Nieuws

Printen Twitter LinkedIn Facebook

Ricoh voor vijfde achtereenvolgende jaar uitgeroepen tot een van ’s werelds meest ethische bedrijven

Onderscheiding van Ethisphere erkenning voor uitzonderlijk ethisch leiderschap

TOKIO, 8 maart 2013 – Ricoh is door het Ethisphere Institute uitgeroepen als een van de meest ethische bedrijven ter wereld in 2013. De lijst is gisteravond tijdens het World’s Most Ethical Companies Honoree Dinner in New York bekendgemaakt, ter gelegenheid van de Global Ethics Summit 2013.

Dit is het vijfde jaar op rij dat Ricoh is beloond voor haar inspanningen om de hoge ethische normen van Ethisphere in haar organisatie te bevorderen. Ethisphere is een toonaangevende internationale organisatie die zich richt op het initiëren, promoten en delen van optimale werkwijzen op het gebied van bedrijfsethiek, bedrijfsvoering, corruptiebestrijding en duurzaamheid. De organisatie zegt dat de onderscheiding bedoeld is als “eerbetoon aan bedrijven die beter presteren dan hun branchegenoten op het gebied van ethisch gedrag. De meest ethische bedrijven ter wereld in 2013 zijn bedrijven die daadwerkelijk ethische handelspraktijken toepassen en hierbij vooroplopen in hun branche, waardoor andere soortgelijke bedrijven gedwongen worden dit voorbeeld te volgen om anders achterop te raken.”

Dit is het zevende jaar dat Ethisphere het klassement van de meeste ethische bedrijven ter wereld publiceert, gebaseerd op een selectie van voordrachten en kandidaten.

“Iedereen bij Ricoh doet de belofte altijd integer en eerlijk te handelen, en we nemen verantwoordelijkheid voor onze acties”, aldus Hiroshi Kobayashi, Corporate Executive Vice President van Ricoh Company, Ltd. “Onze investeerders, klanten en partners begrijpen dat integriteit bij Ricoh centraal staat. De benoeming op de lijst van meest ethische bedrijven ter wereld van Ethisphere in 2013 toont dat wij maatschappelijk verantwoord ondernemen hoog in het vaandel hebben, en wij vinden het een eer om op deze lijst te staan.”

Ethisphere verricht diepgaand onderzoek en een analyse in meerdere fasen om de voorgedragen bedrijven uit meer dan 100 landen en 36 bedrijfstakken te beoordelen. Voor het bepalen van de meest ethische bedrijven ter wereld wordt een methode gehanteerd die onder meer bestaat uit de volgende onderdelen: beoordeling van de gedragscodes en controle van eerdere rechtsgeschillen en wetsovertredingen, beoordeling van investeringen in innovatie en duurzame activiteiten, onderzoek naar de activiteiten die zijn ondernomen om meer maatschappelijk verantwoord ondernemen, en een afweging van de voordrachten van hogere leidinggevenden, branchegenoten, leveranciers en klanten.

“Een sterke ethische basis is een concurrentievoordeel, en Ricoh beseft hoe belangrijk maatschappelijk verantwoord ondernemen is voor het bedrijfsresultaat”, zegt Alex Brigham, Executive Director van het Ethisphere Institute. “Nu er elk jaar steeds meer organisaties meedingen, is de benoeming van Ricoh als een van de meest ethische bedrijven ter wereld in 2013 een teken dat Ricoh vooroploopt in haar branche als het gaat om de inzet voor ethiek en integriteit.”

Ga naar http://ethisphere.com/wme voor meer informatie over de methode en een compleet overzicht van de meest ethische bedrijven ter wereld in 2013. De lijst van de meest ethische bedrijven ter wereld zal ook worden gepubliceerd in de eerste kwartaaluitgave dit jaar van het Ethisphere Magazine.

Naar begin