Nieuws

Printen Twitter LinkedIn Facebook

Ricoh ontvangt INGEDE-certificering en maakt bekend dat zijn drupa-deelname CO2-neutraal is

Düsseldorf, drupa 03-16 mei 2012, hal 8a - Ricoh Europe PLC doet twee belangrijke aankondigingen die zijn inzet voor het milieu onderstrepen. Ricoh maakt bekend dat het een certificering heeft ontvangen van INGEDE (International Association of the Deinking Industry), de Europese vereniging van papierfabrikanten. Hierdoor kunnen Ricoh-gebruikers hun klanten nu duurzamer drukwerk garanderen. De certificering geldt voor het portfolio van full colour digitale losbladproductiesystemen van Ricoh en bevestigt dat papier dat is bedrukt met toner van deze systemen, kan worden ontinkt tijdens het papierrecyclingproces. Daarnaast maakt het bedrijf ook bekend dat al zijn printproductie op drupa 2012 CO2-neutraal zal zijn dankzij het Ricoh Carbon Balanced Printing Programma.

De Ricoh Pro™ C901 en Pro™ C751-serie productiesystemen voldoen aan de vereiste criteria van de European Recovered Paper Council (ERPC) voor het ontinkten van ingezameld bedrukt papier tijdens het papierrecyclingproces. Zo kunnen papierfabrieken ingezamelde afdrukken van full colour productiesystemen van Ricoh recyclen. Dit vermindert de afvalproductie en beschermt zo het milieu.

“We zijn voortdurend op zoek naar manieren om onze klanten te helpen bij het verkleinen van de milieu-impact van Ricoh-productiesystemen op hun locaties. Deze certificering bevestigt dat papier dat is bedrukt met Ricoh-toners van onze full colour losbladproductiesystemen, met succes kan worden ontinkt. Dit helpt onze klanten om het milieueffect van papierproductie te verminderen en hun klanten milieuvriendelijker drukwerk te bieden”, zegt Graham Moore, Business Development Director voor Ricoh Europe’s Production Printing Business Group.

Verder zal Ricoh de CO2-uitstoot van zijn printproductie op zijn stand op drupa 2012 neutraliseren door gebruik te maken van zijn Carbon Balanced Printing Programma en recyclinginitiatieven. Het Carbon Balanced Printing Programma is speciaal ontworpen om grafimediabedrijven en centrale repro’s te helpen het milieueffect van hun printactiviteiten met Ricoh’s digitale productiesystemen te verminderen en hun klanten CO2-neutraal drukwerk te garanderen.  Ricoh zal op drupa voornamelijk 100% gerecycleerd papier gebruiken. Alle afval zal worden ingezameld door papierfabrikant Arjowiggins Graphic, een Ricoh-partner, die het zal recyclen na afloop van de beurs.

“Wij geloven dat dit soort toewijding aan milieu en duurzaamheid van cruciaal belang is voor de toekomst van onze industrie en onze planeet. Ricoh neemt het voortouw door de hulpmiddelen, diensten en gecertificeerde producten te bieden die het gemakkelijker dan ooit maken om een milieuvriendelijk grafimediabedrijf te runnen. Met dit initiatief zorgen we ervoor dat alle gebruikte papier wordt gerecycled en opnieuw in de productieketen terechtkomt”, zegt Moore.

Ricoh is te vinden in hal 8a op drupa 2012, dat plaatsvindt van 3 tot en met 16 mei in Düsseldorf.

Geïnteresseerden kunnen voor nieuws en updates terecht op www.ricoh.nl/drupa2012 of het bedrijf volgen via de Twitter-feed www.twitter.com/RicohPro.

Naar begin