homeback to menu
Overzicht

Leading Change at Work

Technologie verandert de manier waarop we (samen)werken. Ricoh helpt je bij die verandering in elke fase. Voor een naadloze overgang naar een flexibele werkomgeving, waar professionals altijd en overal optimaal samenwerken.
Ontdek onze oplossingen
Business service
Digital Workspace

Altijd en overal samenwerken

Het gaat er niet om waar je werkt, maar hoe je werkt. Ricoh ondersteunt je bij de ontwikkeling en implementatie van digitale, flexibele werkplekken. Zodat medewerkers efficiënt samenwerken en meer uit hun dag halen, waar zij ook werken.
Ontdek onze oplossingen
Business Process Management

Optimaliseer je processen

Automatiseer handmatige, arbeidsintensieve werkzaamheden. Bespaar kosten én houd tijd over voor werk dat er echt toe doet. Houd je medewerkers betrokken, productief en werk met meer plezier, dankzij gestroomlijnde processen.
Ontdek onze oplossingen
Cloud & IT-infrastructure

Klaar voor de cloud

Ontdek hoe je de cloud en IT-infrastructuur optimaal inricht en beheert, zodat je flexibeler, productiever én veiliger werkt. Ricoh ondersteunt je met uitgebreid advies en schaalbare oplossingen, waarmee je een flexibele werkomgeving mogelijk maakt.
Ontdek onze oplossingen
Cybersecurity

Houd je organisatie 24/7 veilig

Hybride werken en het toenemend gebruik van mobiele devices (ook thuis) zet het security-vraagstuk in een nieuw daglicht. Houd je gegevens, informatie, systemen en IT-infrastructuur 24/7 veilig met cybersecurity door Ricoh.
Ontdek onze oplossingen
Digital Experience

Optimaliseer de klantbeleving

Overtref de klantverwachtingen in elke fase van de customer journey. Wij ontwikkelen, implementeren en beheren oplossingen voor medewerkers zodat zij een onuitwisbare indruk achter kunnen laten bij (potentiële) klanten.
Ontdek onze oplossingen
Kantoorprinters en software

Print altijd en overal, soepel en snel

Van kantoorprinters tot multifunctionele printers. Ricoh biedt een breed assortiment aan hoogwaardige printoplossingen. Met tal van mogelijkheden in snelheid, omvang en configuraties vind je altijd een model dat past  bij jouw organisatie.
Ontdek onze oplossingen
Overzicht

24/7 antwoord op je vraag

Hulp nodig bij een product of heb je een andere vraag aan ons? Je kunt hier terecht voor support, advies en snelle oplossingen. Ons team staat voor je klaar.
Naar support
AV technology and management
Overzicht

Altijd op de hoogte

Lees het laatste nieuws, blijf op de hoogte van onze productinnovaties en ontdek welke evenementen we organiseren.
Blijf op de hoogte
News and events from Ricoh
Onze organisatie

Wie we zijn en wat we doen

Kies je voor Ricoh? Dan kun je rekenen op een team van specialisten met focus op jouw branche. Zij kennen de kansen en uitdagingen van je organisatie. Zo ontvang je advies op maat, op een manier die bij je past.
Ontdek Ricoh
Overzicht

Stel ons je vraag

Wil je meer informatie over onze oplossingen en diensten? Heb je support nodig of heb je een vraag over je account of een factuur? Ons team staat voor je klaar.
Neem contact met ons op
Brand & Business Communication
Overzicht

Altijd op de hoogte van actuele ontwikkelingen

Welke ontwikkelingen spelen er op dit moment in de branche? Wat zijn de trends? En kun je hier als organisatie op inspelen? Lees onze onderzoeken, e-books en whitepapers en doe waardevolle inzichten op.
Doe inspiratie op
Ricoh Insights - Overview
Hybride Werken

Hybride Werken

Tips, praktijkverhalen, visies en inzichten rondom hybride werken.
Doe inspiratie op
Enteprise - Workplace Transformation
Cybersecurity & Cloud

Cybersecurity & Cloud

Tips, praktijkverhalen, visies en inzichten rondom veilig werken en werken in de cloud.
Doe inspiratie op
Security and Cloud
Slim Werken

Slim Werken

Tips, praktijkverhalen, visies en inzichten rondom het optimaliseren van je bedrijfsprocessen.
Doe inspiratie op
Lets find your digital path to growth
Professioneel Printen

Professioneel Printen

Tips, praktijkverhalen, visies en inzichten rondom nieuwe groeimogelijkheden in digitaal printen.
Doe inspiratie op
Security and Cloud
Klantcases

Klantcases

Praktijkverhalen rondom hybride werken, slim werken, veilig werken, werken in de cloud en (professioneel) printen.
Doe inspiratie op
Case study - Mobile

Ricoh’s Printed Memories programma

In het kader van ons engagement om een positieve impact te hebben op onze lokale gemeenschappen lanceerden we ‘Printed Memories’, een programma in samenwerking met Alzheimer’s Research, de belangrijkste wereldwijde onderzoeks-ngo die werkt aan een oplossing voor dementie.

Het programma focust op een positieve impact door vrijwilligerswerk, fondsenwerving en het vergroten van het bewustzijn rond de ziekte, die een van de belangrijkste doodsoorzaken is in Europa. Meer dan 1000 werknemers hebben in 2019 actief deelgenomen aan persoonlijke of zakelijke inzamelacties voor het goede doel. Sinds de start van onze samenwerking in 2017 hebben we meer dan €550.000 opgehaald. Hiermee financieren we essentieel onderzoek en ondersteunen we mensen met dementie.Tool voor digitale Printed Memories-ansichtkaarten

De Printed Memories digitale postcard-tool is een gemakkelijke en eenvoudige manier om ervoor te zorgen dat we met elkaar verbonden blijven in tijden van isolatie.

Het idee voor onze Printed Memories-tool is gebaseerd op het concept van ‘herinneringstherapie’. Uit onderzoek blijkt dat vertrouwde foto’s uit iemands leven krachtige geheugensteuntjes kunnen vormen om mensen met dementie te helpen hun familie en vrienden te herinneren.

Met behulp van onze eigen software en technologie lanceerden we een tool voor digitale ansichtkaarten die iedereen kan gebruiken en die beschikbaar is in verschillende talen.

Je kunt eenvoudig een foto uploaden op de Printed Memories platform vanaf je computer, smartphone of ander apparaat. Daarna kunnen ze een persoonlijke boodschap toevoegen en zet de tool de foto om in een ansichtkaart, die vervolgens meteen naar de geadresseerde wordt gestuurd, gelijk waar in Europa. Hiervoor wordt een donatie van £ 1 aangerekend Alle opbrengsten gaan naar Alzheimer’s Research.

Voor meer informatie of om een ansichtkaart te versturen kunt u terecht op www.printed-memories.com


Dementia Uncovered, een film met Simon Pegg

Veel mensen beseffen niet dat dementie veroorzaakt wordt door hersenaandoeningen en geen onvermijdelijk deel is van ons latere leven.

Ricoh sloeg daarom de handen in elkaar met acteur Simon Pegg en Alzheimer's Research om een video te maken die de kijkers toont welke impact alzheimer heeft op de hersenen. Met behulp van echte (anonieme) gegevens van MRI-scans en onze technologie voor 3D-printen toont de film het fysieke verschil tussen gezonde hersenen en hersenen aangetast door alzheimer.

Bezoek de website voor meer info: https://www.alzheimersresearchuk.org/dementiauncovered 


Het verhaal achter Ricohs samenwerking met Alzheimer’s Research

We zijn bijzonder trots op ons vruchtbare partnerschap met Alzheimer’s Research. Bekijk deze video voor meer informatie over ons Printed Memories-programma en de bijbehorende tool voor digitale ansichtkaarten, van de aanmaak van de gepersonaliseerde kaartjes tot het drukwerk in Ricohs geavanceerde productie-eenheid in het Britse Telford.

De video toont ook beeldmateriaal van de opnames van de film Dementia Uncovered, waarin Ricoh driedimensionale hersenen print om de impact van dementie op de hersenen duidelijk te maken.