Carol Dona nieuwe CEO Ricoh Nederland

Printen Twitter LinkedIn Facebook

Carol Dona nieuwe CEO Ricoh Nederland

CEO Michel De Bosschere wordt President & CEO van Ricoh in Frankrijk

’s-Hertogenbosch, 11 februari 2009 – Ricoh Company, Ltd. heeft per 1 maart aanstaande Carol Dona (58) aangesteld als nieuwe CEO in Nederland. Hij volgt hiermee de huidige CEO Michel De Bosschere (60) op die is aangesteld als nieuwe topman van Ricoh in Frankrijk.

Dona en De Bosschere bouwden de afgelopen 20 jaar Ricoh (voorheen Nashuatec) uit tot marktleider in Nederland. Carol Dona was reeds vanaf eind jaren negentig vice-president in de Benelux Raad van Bestuur en werd in oktober 2007 tot COO van Ricoh Nederland benoemd. Ricoh kent in Nederland een periode van langjarige groei en heeft zich de afgelopen jaren ontwikkeld tot een totaalaanbieder van document- en IT oplossingen.

De organisatie heeft de afgelopen jaren belangrijke integraties gerealiseerd van Ricoh dochterondernemingen zoals Nashuatec, Rex Rotary, Lanier, Farrington en het voormalige Ricoh Nederland in Amersfoort. Ook zijn er belangrijke ambities gerealiseerd in het distributiebeleid van de onderneming en het aanbieden van productlijnen voor production printing.

De strategie van Ricoh Nederland blijft gericht op het zo breed mogelijk ondersteunen van organisaties in hun informatie- en bedrijfsprocessen gericht op kostenbesparing en productiviteit. De producten en dienstverlening van de organisatie omvatten naast hardware als printers en MFP’s, ook software oplossingen, consultancy en outscourcing diensten.

De Belg Michel De Bosschere zal toetreden tot de Raad van Commissarissen van Ricoh Nederland. Tevens continueert hij zijn functie als Vice President van Ricoh Company in Japan.

Naar begin