Cybersecurity Services
cybersecurity services

Optimale security op elk niveau

Cybersecurity Services

Nu organisaties hun digitale transformatie versnellen én we volop hybride werken, groeit het aantal cyberaanvallen significant. Een aanval is desastreus voor je business. En het kan elke organisatie overkomen, groot of klein. Zorg dat je bent voorbereid en vergroot je cyberweerbaarheid, samen met Ricoh. 
 
Service en oplossingen op maat
Ons ervaren en gecertificeerde team van securityspecialisten adviseert je over de best passende aanpak en oplossing(en) voor jouw organisatie. Je kunt bij ons terecht voor onder meer analyse van de cyberdreigingen, een vulnerability scan en complete cybersecurity assessments. Ook adviseren we je periodiek over de meest veilige inrichting van je huidige IT-infrastructuur en -omgeving.

Oplossingen en services

Compliance audit

areo

Volg weg naar compliance

Goed voorbereid zijn op een cyberaanval? Dit begint bij inzicht hebben in de kwetsbaarheden en risico's. Onze compliance-audit geeft je dit inzicht. 
 
Je kunt bij ons terecht voor o.a.: 
  • risicomanagement 
  • configuratiebeheer 
  • toegangsbeheer en authorisatie (inloggegevens e.d.)
  • trainingen over security en privacy
  • implementatie van processen, protocollen, assessments en procedures voor continue monitoring van de informatiebeveiliging
  • respons-, herstel- en noodplannen
Neem contact op

Penetration Testing

areo

Wees cybercriminelen vóór

De meest effectieve manier om kwetsbaarheden in je IT-omgeving op te sporen? Met onze penetration test (ook wel: penetratietest of pentest) probeert een securityspecialist van Ricoh in te breken in je systemen, precies zoals een cybercrimineel dat ook zou doen. Een penetratietest geeft zeer betrouwbaar inzicht in de risico's en kwetsbaarheden van jouw IT-omgeving. 
 
360 graden inzicht
Na de penetratietest ontvang je een uitgebreide rapportage. Hierin vind je een overzicht van de kwetsbaarheden in je IT-omgeving en de securityrisico's die daarbij horen. Ook ontdek je alle technische details van deze risico's, gerangschikt op urgentie/prioriteit (kritiek, hoog, gemiddeld en laag). Uiteraard geven we je ook concrete aanbevelingen en actiepunten om de cybersecurity systematisch te verbeteren. 
 
Omdat we geaccrediteerd zijn door 'CHECK and CREST', kunnen we penetratietesten wereldwijd verzorgen.
Neem contact op

Ransomware audit

areo

Wapen je tegen gijzelsoftware

Ransomware versleutelt (‘gijzelt’) data, documenten en systemen zodat je er niet meer bij kunt. Alleen met een zogenoemde descryptiesleutel krijg je weer toegang. En die ontvang je pas als je (veel) geld naar cybercriminelen overmaakt.
 
Preventieve controle
Bij Ricoh voeren we preventieve controles uit, zodat je tijdig weet of je optimaal bent beveiligd tegen ransomware.
 
We starten met een inventarisatie van de huidige situatie: in hoeverre zijn er al technische maatregelen getroffen om ransomware tegen te gaan? En zijn deze maatregelen ook voldoende om een aanval te weren? Op basis van onze bevindingen ontvang je een gedetailleerd advies met concrete actiepunten en tips om ransomware tijdig te detecteren én te voorkomen. 
Neem contact op

Security Assessment

areo

Kén je kwetsbaarheden en pak deze aan

Hoe staat het op dit moment met de 'security volwassenheid' in jouw organisatie? Tijdens een Security Assessment brengen we alle risico's in kaart die impact hebben op de bedrijfsvoering van je organisatie. Na het assessment ontvang je concrete adviezen en actiepunten ter verbetering.
 
Inzicht op alle niveaus
Het Security Assessment biedt inzicht in de security-volwassenheid van jouw organisatie op alle niveaus. Zijn er bijvoorbeeld procedures ingeregeld? Liggen er noodplannen klaar? Wat zijn de huidige kwetsbaarheden? Hoe goed ben je beschermd tegen risico's zoals phishing? Welke maatregelen zijn er al getroffen? En hoe ziet het met het securitybewustzijn van medewerkers? 
 
We lichten alles door: van e-mailprogramma's en cloudapplicaties tot IT-systemen, mobiele devices en endpoints. Zo krijg je volledig inzicht in de huidige beveiliging van jouw organisatie. Uiteraard ontvang je een uitgebreid rapport met alle bevindingen, risico's en aanbevelingen om de cybersecurity naar een hoger niveau te tillen.
Neem contact op

Contact

Onze experts staan voor je klaar

Benieuwd wat Ricoh voor jouw organisatie kan betekenen?

Neem contact op