Nieuws

Printen Twitter LinkedIn Facebook

Ricoh marktleider in production printing

‘s-Hertogenbosch, 27 juli 2011 – Ricoh heeft zich verzekerd van de nummer 1 marktpositie op het gebied van full colour production printing in West-Europa. Slechts drie jaar na Ricoh’s voornemen te groeien tot marktleider, wordt deze ambitie bereikt. Dit blijkt uit onlangs door het gerenommeerde onderzoeksbureau InfoSource gepubliceerde cijfers met betrekking tot het segment ’Production Devices Color Press’ (losblad). Deze cijfers laten zien dat Ricoh’s marktaandeel in het eerste kwartaal van 2011 groeide van 22,2% naar 33,1% in West-Europa. Met 39,3% marktaandeel in 2010 en in het eerste kwartaal van 2011 zelfs 48,7% blijft Ricoh ook in Nederland onbetwist marktleider in dit segment.

"Grafimedia bedrijven en centrale repro’s hebben Ricoh bevestigd als het merk van hun keuze", zegt Peter Williams, Executive Vice President en hoofd van de Ricoh Production Printing Business Group binnen Ricoh Europa. "De Ricoh Pro C900, gecombineerd met onze service aanpak en het Ricoh Business Driver Programma, bleek een ideale combinatie. Daarnaast heeft de lancering van de Ricoh Pro C901 de verkoop verder versneld, met name binnen de grafimedia markt.”

Ricoh klant Thomas Wiesinger, Managing Director van Wiesinger Media, exploiteert zes drukkerijen in Duitsland. Hij zegt: "We hebben gekozen voor de Ricoh Pro C901 vanwege de afdrukkwaliteit, productiviteit en de uitstekende registratie. De concurrerende prijs en Ricoh’s klantgerichte aanpak waren daarnaast een belangrijke overweging", voegt hij toe.

Peter Verhoeven, General Manager van Prepress4U in Wormerveer is ook eigenaar van een Ricoh Pro C901. Hij zegt: "Ricoh heeft grondige kennis van de industrie en had meteen vertrouwen in onze plannen. Dat schept een band. Toen we het nieuwe systeem eerder dit jaar voor de eerste keer zagen, waren we meteen verkocht. Het systeem kan zich qua snelheid en kwaliteit meten met de veel grotere systemen, maar het is veel rendabeler.”

De voormalig conventionele drukkerij Rippen Image uit Londen werkt voor veeleisende klanten, zoals beeldend kunstenaars. Directeur Pete Cooper zegt: "Absolute kleurkwaliteit is daarom onze nummer één prioriteit. Onze reputatie voor het leveren van een geweldig eindproduct is erg belangrijk voor ons. Dus alvorens voor de eerste keer te investeren in een digitaal productiesysteem, onderzochten we de systemen van de belangrijkste spelers.

Geen enkel ander systeem was te vergelijken met de met offset vergelijkbare kwaliteit en kleurconsistentie van de Pro C901. Het feit dat de machine bij zwaardere materialen niet vertraagd, is ook een enorm voordeel voor ons, evenals de naadloze integratie in onze prepress workflow processen.”

Over Ricoh Nederland
Ricoh is leverancier van IT & documentmanagement-oplossingen. Dankzij de sleutelrol die Ricoh heeft gespeeld bij de snelle ontwikkeling van de wereldwijde kantoorautomatisering, is het bedrijf in slechts twintig jaar uitgegroeid tot wereldwijd marktleider in duurzame documentoplossingen. Met 108.500 medewerkers en kantoren in meer dan 50 landen beschikt het Ricoh concern momenteel over één van de grootste verkoop- en servicenetwerken in de branche. Het hoofdkantoor van Ricoh Nederland is gevestigd in ‘s-Hertogenbosch.

Naar begin