Ricoh toont innovatiekracht met beursprimeurs in Gorinchem

Printen Twitter LinkedIn Facebook

Ricoh toont innovatiekracht met beursprimeurs in Gorinchem

’s-Hertogenbosch, 5 februari 2015 - Het communicatielandschap verandert snel. Dat stelt hoge eisen aan de flexibiliteit en efficiëntie van het grafische productieproces. Maar het biedt printprofessionals vooral ook kansen hun dienstverlening verder te verbreden. Tijdens de Grafische Vakbeurs – op 10, 11 en 12 maart 2015 in Gorinchem – reikt Ricoh deze grafische ondernemers graag de helpende hand. Het brede portfolio, nog aangevuld met enkele Nederlandse beursprimeurs, biedt volop mogelijkheden om richting een succesvolle toekomst te groeien.

20150205 - Ricoh toont innovatiekracht met beursprimeurs in GorinchemRicoh Pro C9110S kleuren productiesysteem met diverse printapplicaties

Primeurs in productiviteit en efficiëntie
Veel grafische ondernemers vragen zich af hoe ze het groeiende aantal opdrachten met steeds kleinere oplages kunnen verwerken in minder tijd. Ricoh maakt dat mogelijk: in Gorinchem debuteert de Ricoh Pro C9110 op de Nederlandse beursvloer. Dit nieuwe kleuren productiesysteem, met een topsnelheid van 130 pagina’s per minuut, verwerkt zonder snelheidsverlies papiersoorten tot liefst 400 g/m2. Ook tweezijdig bedrukte banners tot een lengte van 700 mm behoren tot de mogelijkheden van de Pro C9110.

Om de grote variëteit aan printopdrachten zo efficiënt mogelijk te verwerken, breidt Ricoh bovendien haar softwareportfolio uit met TotalFlow BatchBuilder. Deze eenvoudig te implementeren en hardware-onafhankelijke software – opnieuw een beursprimeur – maakt het mogelijk om geautomatiseerd meerdere gelijksoortige printopdrachten slim te combineren en in één batch te verwerken. Een efficiënte benutting van de productiecapaciteit betekent een verdere verlaging van de afdrukkosten en een betere marge.

Innovatie en dienstverlening bieden perspectief
De veranderende manier van communiceren door consumenten en bedrijven vraagt om een innovatieve benadering. Bijvoorbeeld door papier in te zetten als interactief communicatiemiddel. Hiervoor heeft Ricoh Clickable Paper ontwikkeld. Op de stand zijn verschillende toepassingen te zien van deze print-to-web applicatie die papier van meerdere interactieve mogelijkheden voorziet en daarmee de toegevoegde waarde van drukwerk vergroot. Ook levert het informatie over de respons op, waardoor de effectiviteit van gedrukte communicatiemiddelen aangetoond en verbeterd kan worden.

Een verdere verbreding van de dienstverlening behoort natuurlijk ook tot de kansrijke mogelijkheden. Met de nieuwe Ricoh Pro C7110SX, die in Gorinchem voor het eerst aan het Nederlandse beurspubliek wordt getoond, komen compleet nieuwe printtoepassingen binnen bereik. Dit kleuren productiesysteem verwerkt een breed scala aan papiersoorten tot 360 g/m2. Daarnaast beschikt het over een vijfde kleurstation, waardoor gewerkt kan worden met transparante glansvernis of zelfs dekkend witte toner. Dit is uniek in het midvolume-segment.

Het betreden van de aantrekkelijke grootformaatmarkt is aanzienlijk eenvoudiger geworden met de duurzame Ricoh Pro L4100-serie grootformaat latexprinters. De latexinkten van Ricoh zijn milieuvriendelijk en geschikt voor zowel binnen- als buitentoepassingen op een breed scala aan materialen. De 7-kleurenconfiguratie van de Pro L4100-serie zorgt met groen en oranje voor een groot kleurbereik, terwijl het gebruik van witte latexinkt ook allerlei toepassingen op transparante en donkere materialen mogelijk maakt. De latexinkten van Ricoh drogen direct, zodat het materiaal meteen verder verwerkt kan worden en opdrachten in zeer korte tijd kunnen worden geleverd.

Goed gesprek over groeikansen
Ricoh demonstreert in Gorinchem haar brede portfolio van innovatieve hardware, software en diensten voor de grafimediamarkt. Sander Sondaal, directeur Production Printing bij Ricoh Nederland, nodigt beursbezoekers graag uit op de imposante stand van liefst 250 vierkante meter voor een goed gesprek over groeikansen en een succesvolle toekomst: “En kom ook zeker even kijken naar de met offset vergelijkbare printvoorbeelden van het Ricoh Pro VC60000 inkjet productiesysteem, waarvan het eerste exemplaar ter wereld kortgeleden in Nederland werd geïnstalleerd.”

Belangstellenden kunnen zich aanmelden voor een bezoek aan de Grafische Vakbeurs via www.ricoh.nl/grafischevakbeurs. Daar is ook meer informatie over het Ricoh beursprogramma te vinden en kan direct een persoonlijke beursafspraak worden gemaakt om dieper op een specifiek onderwerp in te gaan.

Naar begin