homeback to menu
Overzicht

Leading Change at Work

Technologie verandert de manier waarop we (samen)werken. Ricoh helpt je bij die verandering in elke fase. Voor een naadloze overgang naar een flexibele werkomgeving, waar professionals altijd en overal optimaal samenwerken.
Ontdek onze oplossingen
Business service
Digital Workspace

Altijd en overal samenwerken

Het gaat er niet om waar je werkt, maar hoe je werkt. Ricoh ondersteunt je bij de ontwikkeling en implementatie van digitale, flexibele werkplekken. Zodat medewerkers efficiënt samenwerken en meer uit hun dag halen, waar zij ook werken.
Ontdek onze oplossingen
Business Process Management

Optimaliseer je processen

Automatiseer handmatige, arbeidsintensieve werkzaamheden. Bespaar kosten én houd tijd over voor werk dat er echt toe doet. Houd je medewerkers betrokken, productief en werk met meer plezier, dankzij gestroomlijnde processen.
Ontdek onze oplossingen
Cloud & IT-infrastructure

Klaar voor de cloud

Ontdek hoe je de cloud en IT-infrastructuur optimaal inricht en beheert, zodat je flexibeler, productiever én veiliger werkt. Ricoh ondersteunt je met uitgebreid advies en schaalbare oplossingen, waarmee je een flexibele werkomgeving mogelijk maakt.
Ontdek onze oplossingen
Cybersecurity

Houd je organisatie 24/7 veilig

Hybride werken en het toenemend gebruik van mobiele devices (ook thuis) zet het security-vraagstuk in een nieuw daglicht. Houd je gegevens, informatie, systemen en IT-infrastructuur 24/7 veilig met cybersecurity door Ricoh.
Ontdek onze oplossingen
Digital Experience

Optimaliseer de klantbeleving

Overtref de klantverwachtingen in elke fase van de customer journey. Wij ontwikkelen, implementeren en beheren oplossingen voor medewerkers zodat zij een onuitwisbare indruk achter kunnen laten bij (potentiële) klanten.
Ontdek onze oplossingen
Kantoorprinters en software

Print altijd en overal, soepel en snel

Van kantoorprinters tot multifunctionele printers. Ricoh biedt een breed assortiment aan hoogwaardige printoplossingen. Met tal van mogelijkheden in snelheid, omvang en configuraties vind je altijd een model dat past  bij jouw organisatie.
Ontdek onze oplossingen
Overzicht

24/7 antwoord op je vraag

Hulp nodig bij een product of heb je een andere vraag aan ons? Je kunt hier terecht voor support, advies en snelle oplossingen. Ons team staat voor je klaar.
Naar support
AV technology and management
Overzicht

Altijd op de hoogte

Lees het laatste nieuws, blijf op de hoogte van onze productinnovaties en ontdek welke evenementen we organiseren.
Blijf op de hoogte
News and events from Ricoh
Onze organisatie

Wie we zijn en wat we doen

Kies je voor Ricoh? Dan kun je rekenen op een team van specialisten met focus op jouw branche. Zij kennen de kansen en uitdagingen van je organisatie. Zo ontvang je advies op maat, op een manier die bij je past.
Ontdek Ricoh
Overzicht

Stel ons je vraag

Wil je meer informatie over onze oplossingen en diensten? Heb je support nodig of heb je een vraag over je account of een factuur? Ons team staat voor je klaar.
Neem contact met ons op
Brand & Business Communication
Overzicht

Altijd op de hoogte van actuele ontwikkelingen

Welke ontwikkelingen spelen er op dit moment in de branche? Wat zijn de trends? En kun je hier als organisatie op inspelen? Lees onze onderzoeken, e-books en whitepapers en doe waardevolle inzichten op.
Doe inspiratie op
Ricoh Insights - Overview
Hybride Werken

Hybride Werken

Tips, praktijkverhalen, visies en inzichten rondom hybride werken.
Doe inspiratie op
Enteprise - Workplace Transformation
Cybersecurity & Cloud

Cybersecurity & Cloud

Tips, praktijkverhalen, visies en inzichten rondom veilig werken en werken in de cloud.
Doe inspiratie op
Security and Cloud
Slim Werken

Slim Werken

Tips, praktijkverhalen, visies en inzichten rondom het optimaliseren van je bedrijfsprocessen.
Doe inspiratie op
Lets find your digital path to growth
Professioneel Printen

Professioneel Printen

Tips, praktijkverhalen, visies en inzichten rondom nieuwe groeimogelijkheden in digitaal printen.
Doe inspiratie op
Security and Cloud
Klantcases

Klantcases

Praktijkverhalen rondom hybride werken, slim werken, veilig werken, werken in de cloud en (professioneel) printen.
Doe inspiratie op
Case study - Mobile

Integrated IT Lifecycle Services

Met Integrated IT Lifecycle Services van Ricoh kunnen lokale en internationale bedrijven hun IT-infrastructuur optimaliseren en transformeren.

Op basis van best practices draagt onze IT-serviceportfolio bij aan de ontwikkeling van IT-strategieën voor organisaties. We helpen bedrijven bij het definiëren, ontwerpen en implementeren van complexe infrastructuurprojecten. Nadat de infrastructuur eenmaal is ingericht, bieden we hoogwaardige en flexibele ondersteuningsmogelijkheden.

Binnen alle Ricoh-services bieden we multinationals één aanspreekpunt voor de lokale en internationale coördinatie van oplossingen. Daarbij wordt ondersteuning verleend door onze Service Desk, lokale technologiecentra en een uitgebreid netwerk van ondersteuningstechnici.

Integrated IT Lifecycle Services van Ricoh biedt een uitbreidbaar, aanpasbaar pakket aan IT-services als aanvulling op uw bestaande mogelijkheden, inclusief infrastructuurservices en incidentrespons op locatie. Met onze hulp geeft u uw interne team de ruimte zich te focussen op strategische verbeteringen en innovatie.


Ons serviceportfolio omvat:

  • Advies, ontwerp en transformatie
  • Logistiek en productbeheer
  • Configuratie en implementatie
  • Servicemanagement
  • Ondersteuning en onderhoud
  • Uitfaseringsservices
De voordelen

Als uw strategische partner stellen we samen met u vast welke services voor uw organisatie het meest van belang zijn, zodat u over een gerichte en efficiënte ondersteuningsstructuur kunt beschikken.

We zorgen voor advies, ontwerp, inkoop, levering, beheer, onderhoud en optimalisatie van uw infrastructuur en bieden de juiste ondersteuning waar die nodig is. We beheren onze services met behulp van bewezen methodes voor project- en servicemanagement, zoals ITIL, Prince2 en Six Sigma, en bieden daarmee een consistente, hoogwaardige leveringsstandaard binnen verschillende geografische regio's.

Verlaag de kosten van uw IT-aanbod

Met Ricoh als IT-partner van uw bedrijf kunt u het beheer van uw IT vereenvoudigen en waardevolle medewerkers ontlasten van operationele taken.

Profiteer van ons scala aan services voor de ondersteuning van uw interne teams. Verlaag uw operationele overheadkosten, beperk complexiteit en realiseer tastbare financiële voordelen. Integrated IT Lifecycle Services geeft u de volledige controle over de services die u ontvangt. En met het duidelijke en kosteneffectieve betaalmodel van Ricoh vereenvoudigt u uw budgetplanning.

Maak uw infrastructuur productiever

Ons technisch ondersteuningsproces is gericht op de ontwikkeling van een geoptimaliseerde, high performance infrastructuur die efficiëntie binnen elke zakelijke IT-omgeving stimuleert. Onze technologische innovaties in combinatie met onze erkende teams en strategische technologiepartners leiden tot betrouwbare IT-oplossingen die direct bijdragen aan uw bedrijfsvoering.

Kies uit een catalogus van geïntegreerde, schaalbare ondersteuningsopties

Onze IT-ondersteuning is uitgebreid en schaalbaar. De Service Desk voor eindgebruikers voorziet in één aanspreekpunt voor alle ondersteuningsservices waar u voor heeft gekozen, zowel lokaal als internationaal. Integrated IT Lifecycle Services kan naadloos worden opgenomen binnen onze ondersteuning van uw communicatie- en documentinfrastructuur. Zo realiseert u een gecoördineerd beheer van al uw IT.

Klantcase

Ricoh helpt bezorgdienst bij het inrichten van een IT-infrastructuur voor het hoofdkantoor

Dit bedrijf is een toonaangevende bezorgdienst voor consumenten dat jaarlijks bijna 200 miljoen ophaal- en afleveringsdiensten verzorgt. Na een afsplitsing van de groep waar het bedrijf toe behoorde, moest een nieuw hoofdkantoor worden opgericht, inclusief ondersteuningsdiensten en een nieuwe IT-infrastructuur. Ter verbetering van de tijd tot implementatie en de doorlopende ondersteuningsefficiëntie, besloot het bedrijf het beheer van zijn IT-infrastructuur voor desktopcomputers uit te besteden aan Ricoh.

Ricoh ondersteunde de verhuizing door in samenwerking met het IT-team van het bedrijf een nieuwe infrastructuur te ontwerpen, beheren en implementeren voor eindgebruikers, werkplekken en servers. Voortbouwend op de basisinfrastructuur ondersteunde Ricoh een groot aantal veranderprojecten, waaronder e-mailmigratie van IBM Lotus Notes naar Microsoft Exchange.

Ricoh bewaakt en onderhoudt eindgebruikerscomputers, datacentersystemen en software voor een optimale IT-beschikbaarheid. We beheren de IT Service Desk van het bedrijf, zowel met externe oplossingen als met oplossingen op locatie en kunnen slagvaardig reageren op incidenten en verzoeken.

Ricoh biedt een flexibele catalogus van IT-services ter ondersteuning van snelle veranderingen en om tegemoet te komen aan bedrijfsbehoeften. We voorzien bovendien in advies en begeleiding ten aanzien van de ontwikkeling van de IT-strategie van het bedrijf, maken informatie van belangrijke producenten over toekomstige technologische voordelen toegankelijk en adviseren over hoe die de vereisten van het bedrijf kunnen ondersteunen.