Nieuws

Printen Twitter LinkedIn Facebook

Ricoh lanceert Pro-Graphic papierlijn voor de grafische industrie

Londen, 10 april 2012 – Ricoh Europe PLC lanceert de nieuwe Pro-Graphic papierlijn die speciaal is ontworpen voor productie op de Ricoh Pro™-serie digitale productiesystemen voor de grafimediamarkt en centrale repro’s. Het Pro-Graphic papier is beschikbaar in de formaten SRA3, A3 en A4. En er kan gekozen worden uit de papiersoorten silk, gloss en plain in gewichten van 90 tot 300 g/m2. De papierlijn is ontwikkeld in samenwerking met papierfabrikanten met het ISO 9001/14001-certificaat en is FSC- en PEFC-gecertificeerd voor de perfecte combinatie van kwaliteit en milieuverantwoordelijkheid.

Naast de ontwikkeling van de nieuwe papierlijn is Ricoh in Europa een partnerschap met de papiergroothandel Igepa Group aangegaan voor snelle en betrouwbare leveringen die voldoen aan just-in-time voorraadaanvragen. Grafimediabedrijven en centrale repro’s kunnen hierdoor beter inspelen op de behoeften van hun opdrachtgevers door een snelle doorlooptijd zonder hoge voorraadkosten, waarbij ook de ongebruikte voorraad wordt verminderd.

Het kwalificatieproces voor media van Ricoh waarborgt dat alle digitale productiesystemen vooraf zijn ingesteld om een uitstekende kwaliteit te leveren op Ricoh Pro-Graphic papier. Het brede scala van geteste papiersoorten blijft beschikbaar voor klanten als onderdeel van de voortdurend actuele mediabibliotheek die is ingebouwd in alle productiesystemen van de Ricoh Pro-serie.

De Pro-Graphic papierlijn is per direct leverbaar in Nederland, België, Duitsland en het Verenigd Koninkrijk. Dit wordt de komende maanden door heel Europa uitgebreid. Meer informatie over de nieuwe papierlijn staat op www.ricoh.nl/papier.

Naar begin