Betreed Ricoh’s HENKAKUVERSE op drupa 2024 - pr
07.03.2024

Betreed Ricoh’s HENKAKUVERSE op drupa 2024

Ricoh, ’s-Hertogenbosch, 7 maart 2024 – Bezoek tijdens drupa de Ricoh stand en ervaar de HENKAKUVERSE. Een virtuele productieomgeving waar je ontdekt hoe je uit de geavanceerde technologieën van Ricoh voordeel haalt voor je printactiviteiten. De Ricoh stand op drupa 2024 is te vinden in hal 8a. Drupa vindt plaats van 28 mei tot en met 7 in de Messe Düsseldorf in Duitsland.

Een scala aan toepassingen laat de productiemogelijkheden van Ricoh’s brede technologieportfolio zien
Een scala aan toepassingen laat de productiemogelijkheden van Ricoh’s brede technologieportfolio zien

Beursprimeurs

  • Inkjetvellenpers

Op de stand kun je kennismaken met een breed spectrum aan nieuwe technologieën die voor het eerst samen te zien zijn. Enkele van die productiesystemen beleven er hun Europese primeur. Zoals de RICOH Pro™ Z75 inkjetvellenpers op B2-formaat. Dit systeem is ’s werelds eerste inkjetvellenpers op B2-formaat, die werkt met watergebaseerde inkten en volautomatisch dubbelzijdig produceert. De hoge printkwaliteit, snelle doorlooptijden en eenvoudige bediening maken een versnelde overstap van offset naar digitale printproductie mogelijk.

  • Rotatieve kleureninkjetpers

De nieuwe RICOH Pro™ VC80000 rotatieve kleureninkjetpers op hoge snelheid is ook te bewonderen op de stand van Ricoh. Dit productiesysteem combineert AI-mogelijkheden met een nieuwe generatie Ricoh printkoppen en een hoge mate van integratie met nabewerkingsapparatuur. Dit zorgt voor een consistent hoge printkwaliteit en nieuwe productiviteitsniveaus.

  • Losblad digitale kleurenproductieystemen

Ook te zien zijn de twee nieuwe losblad digitale kleurenproductiesystemen. Enerzijds is er de RICOH Pro™ C9500, een 135 ppm-productiesysteem van de nieuwe generatie. Met dit systeem genereren grafimediabedrijven nieuwe omzet  en verbeteren ze hun operationele efficiency. Dit komt door de hoge mate van automatisering en de eenvoudige bediening. Anderzijds is er het RICOH Pro™ C7500 digitaal losblad kleurenproductiesysteem met vijf kleurstations. Dit systeem biedt het nieuwste van het nieuwste op het gebied van tonergebaseerde technologie met veel flexibiliteit, veelzijdigheid en responsiviteit.

Printkoppen

Ricoh’s printkoppen van topklasse zijn speciaal ontworpen voor snelheid, precisie en duurzaamheid. Ze leveren een optimale printkwaliteit op, terwijl ze downtime minimaliseren. Op de stand zijn de nieuwste generatie printkoppen en enkele geselecteerde toepassingen van Ricoh te bewonderen. Ook is de roadmap voor inkjetprintkoppen in te zien.

Maatschappelijk verantwoord ondernemen

Centraal bij alle getoonde productietechnologieën staat Ricoh’s inzet voor duurzaam en maatschappelijk verantwoord ondernemen. Zo kreeg Ricoh vorige maand een dubbele A-score van de internationale non-profitorganisatie CDP voor klimaatverandering en waterveiligheid. Daarnaast is Ricoh voor de 12e keer opgenomen in de lijst van Global 100 Most Sustainable Corporations. Ervaar hoe automatiseringstechnologieën de impact op de planeet verminderen.

Software

Voor een maximale productie-efficiëntie ligt de focus op productieautomatisering, die cloudoplossingen combineert met on premise oplossingen. Op onze stand is een reeks softwareoplossingen te zien, die toegevoegde waarde bieden voor workflowautomatisering. Denk bijvoorbeeld aan RICOH TotalFlow™ Producer, RICOH Supervisor™ en FusionPro®. Deze software creëert gepersonaliseerd, datagestuurd communicatiemateriaal. Ontdek Ricoh’s groeiende aanbod van Professional Services voor consultancy, inclusief de uitgebreide support en ondersteuning voor kleurbeheer die beschikbaar is.

Auto Color Adjuster

Voor kwalitatief hoogwaardige en consistente resultaten maakt de RICOH Auto Color Adjuster snel en vakkundig kleurbeheer uiterst eenvoudig. Je stemt probleemloos de kleuren van een printopdracht exact af op een aangeleverd printvoorbeeld, zonder te moeten wachten op beoordeling en verwerking door een specialist.

Applicatietuin

In de applicatietuin illustreren inspirerende cases hoe andere klanten gegroeid zijn door co-innovatie. Naast printvoorbeelden van de getoonde technologieën zijn er ook voorbeelden te zien van de veelzijdige grootformaat systemen van Ricoh.

Huib Kolen, Manager Product Marketing & Programs, Ricoh Nederland: “Tijdens drupa laten we graag de kracht van co-innovatie op onze stand zien. Bezoekers kunnen kennismaken met onze nieuwste innovaties en ontdekken hoe we hun bedrijf kunnen laten groeien.”

Kijk voor meer informatie op  https://www.ricoh-europe.com/news-events/events/drupa-2024/.

|Over Ricoh|

Ricoh laat je werkplek echt voor je werken. Al meer dan 85 jaar benutten we de kracht en kansen van technologie. We helpen werkend Nederland bij het versnellen van de digitale transformatie, het optimaliseren van bedrijfsprocessen, het adopteren van hybride werken en het inrichten van een flexibele IT-infrastructuur.

Met het hoofdkantoor van de Ricoh Group in Tokio, is het bedrijf actief in meer dan 200 landen en regio’s. In het financiële jaar dat eind maart 2024 afliep, realiseerde de Ricoh Group wereldwijd een omzet van 2.348 miljard yen (ongeveer 15,5 miljard USD).

Contact:
Afdeling Communicatie, Ricoh Nederland: communicatie@ricoh.nl

Volg ons!

Linkedin - logo  Facebook - logo  X - logo  Youtube - logo

Ga voor meer informatie naar ricoh.nl of werktrends.nl

Laatste nieuws

Ontvang maandelijks inspiratie, kennis en praktijkverhalen rondom hybride werken, slim werken, veilig werken, werken in de cloud en (professioneel) printen. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Schrijf je in