dan 0,1 gewichtsprocent (g/g) de afnemer voldoende tot zijn beschikking staande informatie moet verstrekken om een veilig gebruik van het artikel mogelijk te maken. Deze informatie moet op zijn minst uit de naam van die stof bestaan.

Sommige Ricoh-producten kunnen artikelen bevatten waarin SVHC's zijn verwerkt. Al deze producten zijn veilig voor gebruik wanneer ze worden gebruikt zoals bedoeld is, en in overeenstemming met de toepasselijke gebruiksinstructies. Alle Ricoh-producten die meer dan 0,1 gewichtsprocent bevatten van SVHC's die door ECHA zijn aangeduid tot aan de datum van deze verklaring, zijn vanaf 5 januari 2021 in de SCIP-database geladen. Raadpleeg deze database voor specifieke informatie over welke SVHC's in welke producten aanwezig zijn. Producten met het Blaue Engel-keurmerk bevatten over het algemeen geen SVHC's in behuizingen, onderdelen van behuizingen, toners of inkten. Er kan sprake zijn van uitzonderingen in overeenstemming met de Blaue Engel-criteria.

Alle Ricoh-producten voor kantoorprinters bevatten geen zeer zorgwekkende stoffen (SVHC's), zoals aangeduid door ECHA tot aan de datum van deze verklaring, in concentraties van meer dan 0,1 gewichtsprocent. Voor professionele inkten verwijzen wij u naar het portaal met veiligheidsinformatiebladen.
Bijgevoegd vindt u onze REACH-verklaring.

Duurzaamheid en de werkplek

Wij hechten waarde aan, en leggen de nadruk op, technologieën die onze klanten helpen hun kosten te verlagen en die tegelijkertijd een duurzame toekomst bevorderen. Met de juiste partner, processen en technologie kunt u controle houden over uw milieu-impact terwijl u tegelijkertijd uw medewerkers de middelen in handen geeft die ze nodig hebben om hun werk goed te doen.
Of u nu minder energie wilt verbruiken of gewoon efficiënter wilt werken, u kunt erop vertrouwen dat Ricoh-apparaten u in staat stellen uw zakelijke uitdagingen op een duurzame manier aan te pakken — zonder dat dit ten koste gaat van de productiviteit. Hier vindt u een volledig overzicht van de beschikbare productkenmerken voor energie- en hulpbronbesparing, CO2-reductie en de toepasselijke milieulabels per model.Onze inzet voor de Duurzame Ontwikkelingsdoelstellingen van de VN

Wij zetten ons in om de Duurzame Ontwikkelingsdoelstellingen van de VN te realiseren.

Lees meer