Nieuws

Printen Twitter LinkedIn Facebook

ATP en Ricoh verlengen partnership tot en met 2015

Wereldwijde leider in technologie blijft professioneel herentennis ondersteunen

Londen, 6 november 2012 -- ATP en Ricoh hebben vandaag aangekondigd hun partnership drie jaar te verlengen. Hiermee bljft Ricoh tot en met 2015 Platinum Partner en Official Office Solutions Provider van de ATP World Tour in Europa. Door deze verlenging kan het partnership in 2015 haar 10e verjaardag vieren.

ATP afbeeldingRicoh, al sinds 2005 partner van de ATP World Tour, levert geavanceerde documentoplossingen en diensten om ervoor te zorgen dat de activiteiten van de ATP en van toernooien efficiënt verlopen en productief zijn. In 2011 heeft Ricoh haar Duurzaamheidsoptimalisatie programma geïntroduceerd voor 13 ATP World Tour-toernooien, waardoor alle essentiële documentprocessen CO2-neutraal zijn gemaakt.

“Ricoh is nu al bijna tien jaar een uitstekende partner van de ATP”, aldus Brad Drewett, Executive Chairman en President van de ATP. “Ze hebben de World Tour ondersteund op een moment dat de populariteit van het herentennis met de huidige generatie supersterren en het internationale platform van evenementen een nieuw hoogtepunt heeft bereikt. Door de jaren heen heeft Ricoh haar sponsoractiviteiten aanzienlijk uitgebreid, met meer toernooien in Europa en nieuwe toernooien in India, Thailand en Australië. Het is dankzij toegewijde partners als Ricoh dat we onze World Tour iedere keer weer met succes kunnen organiseren.”

Als onderdeel van de overeenkomst heeft Ricoh haar bestaande sponsoractiviteiten voor de ATP World Tour-toernooien in Monte-Carlo, Rome, Madrid, Hamburg, Parijs, Bazel, Rotterdam, Stockholm, Wenen, Moskou en de Barclays ATP World Tour Finals tot en met 2015 verlengd.

Ricoh's branding bij deze evenementen bestaat onder meer uit de prominent aanwezige umpirestoelen op de tenniscourts, speed-serve displays en bijbehorende TV-graphics.
Akira Oyama, CEO van Ricoh Europe, zegt: “Dankzij onze relatie kan Ricoh ATP volledig CO2-neutrale documentbeheersprocessen leveren. Door ons op te stellen als partners kunnen we gezamenlijk aantonen dat we vooroplopen bij onze inzet voor het tennis en duurzaamheid.”

Als gevolg van de successen van het partnerschap met ATP in Europa sponsort Ricoh nu ook ATP World Tour-toernooien in Chennai, Bangkok en Sydney. Het bedrijf heeft vorig jaar haar intrede gedaan in het professionele tennis in Azië.

Naar begin