homeback to menu
Overzicht

Leading Change at Work

Technologie verandert de manier waarop we (samen)werken. Ricoh helpt je bij die verandering in elke fase. Voor een naadloze overgang naar een flexibele werkomgeving, waar professionals altijd en overal optimaal samenwerken.
Ontdek onze oplossingen
Business service
Digital Workspace

Altijd en overal samenwerken

Het gaat er niet om waar je werkt, maar hoe je werkt. Ricoh ondersteunt je bij de ontwikkeling en implementatie van digitale, flexibele werkplekken. Zodat medewerkers efficiënt samenwerken en meer uit hun dag halen, waar zij ook werken.
Ontdek onze oplossingen
Business Process Management

Optimaliseer je processen

Automatiseer handmatige, arbeidsintensieve werkzaamheden. Bespaar kosten én houd tijd over voor werk dat er echt toe doet. Houd je medewerkers betrokken, productief en werk met meer plezier, dankzij gestroomlijnde processen.
Ontdek onze oplossingen
Cloud & IT-infrastructure

Klaar voor de cloud

Ontdek hoe je de cloud en IT-infrastructuur optimaal inricht en beheert, zodat je flexibeler, productiever én veiliger werkt. Ricoh ondersteunt je met uitgebreid advies en schaalbare oplossingen, waarmee je een flexibele werkomgeving mogelijk maakt.
Ontdek onze oplossingen
Cybersecurity

Houd je organisatie 24/7 veilig

Hybride werken en het toenemend gebruik van mobiele devices (ook thuis) zet het security-vraagstuk in een nieuw daglicht. Houd je gegevens, informatie, systemen en IT-infrastructuur 24/7 veilig met cybersecurity door Ricoh.
Ontdek onze oplossingen
Digital Experience

Optimaliseer de klantbeleving

Overtref de klantverwachtingen in elke fase van de customer journey. Wij ontwikkelen, implementeren en beheren oplossingen voor medewerkers zodat zij een onuitwisbare indruk achter kunnen laten bij (potentiële) klanten.
Ontdek onze oplossingen
Graphic Communications

Overtref klantverwachtingen met innovatief printwerk

Vergroot je concurrentievoordeel en overtref klantverwachtingen met de mogelijkheden in print. Bij Ricoh ondersteunen we je met slimme services en hardware, software en workflow-oplossingen op maat.
Ontdek onze oplossingen
Kantoorprinters en software

Print altijd en overal, soepel en snel

Van kantoorprinters tot multifunctionele printers. Ricoh biedt een breed assortiment aan hoogwaardige printoplossingen. Met tal van mogelijkheden in snelheid, omvang en configuraties vind je altijd een model dat past  bij jouw organisatie.
Ontdek onze oplossingen
Overzicht

24/7 antwoord op je vraag

Hulp nodig bij een product of heb je een andere vraag aan ons? Je kunt hier terecht voor support, advies en snelle oplossingen. Ons team staat voor je klaar.
Naar support
AV technology and management
Overzicht

Altijd op de hoogte

Lees het laatste nieuws, blijf op de hoogte van onze productinnovaties en ontdek welke evenementen we organiseren.
Blijf op de hoogte
News and events from Ricoh
Onze organisatie

Wie we zijn en wat we doen

Kies je voor Ricoh? Dan kun je rekenen op een team van specialisten met focus op jouw branche. Zij kennen de kansen en uitdagingen van je organisatie. Zo ontvang je advies op maat, op een manier die bij je past.
Ontdek Ricoh
Overzicht

Stel ons je vraag

Wil je meer informatie over onze oplossingen en diensten? Heb je support nodig of heb je een vraag over je account of een factuur? Ons team staat voor je klaar.
Neem contact met ons op
Brand & Business Communication
Overzicht

Altijd op de hoogte van actuele ontwikkelingen

Welke ontwikkelingen spelen er op dit moment in de branche? Wat zijn de trends? En kun je hier als organisatie op inspelen? Lees onze onderzoeken, e-books en whitepapers en doe waardevolle inzichten op.
Doe inspiratie op
Ricoh Insights - Overview

Supplychainbeheer

Gedragscode voor leveranciers van Ricoh Group

De Gedragscode voor leveranciers van Ricoh Group omvat onderwerpen zoals mensenrechten, milieubescherming en sinds 2016 ook een bepaling over de vrijheid van vereniging op basis van het verdrag van de Internationale Arbeidsorganisatie (IAO). Wij verwachten dat onze leveranciers dit beleid naleven en volgens dezelfde ethische normen zakendoen.

Lees Ricoh's gedragscode voor leveranciers

Mensenrechten in de supplychain

Wij beoordelen de mensenrechten in de supplychain voortdurend om risico’s te detecteren en doelstellingen te bepalen. In 2017 introduceerden we een benadering op basis van zelfanalyse volgens belangrijke internationale normen, in overeenstemming met de richtsnoeren van de VN voor het bedrijfsleven en de mensenrechten.

Klik hier voor meer informatie.

De milieu-impact van onze supplychain verlagen

We beschikken over 21 belangrijke productiesites in Japan, Amerika, Europa, Azië / Stille Oceaan en China. Om onze producten en diensten op efficiënte en duurzame manier te verstrekken aan onze klanten overal ter wereld, hanteren we een wereldwijd gecoördineerde benadering op het vlak van design, informatiesystemen en andere activiteiten, van inkoop tot inzameling en recycling. Door onze processen te stroomlijnen en de afvalproductie bij de verpakking, het transport en de opslag te verminderen kunnen we de milieu-impact van onze supplychain substantieel verlagen.

Klik hier voor meer informatie.

Leveranciersaudits

In 2009 introduceerden we een mvo-systeem voor zelfbeoordeling om onze leveranciers te helpen een proces te implementeren van het type ‘plan, do, check, act’ (plannen, uitvoeren, controleren, handelen). Die benadering garandeert dat al onze leveranciers voldoen aan dezelfde normen op het vlak van mensenrechten, milieubescherming, gezondheid & veiligheid en andere belangrijke aspecten. Op basis van de resultaten van de zelfbeoordelingen identificeren we verbeteringsmogelijkheden en zorgen we voor ondersteuning om onze leveranciers te helpen aan de normen te voldoen.

Klik hier voor meer informatie.

Inkoop van conflictgrondstoffen

Wij steunen de ‘Conflict Minerals Rule’ van de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) uit 2012 ten zeerste. Hierbij wordt van beursgenoteerde ondernemingen geëist dat ze hun gebruik van conflictgrondstoffen afkomstig uit de Democratische Republiek Congo en omringende landen bekendmaken en rapporteren aan de SEC.

We werken voortdurend aan het verbeteren van de transparantie in onze supplychain om verantwoorde inkooppraktijken voor grondstoffen te verzekeren. We zijn bovendien actief lid van de ‘Responsible Minerals Trade Working Group’, die werd opgericht in mei 2012 door de Japan Electronics and Information Technology Industries Association (JEITA). Sinds 2013 voeren we in samenwerking met onze leveranciers jaarlijks onderzoek naar de verantwoorde inkoop van grondstoffen.


Voor meer informatie, klik hier.

Onze duurzaamheidsinspanningen

 • Environmental

  Environmental

  Onze betrokkenheid om de planeet te beschermen, gaat verder dan het verminderen van onze eigen ecologische voetafdruk. We ondersteunen ook onze klanten bij hun activiteiten om hetzelfde te doen.
 • Bestuur en beleidslijnen

  Governance

  Integriteit in de manier waarop we onze activiteiten uitvoeren is van het hoogste belang. We leven daarbij strikte ethische normen na die in overeenstemming zijn met de wet-  en regelgeving in de sector.

 • Duurzaamheidsoverzicht

  Duurzaamheidsoverzicht

  Bij Ricoh weten we dat een perfect evenwicht tussen People, Planet en Prosperity, in overeenstemming met de de SDG’s van de VN, ons zal helpen om een duurzamere toekomst vorm te geven.