Nieuws

Printen Twitter LinkedIn Facebook

Ricoh Nederland trotse winnaar Duurzaam Werken Award 2013

’s-Hertogenbosch, 11 november 2013 – Ricoh Nederland heeft vandaag uit handen van de jury namens Forum Duurzaam Werken en de Stichting Natuur & Milieu de Duurzaam Werken Award 2013 ontvangen. De award werd toegekend als waardering  voor de nieuwe 'Ricoh Manier van Werken' in Ricoh's nieuwe hoofdkantoor in ’s-Hertogenbosch, in combinatie met het intern en extern uitdragen van meer duurzame manieren van werken en maatschappelijke betrokkenheid. De award heeft als doel om inspirerende praktijkvoorbeelden op het gebied van duurzaam werken in Nederland onder de aandacht te brengen. De prijs werd vandaag voor de eerste keer uitgereikt als opvolger van de Telewerkprijs en HNW-Award.

De jury was vooral onder de indruk van de wijze waarop Ricoh duurzaamheid heeft doorgevoerd in alle facetten binnen de organisatie. Uit het juryrapport: “De Ricoh Manier van Werken is een goed voorbeeld van een integrale benadering van Duurzaam Werken en sluit naadloos aan bij de visie van haar oprichter: ondernemen met een oog voor de wereld om ons heen. Hij ontwikkelde in 1936 ‘The spirit of the three loves: love your work, love your neighbour, love your country. Een filosofie die erop is gericht de footprint van de Ricoh-organisatie zo laag mogelijk te laten zijn en de manier van werken en leven van klanten, medewerkers en andere stakeholders te verbeteren. Dit vertaalt zich in de bewuste keuze voor de nieuwe duurzame huisvesting bij het station, maar ook in een groot scala aan maatregelen om de mobiliteit te beïnvloeden. Aandacht voor het welzijn van de medewerker is gezocht en gevonden in een licht en luchtig gebouw, maar ook door ‘bewegen’ te stimuleren.”

Patrick Roelandt, Director strategy, technology & innovatie bij Ricoh Nederland, die de inzending voor de jury presenteerde: “We zijn erg blij en trots op deze onderscheiding. We zien dit als een waardering voor de manier van werken en bedrijfsvoering in onze organisatie én bij onze klanten. Want juist in die combinatie geloven we; samen zorgen voor een meer duurzame manier van werken.  Zo zorgt ons Sustainability Optimisation Programme ervoor dat organisaties daadwerkelijk CO2 neutraal kunnen printen. En onze IT-oplossingen maken het mogelijk dat documentstromen zoveel mogelijk digitaal kunnen plaatsvinden. Deze award is voor ons een aanmoediging om in de toekomst nog duurzamere oplossingen te ontwikkelingen en onze boodschap op het gebied van duurzaamheid verder uit te dragen.”

Ricoh, al negen jaar op rij genoemd als één van de meest duurzame organisaties ter wereld, liet veertien concurrenten achter zich, waaronder a.s.r. en Parnassia Groep die beide, naast Ricoh, waren doorgedrongen tot de shortlist. De jury bestond uit Arthur Tutein Nolthenius en Frits Spangenberg van Forum Duurzaam Werken, Merle Blok (TNO), Maarten van Biezen (Stichting Natuur & Milieu) en Annemieke Blokker (Stichting Valkenhof / winnaar HNW-Award 2012). Alle inzendingen werden getoetst op de volgende criteria:

  • Visie, originaliteit en innoverend vermogen

  • Effectiviteit, toepasbaarheid en haalbaarheid voor de organisatie en de medewerker

  • Kwaliteit van de invulling

  • Voorbeeldfunctie voor andere organisaties in Nederland.

Bekijk hier de video die Forum Duurzaam Werken maakte over de Ricoh manier van werken:

Naar begin