Nieuws

Printen Twitter LinkedIn Facebook

Ricoh lanceert milieuvriendelijke, compacte en productieve multifunctionele zwart-wit A3-machines

‘s-Hertogenbosch, 17 oktober 2013 – Ricoh heeft onlangs een serie multifunctionele zwart-wit A3-machines (MFP's) gelanceerd, die de productiviteit op kantoor verhogen en tegelijkertijd de impact op het milieu beperken. De Ricoh MP 2553SP/MP 3053SP/MP 3353SP beschikken over de geavanceerde GWNX-controller van Ricoh. Deze biedt verschillende productiviteitsverhogende functies zoals Searchable PDF, waarmee documenten sneller kunnen worden gevonden. Daarnaast zijn deze compacte MFP's milieuvriendelijk dankzij hun korte opwarmtijd, lage energieverbruik en standaard dubbelzijdige prints.

20131017 printer

Milieuvriendelijk
Deze multifunctionele machines zijn ontworpen om de productiviteit op kantoor op een milieuvriendelijke manier te verhogen”, zegt Marcel Kleintjens, Product Marketeer, Ricoh Nederland. “Ze zijn snel, efficiënt en productief, met ingebouwde afwerkingsmogelijkheden en ID Card Copy functionaliteit. Tegelijk zijn ze zo ontworpen dat het milieueffect wordt beperkt, dankzij papierbesparende functies zoals afdrukvoorbeelden, quota-instellingen, papierloos faxen en standaard dubbelzijdig afdrukken. De Eco Friendly Indicator geeft de gebruiksstatus weer in een pop-upscherm en dankzij een laag totaal elektriciteitsverbruik wordt het energieverbruik en de CO2-uitstoot gereduceerd.”

Na een korte opwarmtijd van slechts 15 seconden volgt een eerste kopieer-/printsnelheid van 4,2 seconden. Voor A3-MFP's met dergelijke specificaties zijn de machines erg compact, wat mede te danken is aan de ingebouwde afwerkingsmogelijkheden die externe afwerking overbodig maken. Met hun bescheiden omvang besparen ze op kostbare kantoorruimte.

Slimmer werken
De MP 2553SP/MP 3053SP/MP 3353SP zijn extreem eenvoudig te gebruiken. De machines hebben een groot kantelbaar LCD-scherm met duidelijke, geanimeerde menu's en gemakkelijk leesbare knoppen. Het scherm kan voor elke gebruiker naar wens worden aangepast door uit verschillende pictogrammen te kiezen en het toetsenbord is zowel in QWERTY als AZERTY beschikbaar. Volledige toegang aan de voorkant vergemakkelijkt routinematige probleemoplossing en het uitvoeren van onderhoudstaken.

De machines kunnen eenvoudig en snel printen vanaf USB-stick of SD-kaart, en de harddisk beschikt over een grote geheugencapaciteit waardoor het printen sneller gaat. ID Card Copy maakt het mogelijk om in 1 doorgang de voor- en achterkant van een ID-kaart te kunnen kopiëren op één kant van een vel papier, wat tijd en geld bespaart.
De apparaten beschikken over uitgebreide mogelijkheden voor scannen en faxen. Documenten kunnen in kleur worden gescand en naar e-mail, map, USB, SMB, FTP, URL en NCP worden gestuurd. Mogelijkheden voor faxen omvatten Internet Fax (T.37), IP-Fax, LAN-Fax, PC-Fax, G3-Fax of faxen op afstand. Netwerkconnectiviteit is standaard ingebouwd en met @Remote beschikken de machines over op internet gebaseerde ondersteuning voor beheer op afstand.

Voor vele gebruiksgroepen geschikt
Door de veelzijdigheid van deze machines tegen een relatief lage prijs, is de serie moeiteloos in workflows te integreren en past de serie uitstekend in grote organisaties als ook kleinere MKB bedrijven. Marcel Kleintjens: “Hoewel we zien dat de vraag naar kleurenmachines toeneemt, heeft niet iedere organisatie of afdeling hieraan behoefte. Om die reden blijft Ricoh de kwaliteit en gebruiksgemak van zwart-wit machines ontwikkelen en optimaliseren. Deze serie is daarvan een mooi voorbeeld.”

Voor meer informatie over de uitgebreide reeks apparatuur, software en diensten van Ricoh, ga naar www.ricoh.nl .

Naar begin