Ricoh ProTM VC60000 wint Elsevier’s goedkeuring op printkwaliteit

Printen Twitter LinkedIn Facebook

Ricoh ProTM VC60000 wint Elsevier’s goedkeuring op printkwaliteit

‘s Hertogenbosch, 2 december 2015 – Na een periode van intensief testen, heeft een van de meest vooraanstaande uitgeverijen, Elsevier (onderdeel van RELX Group), het rotatie inkjet productiesysteem van Ricoh, de Ricoh ProTM VC60000, goedgekeurd en toegevoegd aan de lijst met goedgekeurde High Quality inkjet productiesystemen.

“Door de gehele testperiode heen was Elsevier zeer onder de indruk van de kwaliteit van de Pro™ VC60000. Ze waren zelfs zó onder de indruk dat ze hun lijst met goedgekeurde fabrikanten wilden openstellen om voordeel te kunnen halen uit deze nieuwe technologische ontwikkeling”, aldus Sander Sondaal, Directeur Production Printing, Ricoh Nederland.

The Ricoh Pro™ VC60000
De Ricoh Pro™ VC60000

"Digitaal printen kan resulteren in een betere kwaliteit dan offset “, legt Johan van Slooten uit, Senior Director Global Procurement - Direct Spend bij Elsevier. “De details en scherpte van de inkjet proefafdrukken geleverd door Ricoh waren naar onze mening inderdaad beter dan offset. Het productiesysteem is ook ideaal voor korte digitale oplagen. Elsevier wil deze apparatuur dan ook graag gaan gebruiken voor de on-demand productie van 1-stuks boeken.”

De veelzijdige kleuren Pro™ VC60000 wordt aangestuurd door de TotalFlow Print Server R600A, Ricoh’s eigen Digital Front End, ontwikkeld om aan veeleisende grafische omgevingen en toepassingen te voldoen.

Het productiesysteem bevat Ricoh’s duurzame printkoppen en hoge viscositeit inkten op waterbasis, waarmee een fysieke resolutie van max. 1200 x 1200 dpi wordt bereikt. De variabele druppelgrootte binnen elke pixel zorgt voor een zichtbaar betere afdrukkwaliteit.

De Pro™ VC60000 kan 100.000 A4-beelden per uur op 120 m/min afdrukken, met een maandelijks volume van max. 40 miljoen impressies. Het systeem ondersteunt ongecoate en gecoate offset media, maar ook speciaal inkjet papier en gerecycled papier tot 250 g/m2.

“De Ricoh Pro™ VC60000 is ontwikkeld met in ons achterhoofd de veranderende eisen van de zeer competitieve uitgeverijwereld,” voegt Sondaal toe. “Tot nu toe hadden al veel uitgeverijen ons verteld dat zij vonden dat digitale inkjet productiesystemen niet de juiste afdrukkwaliteit voor hoogwaardige boeken en tijdschriften in kleur kon leveren. Op een uitgeversevenement onlangs gehouden in Boulder, Colorado, USA, hebben we gedemonstreerd dat de Pro™ VC60000 nu wel aan de kwaliteitseisen voldoet, en eigenlijk een nog betere kwaliteit levert dan offset. Door de sterke businesscase voor het inkjet printen van korte (en lange) oplagen in kleur van boeken en tijdschriften, kunnen uitgeverijen nu hun voordeel halen, omdat het deuren opent naar nieuwe kansen. Denk hierbij aan het printen van boeken en tijdschriften die voorheen in offset werden gedrukt, of zelfs helemaal niet werden gedrukt.”

“De hoogwaardige technologie is ontworpen om uitgeverijen in staat te stellen om boeken en tijdschriften in kleur op hoge kwaliteit efficiënt en kosteneffectief te produceren in de aantallen die klanten van hun vragen. Elsevier’s erkenning toont aan dat zij, net zoals wij, ook geloven in hoogwaardige printprestaties.”

Naar begin

Ricoh op drupa 2016

Ricoh zal op drupa 2016 een variëteit aan producten en diensten presenteren, waarmee grafische bedrijven nog sneller bedrijfstransformaties kunnen ondergaan. De tentoongestelde oplossingen openen deuren naar nieuwe kansen en leiden tot hogere productie en winstgevendheid voor vooruitstrevende printprofessionals. Ook de Pro VC60000 zal op de beursstand van Ricoh te vinden zijn. De grootste grafische vakbeurs ter wereld zal plaatsvinden van 31 mei tot 10 juni in de Messe in Düsseldorf, Duitsland. Ricoh zal wederom te vinden zijn in hal 8a.

Naar begin

| Over Ricoh |

Ricoh is een wereldwijd technologiebedrijf dat al meer dan 80 jaar de manier waarop mensen en organisaties werken transformeert. Vanuit de tagline imagine. change. helpt Ricoh met services en technologieën die inspireren tot innovatie, aanzetten tot duurzaamheid en helpen de business te groeien. Dit doen we met oplossingen op het gebied van printing, document management, production printing, visual communications, IT- en outsourcingsdiensten, digitale camera’s en industriële oplossingen. 


Met het hoofdkantoor van de Ricoh Group in Tokio, is het bedrijf actief in meer dan 200 landen en regio’s. In het financiële jaar dat afliep op 31 maart 2016 realiseerde de Ricoh Group wereldwijd een verkoopomzet van 2.209 miljard yen (ongeveer 19.6 miljard USD). 


Voor meer informatie: 

Afdeling Communicatie, Ricoh Nederland: communicatie@ricoh.nl 


Volg ons!

Twitter: @RicohNL 

LinkedIn: ricoh-netherlands

Facebook: ricohnederland

YouTube: ricohnl

Blog: WerkTrends.nl 


Naar begin