Nieuws

Printen Twitter LinkedIn Facebook

Investeren in web-to-print biedt groeikansen

Ricoh en ISI willen grafisch Nederland flexibel W2P-instapmodel bieden

‘s-Hertogenbosch, 27 maart 2012 – Steeds meer grafische ondernemers willen profiteren van de kansen die web-to-print (W2P) ze biedt. Toch roept de investering in de juiste oplossing vaak nog veel vragen op. Ricoh en ISI publishing innovators willen daar samen een passend antwoord op bieden.

“Web-to-print leeft enorm in grafisch Nederland”, stelt Huib Kolen, Manager Business Development bij Ricoh Nederland. “Men ziet de voordelen en de groeimogelijkheden. Maar er heerst ook onzekerheid over de juiste keuze in software. Wij kijken naar de behoeften van de klant en bieden daarvoor de juiste producten en diensten, van cloud-oplossingen tot complete servergebaseerde web-to-print applicaties. Daarom wil Ricoh het portfolio ook versterken met de producten en diensten van ISI. Daarmee kunnen we een laagdrempelig instapmodel bieden aan zowel centrale repro-afdelingen als aan grafische bedrijven die van start willen met web-to-print.”

Theo van den Broek, directeur van ISI publishing innovators, is enthousiast over de voorgenomen samenwerking met Ricoh. ISI is al sinds 2000 actief met de automatisering van de grafische industrie: “Met Docuboxx bieden wij een web-to-print applicatie, waarbij we zowel de voorzijde als de achterzijde van het bestelproces helpen te automatiseren. Inmiddels zijn we, met meer dan 120 installaties, uitgegroeid tot de marktleider in Nederland.” Huib Kolen benadrukt het belang van een lokale leverancier: “Op die manier kun je sneller en beter inspelen op de vraag vanuit de markt. Wij willen ons portfolio daar dan ook graag op afstemmen.”

Van den Broek ziet de belangstelling van grafische ondernemers toenemen: “De focus was lange tijd vooral gericht op investeringen in nieuwe machines. Nu dringt het door dat web-to-print software goede groeikansen biedt: je kunt er niet alleen kosten mee besparen, maar je kunt ook je klanten beter van dienst zijn.” Het instapmodel van ISI biedt volop groeimogelijkheden, zegt Kolen: “Juist die flexibiliteit maakt Docuboxx aantrekkelijk en daarom willen wij graag samenwerken met ISI. We zijn ervan overtuigd dat ISI een uitstekende aanvulling op ons huidige portfolio kan vormen en we zo een compleet aanbod in de markt neerzetten.”

Op donderdag 29 maart 2012 organiseren CMBO, GOC, KVGO en Scriptworx voor de tweede keer W2P2012. Het evenement vindt plaats tijdens IMAGINE2012 van Ricoh in het voormalig Stedelijk Museum te ’s-Hertogenbosch. ISI en Ricoh zijn hierbij aanwezig om de mogelijkheden op het gebied van web-to-print te demonstreren.

Kijk voor meer informatie op http://www.w2p2012.nl/

Naar begin