Ricoh laat medewerkers rennen tijdens de New York marathon

Printen Twitter LinkedIn Facebook

Ricoh laat medewerkers rennen tijdens de New York marathon

’s-Hertogenbosch, 1 november 2010 – Ricoh, leverancier van producten en diensten op het gebied van IT- en documentmanagement oplossingen, heeft een groep medewerkers getraind en begeleid om goed voorbereid mee te kunnen doen aan de New York marathon op 7 november. De 35 Ricoh medewerkers zijn de afgelopen maanden gecoacht door onder andere Marko Koers. Deze voormalig Olympisch hardloper heeft de groep renners, waar ook een aantal klanten en partners van Ricoh zich voor hebben gekwalificeerd, met behulp van conditieschema’s en trainingszones stap voor stap voorbereid op deze befaamde marathon. Sinds 1970 wordt de marathon elke eerste zondag van november gehouden. De wedstrijd begint op Staten Island en laat de deelnemers via de Verrazano Narrows Bridge rennen naar Brooklyn. Door de enorme populariteit van de marathon mogen er niet meer dan 35.000 mensen deelnemen.

De deelname aan de NY marathon is onderdeel van het loopprogramma Ricoh in Topvorm. Ricoh startte dit programma in 2009 en streeft ernaar om werknemers fitter en meer bewust van hun gezondheid te maken. Door het aanbieden van professionele loopbegeleiding en toegang tot fysiotherapie en voedingsadviezen op het werk, worden medewerkers van Ricoh aangemoedigd om hun conditie te verbeteren. Afgelopen jaar hebben de Ricoh-renners al meegedaan aan de Dam tot Damloop (Amsterdam - Zaandam) en de Vestingloop (Den Bosch). Hierdoor werd duidelijk dat het volgen van de trainingszones en het opbouwen van de conditie van groot belang is voor het beperken van blessures.
 
Kevin Raaijmakers, Market Development Manager bij Ricoh, is een van de enthousiaste lopers die meedoet aan de New York marathon: “Afgelopen weekend hebben wij gezamenlijk 39 kilometer gerend. Dat was heel erg zwaar, maar wij hebben het gered. Dankzij de intensieve training die wij de afgelopen maanden hebben gekregen denk ik dat we allemaal zegevierend de finish zullen halen. Trainen met collega’s is erg bijzonder. Het creëert een band die veel verder gaat dan de gemiddelde vrijdagmiddagborrel. Dankzij deze band én het indrukwekkende coachingsprogramma gaat het ons zeker lukken op 7 november.”

Naar begin