Ricoh partner van RTL kidsprogramma GreenTech

Printen Twitter LinkedIn Facebook

Ricoh partner van RTL kidsprogramma GreenTech

Ricoh partner van RTL kidsprogramma GreenTech

‘s-Hertogenbosch/Amstelveen , 26 mei 2014 – Ricoh, gericht op oplossingen op het gebied van printen, document management en IT diensten, is als partner aan het nieuwe RTL kinderprogramma GreenTech verbonden.  In dit programma, dat vanaf 31 mei iedere zaterdag om 17.00 uur op RTL 4 zal worden uitgezonden, nemen jongeren in de leeftijd van 9 tot 16 jaar deel aan een uitvinderswedstrijd. Het doel is te komen tot het beste idee voor een groene toekomst.

20140526 GreenTech

Voor het programma worden 24 ideeën geselecteerd. In iedere aflevering gaan drie teams de competitie aan door een dag lang in het GreenTech lab te werken aan hun prototype. Ze krijgen daarbij hulp van een Green Coach. De Green Coach denkt mee over de verbeterpunten van het idee en de GreenTech experts helpen het idee verder uit te werken tot een echt prototype. Aan het einde van een dag ontwerpen en bouwen wordt het idee aan de jury gepresenteerd. Die beslist welk team er door mag naar de finale.

Ricoh levert op het gebied van digitale middelen een bijdrage aan het programma. Zo worden interactieve whiteboards en projectoren beschikbaar gesteld aan de deelnemende teams en voor de opnamen in de studio, zodat de ideeën optimaal uitgewerkt kunnen worden. Daarnaast zal Ricoh ook een van de teams inhoudelijk begeleiden en coachen.

Norbert van Halderen, Head of Learning Services bij Ricoh Europe en tevens een van de  Green Coaches: “Wij vinden het fantastisch een bijdrage te kunnen leveren aan dit programma. Binnen ons bedrijf staat duurzaamheid hoog op de agenda, en we juichen het initiatief van RTL om jongeren uit te dagen en hen te stimuleren na te denken over een groene toekomst dan ook toe. Het team dat ik mag coachen gaat op zoek naar een natuurlijke en mogelijk meer duurzame bron voor printerinkt. Als bedrijf zijn we erg benieuwd naar het resultaat van hun onderzoek. De verschillende digitale middelen die we voor het programma beschikbaar stellen, zorgen er voor dat alle ideeën op een eigentijdse digitale manier uitgewerkt kunnen worden. Het zijn middelen die leren effectiever en bovenal ook leuker maken. Ricoh levert dit soort middelen dan ook veelvuldig aan trainingscentra en in het onderwijs.”

GreenTech is een uitvinderscompetitie voor jongeren op televisie, gepresenteerd door Joris Putman, dat de deelnemers uitdaagt om niet alleen ideeën voor een duurzame toekomst te bedenken maar deze ook zelf te komen bouwen. Het is de ultieme combinatie van visie, creativiteit en technische vaardigheden die uiteindelijk de winnaar bepaalt: het team met het beste idee én het beste prototype. De 9 afleveringen van GreenTech zijn vanaf zaterdag 31 mei a.s. te zien op RTL 4. 

Naar begin