EDP Award voor de Ricoh Pro L5160e grootformaat latexprinter met een uitgebreid kleurbereik.
01.02.2022

Ricoh grootformaat latexprinters winnen EDP Award

’s Hertogenbosch, 1 februari 2022 – Ricoh heeft een prestigieuze erkenning van EDP in de wacht gesleept. De Ricoh Pro L5130e en Ricoh Pro L5160e hebben de EDP 2021 Roll-to-roll Printers tot 170cm Award gewonnen.

Ricoh grootformaat latexprinters winnen EDP Award

EDP Awards

De EDP Awards geven erkenning aan belangrijke ontwikkelingen in productiesystemen, softwareontwikkelingen, substraten, inkten, materialen en afwerkingssystemen. De EDP Association wil innovatie in de sector bevorderen. Daarnaast helpen zij bedrijven aan technologie om hun activiteiten te versterken en te focussen op groei.

De systemen zijn gebaseerd op Ricoh’s toonaangevende expertise in inkjetkoppen en inkttechnologie. Ze zijn een verdere ontwikkeling in de evolutie van de succesvolle Ricoh Pro™ L5130 en Ricoh Pro™ L5160 grootformaat latexprinters.

Nieuwe mogelijkheden

De productiesystemen zorgen voor nieuwe mogelijkheden dankzij de toevoeging van groene en oranje inkten als aanvulling op het al beschikbare wit. Nieuw zijn:

  • Aanzienlijke uitbreiding van het kleurbereik in vergelijking met bestaande inkttechnologie op de markt.
  • Nauwkeurige reproductie van een ruimere keuze aan Pantone- en merkkleuren.
  • Minder inktverbruik, waardoor het bijvoorbeeld niet meer nodig is om magenta en geel te mengen om oranje te maken of cyaan en geel te mengen om groen te maken.
  • Mogelijkheid voor grafimediabedrijven om met tweemaal CMYK te printen voor productiviteitswinst. En de mogelijkheid te printen met CMYK en wit voor transfermaterialen, metallics en donkere substraten.

De systemen zijn voorzien van drie versprongen opgestelde Ricoh GEN5 industriële printkoppen. Deze printkoppen maken printsnelheden mogelijk van 46.7m2 per uur in de hogesnelheidsmodus met 4 kleuren tot 25m2 per uur in de standaardmodus. De lage bedrijfstemperatuur bij de inktdroging zorgt voor een lager energieverbruik. De Greenguard-gecertificeerde latexinkt maakt duurzame en rendabele productie mogelijk.

De efficiënte werking wordt ondersteund door ColorGATE Productionserver. Dit is een toonaangevende RIP-softwareoplossing, die is afgestemd op de eisen voor printen op grootformaat.

Indrukwekkende resultaten

Huib Kolen, Manager Product Marketing & Programs, Ricoh Nederland, zegt: “Door de snelle en nauwkeurige reproductie van levendige kleuren kun je aansprekende prints produceren. De productiesystemen zorgen voor indrukwekkende en krachtige resultaten voor een breed scala aan applicaties. Ook is de productie duurzaam en kosteneffectief doordat je bespaart op afval, inkt en energieverbruik. Tijdens de pandemie hebben onze grootformaatprinters gezorgd voor duidelijke signage rondom de overheidsrichtlijnen.”

Meer informatie over Ricoh oplossingen is beschikbaar op www.ricoh.nl

|Over Ricoh|

Als Digital Services Company laat Ricoh je werkplek écht voor je werken. Al meer dan 85 jaar benutten we de kracht en kansen van technologie. We helpen werkend Nederland bij het versnellen van de digitale transformatie, het optimaliseren van bedrijfsprocessen, het adopteren van hybride werken en het inrichten van een flexibele IT-infrastructuur. Veilig, efficiënt en duurzaam!

Met het hoofdkantoor van de Ricoh Group in Tokio, is het bedrijf actief in meer dan 200 landen en regio’s. In het financiële jaar dat eind maart 2023 afliep, realiseerde de Ricoh Group wereldwijd een verkoopomzet van 2.134 miljard yen (ongeveer 16 miljard USD).

Ga voor meer informatie naar http://www.ricoh.nl

Voor meer informatie
Afdeling Communicatie, Ricoh Nederland: communicatie@ricoh.nl 

Volg ons!
Twitter: @RicohNL 
LinkedIn: /RicohNetherlands
Facebook: /ricohnederland
YouTube: /ricohnl
Blog: WerkTrends.nl