Eerste Ricoh Rapid Fab faciliteit in Europa

Printen Twitter LinkedIn Facebook

Eerste Ricoh Rapid Fab faciliteit in Europa

Ricoh laat op EuroMold 2015 3D-printinnovaties zien

‘s-Hertogenbosch, 24 september 2015 – Ricoh maakt zijn debuut op EuroMold 2015, de beurs voor productontwikkeling, en laat daar zien wat het bedrijf te bieden heeft op het gebied van additive manufacturing.

Van 22-25 september laat Ricoh op de Messe Düsseldorf in stand 16F123 zijn nieuwste aanbod op het gebied van 3D-printen zien: oplossingen die bijdragen aan de innovatie en ontwikkeling van organisaties in het digitale tijdperk.

Als onderdeel van de activiteiten op het gebied van additive manufacturing, met als middelpunt 3D-printers, heeft Ricoh, in vervolg op de bestaande faciliteiten in Japan, onlangs zijn eerste Ricoh Rapid Fab-faciliteit in Europa geopend. Het Ricoh Rapid Fab in Telford, Verenigd Koninkrijk, is erop gericht klanten te adviseren over de toepassingen van additive manufacturing. Ook worden hier demonstraties gegeven die klanten laten kennismaken met Ricoh’s nieuwste innovaties op het gebied van additive manufacturing. Klanten kunnen Ricoh Rapid Fab gebruiken als een showroom waar ze 3D-printen kunnen ervaren en 3D-output kunnen laten produceren op basis van hun eigen gegevens.

Begin dit jaar werd Ricoh reseller van LeapFrog, met de bedoeling het 3D print aanbod verder uit te breiden binnen EMEA. Het bedrijf beschikt daarnaast over verschillende technologieën voor het maken van prototypes en modellen en heeft meer dan twintig jaar ervaring in het gebruik van 3D-printers voor de eigen productontwerpen. Met deze innovatiegeschiedenis is Rapid Fab de logische volgende stap.

Jean Paul Schriek, Senior Product Marketeer, Ricoh Nederland zegt het volgende: “Tegenwoordig wordt van fabrikanten verwacht dat ze sneller dan ooit reageren op de uitdagingen waar hun klanten mee te maken krijgen. Door bestaande producten te verbeteren en nieuwe, innovatieve producten te bedenken. Het is dan ook geen verrassing dat de industrie steeds meer belangstelling toont voor 3D-printers. Met 3D-printers kunnen prototypes en functionele onderdelen voordeliger en sneller worden gemaakt. De nieuwe Ricoh Rapid Fab-faciliteit helpt onze klanten in het voorop lopen in innovatie.”
 
Meer over Ricoh en 3d printing leest u op WerkTrends.nl

Naar begin

| Over Ricoh |

Ricoh is een wereldwijd technologiebedrijf, gespecialiseerd in oplossingen voor kantooromgevingen zoals printing, documentmanagement, production printing en IT- en outsourcingsdiensten. Met het hoofdkantoor van de Ricoh Group in Tokio, is het bedrijf actief in meer dan 200 landen en regio’s. In het financiële jaar dat afliep op 31 maart 2015 realiseerde de Ricoh Group wereldwijd een verkoopomzet van 2.231 miljard yen (ongeveer 18.5 miljard USD). 

Het grootse deel van de omzet is afkomstig uit producten, oplossingen en diensten die de interactie tussen mensen en informatie verbeteren. Ricoh ontwikkelt en produceert daarnaast award-winning digitale camera’s en gespecialiseerde industriële producten. Ricoh staat bekend om de hoge technologische kwaliteit, de sterke klantenservice, het dichte servicenetwerk en initiatieven op het gebied van duurzaamheid.

Vanuit de tagline imagine. change. helpt Ricoh organisaties de manier waarop ze werken te veranderen en te optimaliseren, en daarbij gebruik te maken van de collectieve verbeeldingskracht van hun medewerkers.

Ga voor meer informatie naar http://www.ricoh.nl

Noot voor de redactie (niet voor publicatie)

Voor meer informatie:
Ricoh Nederland B.V.
Gineke Wilms, Manager Corporate Communications
T. 073 - 645 27 19 M. 06 - 46 18 35 66
E: Gineke.wilms@ricoh.nl 

Volg ons!
Twitter: @RicohNL 
Facebook: facebook.com/ricohnederland
YouTube: youtube.com/ricohnl
Blog: WerkTrends.nl

Naar begin