Automation focused RICOH Pro VC80000 rewrites inkjet economics
14.11.2023

De RICOH Pro™ VC80000 focust op automatisering en de winstgevendheid van inkjet

Ricoh Nederland, 14 november 2023 – Ricoh Nederland introduceert de nieuwe RICOH Pro VC80000. Met dit nieuwe rotatieve inkjetsysteem profiteren (grafimedia)bedrijven van vooruitgang op het gebied van: snelle opstarttijd, printsnelheid, kwaliteitscontrole, mediawissels en preventief onderhoud. Dit verhoogt de productiecapaciteit en het rendement van de investering. 
RICOH Pro VC80000.
De RICOH Pro VC80000 heeft een compleet nieuw en robuust hardware platform.

Compleet nieuw en robuust hardware platform

De RICOH Pro VC80000 bouwt verder op het succes van de RICOH Pro™ VC70000. Deze pers is ontworpen om ‘direct mail’, boeken, catalogi, tijdschriften en commerciële printtoepassingen in een uitzonderlijke kwaliteit te produceren op on- en gestreken media tot 300 g/m². Een unieke reeks software- en hardwaretools zorgt voor een verhoogde automatisering van de productie, een betere controle op de printkwaliteit en de mogelijkheid tot interactie met de machine learningfuncties. Deze zorgen voor voorspelbare en herhaalbare output met minimale tussenkomst van een operator.

Met een full-duplex engine van minder dan tien meter is het productiesysteem de kleinste in zijn klasse. Het bevat de nieuwste generatie inkt en temperatuurgeregelde inkjetkoppen. Het systeem introduceert een aantal baanbrekende technologieën. Zoals een maximale resolutie van 1200 x 1200 dpi bij een maximale snelheid van 150 meter per minuut. Dit verhoogt de productie-output met 50% in vergelijking met inkjet rotatie persen van de vorige generatie. De focus van het systeem ligt op het maximaliseren van de productiviteit om de Total Cost of Ownership (TCO) omlaag te krijgen. 

Voordelen

De voordelen van de RICOH Pro VC80000 zijn:

  • Compleet nieuw en bijzonder robuust hardware platform: dit kenmerkt zich door een zeer hoge productiviteit, hoge kwaliteit op een veelvoud van substraten, compactheid, eenvoud van bediening en de nieuwste technologische ontwikkelingen.
  • Geïntegreerde un- en rewinder: dit vormt één geheel met de pers, waardoor het zeer compact is. Het zorgt voor een zeer eenvoudige bediening.
  • Bredere baanbreedte verwerken: dit kan tot een breedte van 23 inch (584 mm) en biedt meer flexibiliteit in applicaties en optimale efficiency.
  • Snelle opstarttijden, dankzij de nieuwe ‘firefly’ drogertechnologie. Een zeer innovatieve en compacte configuratie brengt de pers op temperatuur in minder dan de helft van de tijd die benodigd is bij reguliere droogsysteem. 
  • Geautomatiseerde kwaliteitscontrole: controle van een hoger niveau dankzij een volledig geïntegreerde RICOH Pro Scanner. Deze werd voor het eerst als optie geïntroduceerd op de RICOH Pro VC70000. De scanner bewaakt actief meerdere facetten van de printkwaliteit en bewaakt voortdurend de prestaties van elke afzonderlijke printkop. Zo weet de Pro VC80000 automatisch een consistent hoog niveau van outputkwaliteit te handhaven. Kleurregistratie en registratie van de voor-/achterzijde worden automatisch gecontroleerd en correcties worden onmiddellijk geïmplementeerd.
  • Geen handmatige beeldaanpassingen: handmatige beeldaanpassingen zijn overbodig, dankzij een fotospectraalmeter. Deze zorgt voor realtimebewaking van de kleurreproductie. Elke afwijking in de te produceren output is te identificeren. Eventuele afwijkingen in de gewenste output kunnen worden geïdentificeerd en de nodige aanpassingen kunnen ter plekke worden gedaan.
  • Data analyses: RICOH Supervisor™ verzamelt en interpreteert operationele data die afkomstig zijn van de RICOH Pro Scanner en andere aangesloten systemen voor production printing. De tool creëert webgebaseerde dashboardweergaven met behulp van analytics van de Business Intelligence-tool (BI). Hierdoor kan de bezettingsgraad en de doorvoer van apparaten worden geoptimaliseerd. 
  • Automatische instellingen: sterk geautomatiseerde en snelle papierinstelling, waardoor een gloednieuw substraat, dat niet in de mediabibliotheek is opgeslagen, met één druk op een knop optimaal presteert. Een SmartStart functie maakt het mogelijk om de pers automatisch vóór het begin van een shift in te stellen, zonder dat er een operator ter plaatse is.
  • Verbeterde communicatie voor inline afwerking. Deze maakt het mogelijk om complexe end-to-end oplossingen effectiever te laten werken. Ook worden autosplicing units ondersteund voor continue productie.
  • Beter onderhoud en prestaties: intelligente communicatie maakt onderhouds- en prestatieverbeteringen mogelijk. Onderhoud kan worden voorspeld en verzamelde data kunnen worden gebruikt om de operationele efficiëntie te verbeteren.

Automatisering met software 

De RICOH Pro VC80000 wordt ondersteund door Ricoh’s brede portfolio van merkonafhankelijke software. Zo is er RICOH ProcessDirector™, de toonaangevende oplossing voor geautomatiseerd end-to-end workflowbeheer die speciaal is ontwikkeld om informatie en processen te registreren, te transformeren en te beheren op een manier die kan helpen om 100% outputintegriteit te realiseren. RICOH Auto Color Adjuster maakt snel en vakkundig kleurbeheer uiterst eenvoudig, met mogelijkheden om probleemloos de kleuren van een printopdracht exact af te stemmen op een aangeleverd printvoorbeeld. En met FusionPro® speel je in op alle gepersonaliseerde communicatiebehoeften. De tools bevorderen de efficiëntie en zorgen voor een sterker rendement op de investering.

Deze toepassingen zijn een winnende combinatie gebleken voor de bèta-installatie bij Sattler Media Group in Duitsland, een van Europa’s toonaangevende mediabedrijven met specialistische expertise op het gebied van commercieel drukwerk, ‘direct mail’, omnichannelmarketing en logistiek. Christian Haneke, Innovation & Solutions Manager, zegt: “De combinatie van het automatiseringsniveau dat we realiseren met Ricoh’s Pro VC80000 zijn output van producten in hoge kwaliteit, die wel 50% hoger ligt in vergelijking met onze huidige technologie; en de operatorvriendelijke benadering, transformeert de rol die inkjet speelt in het productieportfolio van Sattler Media Group.”

Capaciteit op hoge snelheid

“Onze klanten voor snelle inkjetoplossingen hebben vergelijkbare productie-uitdagingen: ze hebben capaciteit op hoge snelheid nodig voor grote orders en kortere doorlooptijden. Verder hebben ze tools nodig die hun persen eenvoudiger en efficiënter kunnen laten draaien”, zegt Gabrielle Impens, Product Marketeer, Ricoh Nederland. “De RICOH Pro VC80000 is gebouwd op basis van wat de vorige generatie tot een favoriet van klanten maakte. Dit productiesysteem is een bewijs dat wij ons inzetten om klanten te helpen een oplossing te vinden voor hun vele uitdagingen. Het systeem definieert een nieuwe standaard op het gebied van automatisering en data-first intelligence om de productiviteit en bruikbare output te verhogen met consistentie tussen operators en tussen ploegen in ploegendienst. Het feit dat de introductie van de RICOH Pro Z75 B2-velleninkjetpers op de voet wordt gevolgd door deze nieuwe introductie, bevestigt de status van Ricoh als marktleider  op het gebied van production inkjet printing.”

De snelle inkjetpers RICOH Pro VC80000 is vanaf begin 2024 beschikbaar in de EMEA-regio.

Ga voor meer informatie naar www.ricoh.nl

[1]Ricoh is gepositioneerd in de Leaders Category van de 2023 IDC MarketScape Worldwide High Speed Inkjet Press Vendor Assessment.

|Over Ricoh|

Ricoh laat je werkplek echt voor je werken. Al meer dan 85 jaar benutten we de kracht en kansen van technologie. We helpen werkend Nederland bij het versnellen van de digitale transformatie, het optimaliseren van bedrijfsprocessen, het adopteren van hybride werken en het inrichten van een flexibele IT-infrastructuur.

Met het hoofdkantoor van de Ricoh Group in Tokio, is het bedrijf actief in meer dan 200 landen en regio’s. In het financiële jaar dat eind maart 2024 afliep, realiseerde de Ricoh Group wereldwijd een omzet van 2.348 miljard yen (ongeveer 15,5 miljard USD).

Contact:
Afdeling Communicatie, Ricoh Nederland: communicatie@ricoh.nl

Volg ons!

Linkedin - logo  Facebook - logo  X - logo  Youtube - logo

Ga voor meer informatie naar ricoh.nl of werktrends.nl

Laatste nieuws

Ontvang maandelijks inspiratie, kennis en praktijkverhalen rondom hybride werken, slim werken, veilig werken, werken in de cloud en (professioneel) printen. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Schrijf je in