Ricoh’s nieuwe oplossing Data Visualisations maakt big data inzichtelijk

Printen Twitter LinkedIn Facebook

Ricoh’s nieuwe oplossing Data Visualisations maakt big data inzichtelijk

’s-Hertogenbosch, 6 mei 2015 – Veel organisaties hebben moeite om te gaan met de steeds groter groeiende hoeveelheden data. Ricoh introduceert Data Visualisations, een oplossing die op eenvoudige wijze big data inzichtelijk maakt in management dashboards, en is ontwikkeld om organisaties inzicht te geven in de waardevolle informatie die is verankerd in de datastromen. Door de mogelijkheid om data te visualiseren, profiteren managers van meer inzicht in data en wordt het maken van beslissingen eenvoudiger. Ricoh werkt voor deze toepassing samen met DataWatch.

Ricoh Data Visualisation geeft organisaties real time inzicht in kritische bedrijfsprocessen. Organisaties kunnen een dashboard inrichten voor elk business proces, waardoor ze werkelijk inzicht krijgen in processen. Door dit inzicht kunnen ze hun processen optimaliseren en kosten verlagen.

datawatch dashboards image
 

Ricoh ziet concrete voordelen voor gebruikers in verschillende sectoren. Zo geeft Ricoh Data Visualisations zorginstellingen real-time inzicht in prestaties, patiëntveiligheid en kwaliteit van zorg. De patiëntstromen worden zichtbaar gemaakt, waardoor de knelpunten in het behandelproces duidelijk worden. Ook verbanden tussen medicatie, verblijfsduur en patiënttevredenheid komen naar voren in het dashboard.

Ook op financieel vlak kan de oplossing van betekenis zijn. Financiële managers verhogen de winstgevendheid door beter inzicht in kosten, omzetten en marges over de verschillende afdelingen heen. Operationele uitgaven worden visueel en transparant, waardoor mogelijke kostenbesparingen zichtbaar worden. Trends worden waarneembaar en financiële meetgegevens en KPI’s zijn sneller en eenvoudiger te rapporteren.

Een HR-afdeling profiteert van een beter inzicht in de ontwikkeling van productiviteit van medewerkers. Personeelscapaciteit- en risicoplanning worden eenvoudig door visualisatie van HR-data. Daarnaast ondersteunt Ricoh Data Visualisation het behoud van personeel, door inzicht in effecten van compensatie op personeelsverloop vanuit actuele historische gegevens.

Niek van der Donk, Senior Marketeer Business Solutions bij Ricoh: “Big data is al lang de hype voorbij. Nu is het van belang om data binnen de organisatie inzichtelijk en tastbaar te maken. In samenwerking met onze partner DataWatch hebben we deze oplossing ontwikkeld, die organisaties real time inzicht geeft in kritische bedrijfsprocessen, zorgt voor lagere kosten door efficiënt informatiemanagement en kostenverlaging door betere beslissingen. Organisaties kunnen een dashboard inrichten voor elk business proces, waardoor ze werkelijk inzicht krijgen in processen.”

Meer informatie over Ricoh Data Visualisations vindt u hier.

Naar begin

| Over Ricoh |

Ricoh is een wereldwijd opererend technologiebedrijf, gespecialiseerd in breed inzetbare oplossingen voor kantooromgevingen, zoals documentmanagement systemen, production printing en IT- en outsourcingsdiensten. Het hoofdkantoor van de Ricoh Group is gevestigd in Tokio, het bedrijf is actief in meer dan 200 landen en regio’s. In het financiële jaar dat afliep op 31 maart 2013 realiseerde de Ricoh Group wereldwijd een verkoopomzet van 2.195 miljard yen (ongeveer 21.3 miljard USD), gebaseerd op de IFRS accounting norm.

Het grootse deel van de omzet van het bedrijf komt uit producten, oplossingen en diensten die de interactie tussen mensen en informatie verbeteren. Ricoh ontwikkelt en produceert daarnaast hoogwaardige digitale camera’s en gespecialiseerde industriële producten. Ricoh staat bekend om de hoge technologische kwaliteit, het uitzonderlijke niveau van zijn klantenservice en initiatieven op het gebied van duurzaamheid.

Vanuit de tagline imagine. change. helpt Ricoh organisaties de manier waarop ze werken te veranderen en te optimaliseren, en daarbij gebruik te maken van de collectieve verbeeldingskracht van hun medewerkers.

Ga voor meer informatie naar http://www.ricoh.nl

Noot voor de redactie (niet voor publicatie):

Voor meer informatie:
Ricoh Nederland B.V.
Gineke Wilms, Corporate PR & Reputations Manager
T. 073 - 645 27 19 M. 06 - 46 18 35 66
E: Gineke.wilms@ricoh.nl

Volg ons!
Twitter: @RicohNL
Facebook: facebook.com/ricohnederland
YouTube: youtube.com/ricohnl
Blog: ricohblog.nl

Naar begin