Nieuws

Printen Twitter LinkedIn Facebook

Ricoh en 4apps Group gaan strategisch samenwerken

’s-Hertogenbosch, 20 juni 2011 – Ricoh Nederland en 4apps Group zijn recentelijk een strategische samenwerking aangegaan. Door deze samenwerking en het gezamenlijk aanbieden van oplossingen kunnen beide partijen bij de klant meer waarde toevoegen.

De strategische samenwerking richt zich in het bijzonder op producten en diensten op het gebied van e-invoicing, en is daarmee voor beide partijen een aanvulling op het partnerschap met ReadSoft. Voor Ricoh betekent dit dat naast SAP en Microsoft nu ook Oracle-based oplossingen aangeboden en geïmplementeerd kunnen worden. “Een waardevolle toevoeging aan ons portfolio, en vooral waardevol voor onze klanten”, aldus Theo van Zalen, Business Manager Managed Services bij Ricoh Nederland.

De eerste gezamenlijke projecten zijn onlangs van start gegaan. Zo wordt bij Waterschap Rivierenland en Thales, producent van communicatiesystemen, het inkomende factuurproces geoptimaliseerd. Inkomende facturen worden hierbij ‘slim’ gescand, herkend, gevalideerd en direct in het Oracle pakket geïntegreerd. Theo van Zalen: “Een dergelijk geautomatiseerd proces levert een kostenbesparing op tot wel 30%. We zijn blij dat we door de samenwerking met 4apps Group een nog breder pakket aan oplossingen, en dus ook Oracle georiënteerde processen, kunnen optimaliseren.”

Luuk de Kok, directeur van 4apps Group: “Bij deze samenwerking komt de Oracle kennis en ervaring van 4apps Group samen met de kennis en implementatiekracht van Ricoh met betrekking tot het optimaliseren van document intensieve processen. We zijn dan ook erg content met deze krachtenbundeling."

Over Ricoh Nederland
Ricoh is leverancier van IT & documentmanagement-oplossingen. Dankzij de sleutelrol die Ricoh heeft gespeeld bij de snelle ontwikkeling van de wereldwijde kantoorautomatisering, is het bedrijf in slechts twintig jaar uitgegroeid tot wereldwijd marktleider in duurzame documentoplossingen. Met 108.500 medewerkers en kantoren in meer dan 50 landen beschikt het Ricoh concern momenteel over één van de grootste verkoop- en servicenetwerken in de branche. Het hoofdkantoor van Ricoh Nederland is gevestigd in ‘s-Hertogenbosch.

Naar begin