homeback to menu
Overzicht

Leading Change at Work

Technologie verandert de manier waarop we (samen)werken. Ricoh helpt je bij die verandering in elke fase. Voor een naadloze overgang naar een flexibele werkomgeving, waar professionals altijd en overal optimaal samenwerken.
Ontdek onze oplossingen
Business service
Digital Workspace

Altijd en overal samenwerken

Het gaat er niet om waar je werkt, maar hoe je werkt. Ricoh ondersteunt je bij de ontwikkeling en implementatie van digitale, flexibele werkplekken. Zodat medewerkers efficiënt samenwerken en meer uit hun dag halen, waar zij ook werken.
Ontdek onze oplossingen
Business Process Management

Optimaliseer je processen

Automatiseer handmatige, arbeidsintensieve werkzaamheden. Bespaar kosten én houd tijd over voor werk dat er echt toe doet. Houd je medewerkers betrokken, productief en werk met meer plezier, dankzij gestroomlijnde processen.
Ontdek onze oplossingen
Cloud & IT-infrastructure

Klaar voor de cloud

Ontdek hoe je de cloud en IT-infrastructuur optimaal inricht en beheert, zodat je flexibeler, productiever én veiliger werkt. Ricoh ondersteunt je met uitgebreid advies en schaalbare oplossingen, waarmee je een flexibele werkomgeving mogelijk maakt.
Ontdek onze oplossingen
Cybersecurity

Houd je organisatie 24/7 veilig

Hybride werken en het toenemend gebruik van mobiele devices (ook thuis) zet het security-vraagstuk in een nieuw daglicht. Houd je gegevens, informatie, systemen en IT-infrastructuur 24/7 veilig met cybersecurity door Ricoh.
Ontdek onze oplossingen
Digital Experience

Optimaliseer de klantbeleving

Overtref de klantverwachtingen in elke fase van de customer journey. Wij ontwikkelen, implementeren en beheren oplossingen voor medewerkers zodat zij een onuitwisbare indruk achter kunnen laten bij (potentiële) klanten.
Ontdek onze oplossingen
Kantoorprinters en software

Print altijd en overal, soepel en snel

Van kantoorprinters tot multifunctionele printers. Ricoh biedt een breed assortiment aan hoogwaardige printoplossingen. Met tal van mogelijkheden in snelheid, omvang en configuraties vind je altijd een model dat past  bij jouw organisatie.
Ontdek onze oplossingen
Overzicht

24/7 antwoord op je vraag

Hulp nodig bij een product of heb je een andere vraag aan ons? Je kunt hier terecht voor support, advies en snelle oplossingen. Ons team staat voor je klaar.
Naar support
AV technology and management
Overzicht

Altijd op de hoogte

Lees het laatste nieuws, blijf op de hoogte van onze productinnovaties en ontdek welke evenementen we organiseren.
Blijf op de hoogte
News and events from Ricoh
Onze organisatie

Wie we zijn en wat we doen

Kies je voor Ricoh? Dan kun je rekenen op een team van specialisten met focus op jouw branche. Zij kennen de kansen en uitdagingen van je organisatie. Zo ontvang je advies op maat, op een manier die bij je past.
Ontdek Ricoh
Overzicht

Stel ons je vraag

Wil je meer informatie over onze oplossingen en diensten? Heb je support nodig of heb je een vraag over je account of een factuur? Ons team staat voor je klaar.
Neem contact met ons op
Brand & Business Communication
Overzicht

Altijd op de hoogte van actuele ontwikkelingen

Welke ontwikkelingen spelen er op dit moment in de branche? Wat zijn de trends? En kun je hier als organisatie op inspelen? Lees onze onderzoeken, e-books en whitepapers en doe waardevolle inzichten op.
Doe inspiratie op
Ricoh Insights - Overview

Sustainability Optimisation Programma

Met het Sustainability Optimisation Programme van Ricoh kunt u direct en meetbaar uw CO2-uitstoot verminderen, terwijl u uw printomgeving optimaliseert en kosten bespaart. Ons Sustainability Optimisation Programme bestaat uit een adviesproces van vijf stappen, met als doel CO2-neutraal werken.

1. Analyseren
Eerst verzamelen en analyseren we alle informatie over uw huidige infrastructuur, zodat we uw huidige CO2-uitstoot weten. Daarbij houden we rekening met papier- en energieverbruik, zodat we tegemoetkomen aan uw behoeften op het gebied van milieu en de toekomst van uw bedrijf.

2. Ontwerpen
We stellen een plan op waarin de belangrijkste verbeterpunten worden benoemd. We nemen hierin uw doelstellingen, gewenste procesefficiëntie, kostenoptimalisatie en productiviteitsverbeteringen op. We beschrijven praktische stappen, zoals nieuwe locaties voor apparatuur die energie besparen, en hoe we met behulp van KPI's daadwerkelijke resultaten volgen en meten.

3. Implementeren
In deze stap wordt het overeengekomen plan geïmplementeerd. De implementatie bestaat uit de installatie en het gebruiksklaar maken van apparatuur, zoals MFP's met ondersteuning voor dubbelzijdig printen en een energiespaarstand. We bieden training voor meer milieubewustzijn, leggen uit hoe de apparatuur energiezuinig kan worden gebruikt en wat de positieve impact is van eenvoudige veranderingen, zoals dubbelzijdig printen.

4. Beheren
Hierna gaan we de resultaten monitoren en vergelijken met uw eerdere CO2-uitstoot en de duurzaamheids-KPI's die we tijdens de ontwerpfase hebben opgesteld. We houden u op de hoogte met rapportages en aanbevelingen over hoe u processen nog meer kunt verbeteren. Negatieve afwijkingen worden gemeld en successen, waarbij doelstellingen worden overstegen, worden ingezet als 'best practice'. Doelstellingen kunnen indien nodig worden aangepast om de duurzaamheidsprestaties van uw gehele machinepark te toetsen.

5. Neutraliseren
Met onze oplossingen willen we alles waar we invloed op hebben verduurzamen. Maar zelfs het meest duurzame proces zorgt voor enige CO2-uitstoot door onvermijdelijk papier- en energieverbruik en onderhoud. Met behulp van onze rekenmethode, die door de SGS is geaccrediteerd, zetten we de resterende CO2-uitstoot om in cijfers. Op basis hiervan bieden we u 'carbon credits' aan, zodat u volledig CO2-neutraal werkt met onze producten en oplossingen.

Small Business Carbon Balanced Printing

Ricoh-apparaten die voorafgaand aan het contract CO2-neutraal zijn gemaakt, zijn een eenvoudige manier voor kleine organisaties om de CO2-impact van hun printerinfrastructuur te verminderen.  Door per model uit te gaan van het verwachte afdrukvolume, kunnen we de CO2-voetafdruk berekenen van het verwachte energie- en papierverbruik en onderhoud tijdens de volledige duur van het contract. We houden voor de CO2-compensatie ook rekening met de CO2-voetafdruk in de fase vóór gebruik (winning van grondstoffen, fabricage en distributie). De berekende CO2-uitstoot wordt gecompenseerd door annulering van de overeenkomstige UNFCCC Gold Standards koolstofkredieten op de Ricoh-account van de klant. Dit resulteert in CO2-neutrale printers. Via dit initiatief draagt u concreet bij aan de vermindering van de CO2-uitstoot en aan de overdracht van duurzame technologieën aan ontwikkelingslanden.  Als klant ontvangt u tevens een certificaat voor CO2-neutraal printen dat u kunt gebruiken voor uw nalevings- en marketingdoeleinden.

De voordelen

Het Sustainability Optimisation Programme van Ricoh biedt u een praktische, gestructureerde en meetbare benadering waarmee u de CO2-uitstoot van uw documentworkflow neutraliseert.

Duurzaamheid als zakelijke drijfveer
Een pragmatisch, haalbaar duurzaamheidsbeleid is de laatste jaren uitgegroeid tot een onmisbaar onderdeel van het bedrijfsleven. De stijgende kosten van energie en de gevolgen daarvan op de winst zijn maar een kleine factor hierin. Een goed duurzaamheidsbeleid is van cruciaal belang voor bedrijven die hun concurrerend vermogen willen behouden. Klanten en zakenpartners zijn namelijk steeds vaker op zoek naar bedrijven die duurzaam werken.

Gestroomlijnde processen, meer financiële controle
Naast duurzaamheidsvoordelen profiteren organisaties met het Sustainability Optimisation Programme ook van integrale productiviteitsverbeteringen en kostenbesparingen. Duurzaam werken vraagt om de implementatie van energiezuinige hardware, software die verspilling voorkomt en een manier van werken waarbij milieubewustzijn centraal staat. Die hebben allemaal directe gevolgen voor uw winst en de prestaties van uw personeel.

Een bewezen en succesvolle benadering
Het Sustainability Optimisation Programme van Ricoh is gebaseerd op uitgebreide ervaring met analyseren en implementeren. Ons Sustainability Optimisation Programme is gecertificeerd door de SGS. Tot op heden (juni 2021) hebben we 10.000 groene audits uitgevoerd voor allerlei klanten in Europa: van kleinere bedrijven tot multinationals. Onze klanten hebben dankzij onze inspanningen aantoonbare resultaten behaald. Gemiddeld hebben klanten hun CO2-uitstoot met 34% verlaagd en hun kosten met 31%.

Klantcase

Klantcase 1: Mobiel en duurzaam printen bij telecombedrijf

De uitdaging: mobiel en duurzaam printen op kantoor. Daarom lanceerde dit grote telecombedrijf een duurzaam IT-beleid, onder de naam 'Minder papier op kantoor'. Dat had als doel:

 • Minder CO2-uitstoot
 • Lagere kosten
 • Betere dienstverlening
 • Betere beveiliging
 • Wereldwijd efficiënt beheer van de afdrukomgeving

De oplossing van Ricoh: Ricoh heeft een milieuvriendelijke printinfrastructuur voor het bedrijf opgezet, dat aansluit bij de strategie voor flexibel werken en mobiliteit. Dat deden we onder andere met:

 • Enquête over duurzaamheid op kantoor
 • Wereldwijd en lokaal projectmanagement
 • Gebruik van optimale technologieën
 • Serviceondersteuning op locatie
 • Gedetailleerde wereldwijde/lokale rapportering

De resultaten – Dankzij rationalisering en standaardisering zijn de volgende resultaten behaald:

 • De verhouding tussen werknemers en apparaten is gestegen met 300% (van gemiddeld 20:1 tot 60:1)
 • Een papierbesparing tot wel 75% in sommige regio's
 • Gemiddelde besparing van 50% op printkosten per gebruiker per jaar
 • Het bedrijf werkt veel duurzamer: jaarlijks zo'n 3 miljoen kilo minder CO2-uitstoot


Klantcase 2: Ricoh's milieuvriendelijke kantooroplossing helpt toonaangevende industriebedrijven over de hele wereld hun CO2-uitstoot te verlagen

De uitdaging – De print- en centrale repro-infrastructuur van de organisatie was flink gegroeid. Het machinepark bestond uit losse printers, met hoge kosten en weinig controle over het gebruik ervan. Er werd steeds meer geprint en door de inefficiënte apparatuur was de CO2-uitstoot onnodig hoog.

De oplossing van Ricoh – Ricoh heeft de bestaande infrastructuur geanalyseerd, de printvolumes gecontroleerd en duurzaamheidscijfers in kaart gebracht, zoals het energieverbruik. Op basis van onze resultaten hebben we de volgende oplossing voorgesteld:

 • Duurzame werken van Ricoh
 • Audit gericht op milieuvriendelijk printen
 • Energiezuinige multifunctionele printers
 • Efficiënt beheer van de printomgeving

De resultaten – We hebben inefficiënte printers weggehaald en alle printopdrachten naar energiezuinige multifunctionele printers geleid. Dankzij deze oplossing kan het bedrijf zijn wereldwijde CO2-uitstoot én kosten drukken:

 • Kosten voor printen en centrale repro met 18% gedaald
 • Papierverbruik met 15% gedaald
 • Aanzienlijke vermindering van CO2-uitstoot