homeback to menu
Overzicht

Leading Change at Work

Technologie verandert de manier waarop we (samen)werken. Ricoh helpt je bij die verandering in elke fase. Voor een naadloze overgang naar een flexibele werkomgeving, waar professionals altijd en overal optimaal samenwerken.
Ontdek onze oplossingen
Business service
Digital Workspace

Altijd en overal samenwerken

Het gaat er niet om waar je werkt, maar hoe je werkt. Ricoh ondersteunt je bij de ontwikkeling en implementatie van digitale, flexibele werkplekken. Zodat medewerkers efficiënt samenwerken en meer uit hun dag halen, waar zij ook werken.
Ontdek onze oplossingen
Business Process Management

Optimaliseer je processen

Automatiseer handmatige, arbeidsintensieve werkzaamheden. Bespaar kosten én houd tijd over voor werk dat er echt toe doet. Houd je medewerkers betrokken, productief en werk met meer plezier, dankzij gestroomlijnde processen.
Ontdek onze oplossingen
Cloud & IT-infrastructure

Klaar voor de cloud

Ontdek hoe je de cloud en IT-infrastructuur optimaal inricht en beheert, zodat je flexibeler, productiever én veiliger werkt. Ricoh ondersteunt je met uitgebreid advies en schaalbare oplossingen, waarmee je een flexibele werkomgeving mogelijk maakt.
Ontdek onze oplossingen
Cybersecurity

Houd je organisatie 24/7 veilig

Hybride werken en het toenemend gebruik van mobiele devices (ook thuis) zet het security-vraagstuk in een nieuw daglicht. Houd je gegevens, informatie, systemen en IT-infrastructuur 24/7 veilig met cybersecurity door Ricoh.
Ontdek onze oplossingen
Digital Experience

Optimaliseer de klantbeleving

Overtref de klantverwachtingen in elke fase van de customer journey. Wij ontwikkelen, implementeren en beheren oplossingen voor medewerkers zodat zij een onuitwisbare indruk achter kunnen laten bij (potentiële) klanten.
Ontdek onze oplossingen
Kantoorprinters en software

Print altijd en overal, soepel en snel

Van kantoorprinters tot multifunctionele printers. Ricoh biedt een breed assortiment aan hoogwaardige printoplossingen. Met tal van mogelijkheden in snelheid, omvang en configuraties vind je altijd een model dat past  bij jouw organisatie.
Ontdek onze oplossingen
Overzicht

24/7 antwoord op je vraag

Hulp nodig bij een product of heb je een andere vraag aan ons? Je kunt hier terecht voor support, advies en snelle oplossingen. Ons team staat voor je klaar.
Naar support
AV technology and management
Overzicht

Altijd op de hoogte

Lees het laatste nieuws, blijf op de hoogte van onze productinnovaties en ontdek welke evenementen we organiseren.
Blijf op de hoogte
News and events from Ricoh
Onze organisatie

Wie we zijn en wat we doen

Kies je voor Ricoh? Dan kun je rekenen op een team van specialisten met focus op jouw branche. Zij kennen de kansen en uitdagingen van je organisatie. Zo ontvang je advies op maat, op een manier die bij je past.
Ontdek Ricoh
Overzicht

Stel ons je vraag

Wil je meer informatie over onze oplossingen en diensten? Heb je support nodig of heb je een vraag over je account of een factuur? Ons team staat voor je klaar.
Neem contact met ons op
Brand & Business Communication
Overzicht

Altijd op de hoogte van actuele ontwikkelingen

Welke ontwikkelingen spelen er op dit moment in de branche? Wat zijn de trends? En kun je hier als organisatie op inspelen? Lees onze onderzoeken, e-books en whitepapers en doe waardevolle inzichten op.
Doe inspiratie op
Ricoh Insights - Overview
Hybride Werken

Hybride Werken

Tips, praktijkverhalen, visies en inzichten rondom hybride werken.
Doe inspiratie op
Enteprise - Workplace Transformation
Cybersecurity & Cloud

Cybersecurity & Cloud

Tips, praktijkverhalen, visies en inzichten rondom veilig werken en werken in de cloud.
Doe inspiratie op
Security and Cloud
Slim Werken

Slim Werken

Tips, praktijkverhalen, visies en inzichten rondom het optimaliseren van je bedrijfsprocessen.
Doe inspiratie op
Lets find your digital path to growth
Professioneel Printen

Professioneel Printen

Tips, praktijkverhalen, visies en inzichten rondom nieuwe groeimogelijkheden in digitaal printen.
Doe inspiratie op
Security and Cloud
Klantcases

Klantcases

Praktijkverhalen rondom hybride werken, slim werken, veilig werken, werken in de cloud en (professioneel) printen.
Doe inspiratie op
Case study - Mobile

Gezondheid en veiligheid

Onze producten voldoen aan de hoge (inter)nationale standaarden voor gezondheid en veiligheid in onze markt.
Hier vindt u de wettelijke eisen en andere milieu-informatie voor optimaal gebruik van uw product en inzicht in onze betrokkenheid bij het milieu.

Het Quality Assurance Center van Ricoh heeft onderzoek gedaan naar aanleiding van meldingen dat sommige mensen last hebben van elektrische schokken wanneer ze de MFP's van Ricoh gebruiken. Het blijkt hier om zogenaamde statische schokken te gaan, die ongevaarlijk zijn voor mensen. We hebben een aantal tips opgesteld waarmee gebruikers de kans op statische schokken kunnen verminderen. 

Lees hier wat u kunt doen om de kans op statische schokken te verminderen

Milieulabels

Met het voldoen aan vooraanstaande (inter)nationale milieukeurmerken voor electrische en electronische apparaten willen wij u aantonen dat een product heeft dat voorzover mogelijk rekening houdt met het milieu.

Lees meer over onze  Milieulabels

Veiligheidsinformatiebladen (MSDS)

Veiligheidsinformatiebladen geven u uitgebreide informatie over de gezondheids- en veiligheidsapsecten van het gebruik en de verwijdering van onze apparatuur. In de MSDS-database vindt u artikelen over het product dat u gebruikt.

Veelgestelde vragen over REACH

Waar kan ik algemene informatie over REACH vinden?
REACH is de EU-regelgeving voor Registratie, Evaluatie, Autorisatie en Restrictie van Chemicaliën. Meer informatie over REACH vindt u op onze internationale website.

Lees meer over REACH.

Hoe krijgt Ricoh informatie over de naleving van regelgeving ten aanzien van gevaarlijke stoffen?
Wij verzamelen informatie van onze leveranciers om de vereiste basisinformatie samen te kunnen stellen en te kunnen verspreiden. Daarvoor nemen wij wereldwijd deel aan branchegroepen die ons met onze leveranciers samenbrengen. Wij bevorderen de samenwerking tussen alle belanghebbenden in de branche. Daarnaast breiden we ons interne systeem uit ten behoeve van een volledig beheer van chemische stoffen en de bijbehorende informatie.

Kan ik zoeken naar informatie over SVHC in het product dat ik gebruik?
Als uw product SVHC bevat, kunt u dat terugvinden via de onderstaande links:


Hoe informeert Ricoh klanten over wijzigingen in de gebruikte stoffen voor een product?
Wij verschaffen informatie over producten in ons managementsysteem voor chemische stoffen. De verstrekte informatie is altijd actueel.

Is Ricoh van plan om het gebruik gevaarlijke stoffen die het nu nog toepast te staken of te vervangen door alternatieve (veiligere) stoffen die het milieu minder belasten?
De REACH-verordening legt ons momenteel geen nieuwe beperkingen op voor het gebruik van gevaarlijke stoffen en bedrijven hoeven geen plannen in te dienen voor vervanging van gevaarlijke stoffen. Pas wanneer een gevaarlijke stof op de lijst wordt geplaatst met stoffen die aan autorisatie onderworpen zijn (bijlage XIV van de REACH-verordening), worden deze verplichtingen opgelegd. Momenteel is deze lijst leeg. Volgens ons beleid toetsen wij het gebruik van chemische stoffen regelmatig aan wetenschappelijke ontwikkelingen.

Kan Ricoh mij informatie geven over de hoeveelheid gevaarlijke stoffen in producten?
Volgens de REACH-verordening is het meten van de hoeveelheid gevaarlijke stoffen in een afzonderlijk product niet verplicht. Wij geven die informatie daarom niet.

WEEE-informatie voor recyclingbedrijven

In overeenstemming met de WEEE-richtlijn kunt u informatie vinden in onze WEEE Recyclinginformatiedatabase. Daar vindt u ook informatie en antwoorden op vragen over het demonteren van onze producten.

Voor toegang tot de database met WEEE Recyclinginformatie moet u een gebruikersaccount aanmaken of inloggen.