Ricoh mede-initiator van het ICT Arbeidsmarkt Akkoord

Printen Twitter LinkedIn Facebook

Ricoh mede-initiator van het ICT Arbeidsmarkt Akkoord

’s-Hertogenbosch, 25 maart 2015 - Zes Bossche ICT bedrijven, waaronder Ricoh, en de gemeente ‘s-Hertogenbosch gaan samenwerken om mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt, een werkplek te bieden. ICT is één van de grootste bedrijfstakken in ’s-Hertogenbosch en een branche waar kansen liggen in samenwerking met de gemeente en het onderwijs. De samenwerking is 25 maart officieel beklonken met het ondertekenen van het ‘ICT arbeidsmarkt akkoord ‘s-Hertogenbosch’ op het kantoor van Ricoh Nederland.

Hoe werkt het?
ICT bedrijven Ricoh, SAP, Acer, Centric, Have a nice day en Interconnect hebben het akkoord ondertekend. Per bedrijf wordt bekeken waar de mogelijkheden voor een werkplek kunnen liggen. Het werk is leidend, niet de kandidaat. Weener XL, het werk- en ontwikkelbedrijf van de gemeente ’s-Hertogenbosch, begeleidt dit proces. Zij helpt het bedrijf bij het zoeken naar een geschikte plek in de organisatie en stelt een functieprofiel op. Vervolgens gaat Weener XL, in samenwerking met UWV, op zoek naar een juiste kandidaat voor het bedrijf.

Maike Bonke, HR Business Partner bij Ricoh Nederland: “Een initiatief als dit past heel erg bij de kernwaarden van Ricoh en de manier waarop we willen werken. Ook persoonlijk zet ik me graag hiervoor in. We hebben al een aantal prachtige voorbeelden in onze eigen organisatie waarbij we mensen met een speciaal talent in een passende functie aan werk helpen. Met dit initiatief kunnen we hier nog verdere stappen in zetten.”

Wethouder Van Olden (Arbeidsmarktbeleid) van de gemeente ‘s-Hertogenbosch: “Deze samenwerking vind ik een goede ontwikkeling. Het college heeft de ambitie om mensen met afstand tot de arbeidsmarkt naar werk te begeleiden. In onze gemeente spelen Weener XL en UWV een belangrijke rol om mensen naar werk te begeleiden. Om onze ambitie te kunnen realiseren moeten we samenwerken: onderwijs, bedrijfsleven en gemeente”.

Iedereen wint
Alle betrokkenen hebben voordeel bij de samenwerking. Zo zullen de kansen voor de kandidaten op de arbeidsmarkt toenemen, kunnen ondernemers invulling geven aan goed werkgeverschap en krijgt de gemeente een betere aansluiting bij een van de grootste bedrijfstakken in ’s-Hertogenbosch.

Naar begin