homeback to menu
Overzicht

Leading Change at Work

Technologie verandert de manier waarop we (samen)werken. Ricoh helpt je bij die verandering in elke fase. Voor een naadloze overgang naar een flexibele werkomgeving, waar professionals altijd en overal optimaal samenwerken.
Ontdek onze oplossingen
Business service
Digital Workspace

Altijd en overal samenwerken

Het gaat er niet om waar je werkt, maar hoe je werkt. Ricoh ondersteunt je bij de ontwikkeling en implementatie van digitale, flexibele werkplekken. Zodat medewerkers efficiënt samenwerken en meer uit hun dag halen, waar zij ook werken.
Ontdek onze oplossingen
Business Process Management

Optimaliseer je processen

Automatiseer handmatige, arbeidsintensieve werkzaamheden. Bespaar kosten én houd tijd over voor werk dat er echt toe doet. Houd je medewerkers betrokken, productief en werk met meer plezier, dankzij gestroomlijnde processen.
Ontdek onze oplossingen
Cloud & IT-infrastructure

Klaar voor de cloud

Ontdek hoe je de cloud en IT-infrastructuur optimaal inricht en beheert, zodat je flexibeler, productiever én veiliger werkt. Ricoh ondersteunt je met uitgebreid advies en schaalbare oplossingen, waarmee je een flexibele werkomgeving mogelijk maakt.
Ontdek onze oplossingen
Cybersecurity

Houd je organisatie 24/7 veilig

Hybride werken en het toenemend gebruik van mobiele devices (ook thuis) zet het security-vraagstuk in een nieuw daglicht. Houd je gegevens, informatie, systemen en IT-infrastructuur 24/7 veilig met cybersecurity door Ricoh.
Ontdek onze oplossingen
Digital Experience

Optimaliseer de klantbeleving

Overtref de klantverwachtingen in elke fase van de customer journey. Wij ontwikkelen, implementeren en beheren oplossingen voor medewerkers zodat zij een onuitwisbare indruk achter kunnen laten bij (potentiële) klanten.
Ontdek onze oplossingen
Kantoorprinters en software

Print altijd en overal, soepel en snel

Van kantoorprinters tot multifunctionele printers. Ricoh biedt een breed assortiment aan hoogwaardige printoplossingen. Met tal van mogelijkheden in snelheid, omvang en configuraties vind je altijd een model dat past  bij jouw organisatie.
Ontdek onze oplossingen
Overzicht

24/7 antwoord op je vraag

Hulp nodig bij een product of heb je een andere vraag aan ons? Je kunt hier terecht voor support, advies en snelle oplossingen. Ons team staat voor je klaar.
Naar support
AV technology and management
Overzicht

Altijd op de hoogte

Lees het laatste nieuws, blijf op de hoogte van onze productinnovaties en ontdek welke evenementen we organiseren.
Blijf op de hoogte
News and events from Ricoh
Onze organisatie

Wie we zijn en wat we doen

Kies je voor Ricoh? Dan kun je rekenen op een team van specialisten met focus op jouw branche. Zij kennen de kansen en uitdagingen van je organisatie. Zo ontvang je advies op maat, op een manier die bij je past.
Ontdek Ricoh
Overzicht

Stel ons je vraag

Wil je meer informatie over onze oplossingen en diensten? Heb je support nodig of heb je een vraag over je account of een factuur? Ons team staat voor je klaar.
Neem contact met ons op
Brand & Business Communication
Overzicht

Altijd op de hoogte van actuele ontwikkelingen

Welke ontwikkelingen spelen er op dit moment in de branche? Wat zijn de trends? En kun je hier als organisatie op inspelen? Lees onze onderzoeken, e-books en whitepapers en doe waardevolle inzichten op.
Doe inspiratie op
Ricoh Insights - Overview

Ons portfolio

Bij Ricoh zit duurzaamheid in onze genen, het speelt in al onze processen een rol. Ook onze klanten helpen we duurzaam te werken, met duurzame oplossingen en producten.

Energie besparen

Met de volgende producten en services optimaliseert u uw energieverbruik en bespaart u kosten:

 • Sustainability Optimisation Programme – Een advies van vijf stappen waarmee u meteen een meetbare vermindering van CO2-uitstoot behaalt
 • Carbon Balanced Production Printing – Een advies van drie stappen waarmee printprofessionals de CO2-uitstoot analyseren, optimaliseren en neutraliseren.
 • Energiezuinige producten – Dankzij innovaties als de Quick Start-Up-technologie, de energiezuinige slaapstand met snelle opstarttijd en een lager tonersmeltpunt zijn veel van onze producten ongekend energiezuinig.
 • Tools en software voor energiebeheer – Veel van onze producten zijn voorzien van ingebouwde, toegevoegde functies waarmee de energiezuinigheid toeneemt:
  •  Weektimer: schakelt apparaten 's avonds en in het weekend uit, wat het energieverbruik tot wel 40% verlaagt
  • Eco Night Sensor: schakelt apparaten uit wanneer het donker wordt 
  • EcoMode: een ongeëvenaard energiezuinige timerinstelling waarmee printers en MFP's in de slaapstand worden gezet
  • Rapportagetools: zorgen voor inzicht in het energie- en papierverbruik van individuele gebruikers
  • @Remote-software: vergelijkt de prestaties van het machinepark met duurzaamheidsdoelstellingen en volgt duurzaamheidsprestaties van het machinepark met duurzaamheids-KPI's
  • Meer weten? Download ons gratis trendrapport duurzaam werken.

Zorgvuldig omgaan met grondstoffen

Onze duurzaamheidsportfolio bevat allerlei producten en services op het gebied van Reduce, Re-use en Recycle. Ricoh ondersteunt die services zelf met het Comet Circle-principe. Deze sluiten perfect aan op de circulaire economie.

 • Hergebruikte producten, onderdelen en verbruiksartikelen: onze GreenLine-printers worden volledig vervaardigd van hergebruikte, hoogwaardige MFP-onderdelen waarvan alle data is verwijderd. Daardoor veroorzaken deze printers minder CO2-uitstoot dan apparaten die van nieuwe onderdelen worden gemaakt.
 • End of life management: met het Resource Smart Return-programma van Ricoh kunt u eenvoudig afgeschreven producten en gebruikte artikelen inleveren.
 • Kleinere, lichtere onderdelen: onze nieuwste MFP's zijn veelal 65% lichter en kleiner dan vorige modellen. We willen minder grondstoffen verbruiken bij de ontwikkeling van robuuste apparatuur.
 • Gerecycled materiaal van alternatieve bronnen: biologisch reproduceerbare bronnen als plantaardig plastic en toner op basis van biomassa vormen een onlosmakelijk onderdeel van ons productieproces. Onze apparaten worden deels gemaakt van plantaardig plastic en staal dat met een vlamboogoven is vervaardigd.
 • Ingebouwde besparingsmogelijkheid
  • Dubbelzijdig printen op hoge snelheid: om papier te besparen worden alle MFP's van Ricoh standaard voorzien van ondersteuning voor dubbelzijdig printen
  • Nieten zonder een nietje: een unieke functie van de MFP's van Ricoh, waarbij maximaal vijf pagina's kunnen worden gebonden zonder dat er een nietje nodig is
 • Print&Share Eco-driver: zorgt voor minder papierverbruik, want met één druk op de knop worden witruimten op meerdere pagina's weggenomen. Zo kan de tekst op minder pagina's worden geprint.
 • Gerecycled en duurzaam geproduceerd papier: onze kantoorproducten zijn specifiek afgestemd op het gebruik van gerecycled papier. Bovendien produceren we al ons papier met duurzaam beheerde bossen.
 • Download hier ons gratis stappenplan duurzaam werken. 

Mensen centraal

Mensen staan centraal bij Ricoh. Producten en services worden ontwikkeld met oog voor gebruiksgemak en veiligheid, voor iedereen.

 • Producten en services rondom printbeveiliging: dankzij onze expertise op het gebied van hardware, software en technologie bieden we onze klanten de mogelijkheid om hun printbeveiliging en vertrouwelijkheid te verbeteren.
 • Tweedehandsproducten voor ontwikkelingslanden: we stellen ontwikkelingslanden betaalbare tweedehands producten ter beschikking om zo aan hun vraag te voldoen.
 • Gebruiksvriendelijk design: onze kantoorapparatuur is zo ontworpen dat functies ter verbetering van de toegankelijkheid en het gebruiksgemak worden ondersteund. We voldoen zo aan de vereisten van een diverse groep eindgebruikers.
 • Onze MFP met hybride energievoorziening: bij rampen en in ontwikkelingslanden valt de stroom vaak uit. Daarom hebben we een MFP ontworpen met een accu, die ook werkt zonder elektriciteitsnet.
 • Welzijn van de gebruiker: producten en services worden ontwikkeld met oog voor de gezondheid, veiligheid en het welzijn van de gebruiker.


Dat is nog maar een greep uit het duurzaamheidportfolio van Ricoh, die talloze oplossingen bevat waarmee u zuinig omspringt met energie, grondstoffen slim gebruikt en een bijdrage levert aan het welzijn van uw personeel. Neem vandaag contact met ons op, zodat we u kunnen laten weten hoe we uw bedrijf een stap dichter bij een duurzame toekomst brengen.


Heeft u een andere vraag?

Neem contact met ons op, wij helpen u graag.

Neem contact met ons op