Realisaprint.com targets new markets with the world’s first post beta installation of the RICOH Pro™ Z75 B2 inkjet
11.12.2023

Franse internetdrukker Realisaprint.com heeft wereldprimeur na bètatest met RICOH Pro™ Z75 B2-inkjetvellenpers

Ricoh, ’s-Hertogenbosch, 11 december 2023 – Na de succesvolle bètatest bij Heeter in de VS installeert de Franse online drukker Realisaprint.com de RICOH Pro Z75 inkjetvellenpers op B2-formaat. Rafael Mari, medeoprichter van Realisaprint.com, heeft hoge verwachtingen: “Met deze nieuwe pers vergroten we onze productiecapaciteit en mogelijkheden enorm. Dat maakt nieuwe toepassingen mogelijk en daardoor kunnen we ook nieuwe markten aanboren.” 

Franse internetdrukker Realisaprint.com heeft wereldprimeur na bètatest met RICOH Pro™ Z75 B2-inkjetvellenpers
Realisaprint.com mikt op nieuwe markten met ’s werelds eerste installatie van de Ricoh Pro Z75 sinds de bètatest

Jaar op jaar groeien 

Realisaprint.com bestaat sinds 2007 en bedient inmiddels meer dan 50.000 grafische ontwerpers en reclamebureaus in Frankrijk, Spanje en Italië. Het grafimediabedrijf is online actief via Realisaprint.com, Realisaprint.es en Realisaprint.it. Met zo’n 140 medewerkers in het productiecentrum van 8.000 vierkante meter in de buurt van Nice biedt het bedrijf een zeer breed scala aan printproducten. Denk bijvoorbeeld aan brochures, flyers, signage, vaste panelen en POP-displays (Point of Purchase). Jaar op jaar wordt een omzetgroei van 25% gerealiseerd. 

Nieuw markten betreden 

Elke dag produceert en verzendt Realisaprint.com tot wel 1.500 bestellingen van klanten. Omdat het bedrijf nieuwe marktsegmenten wil betreden, werd reikhalzend uitgekeken naar de Pro Z75. Deze B2-inkjetvellenpers combineert de voordelen van een vellenpers met de lage operationele kosten en hoge productiviteit van inkjet. Het productiesysteem levert een hoge printkwaliteit en snellere doorlooptijden. De eenvoudige bediening verlicht bovendien de werkdruk voor het personeel. Dat alles zorgt voor kortere levertijden, betere winstmarges en een bredere dienstverlening aan klanten. 

Pro Z75 zorgt voor versterking 

De nieuwste aanwinst versterkt het bestaande machinepark, dat al een rotatief RICOH Pro™ VC70000 kleuren inkjetproductiesysteem en twee RICOH Pro™ C9200 digitale losbladsystemen telt. De Pro Z75 zorgt voor een ware transformatie van het printproductieproces dankzij: 

  • een topsnelheid van 4.500 vellen per uur bij enkelzijdig printen – of 2.250 vellen per uur bij volautomatisch dubbelzijdig printen 
  • een ware resolutie van 1.200 dpi (ook op topsnelheid) met pigment-gebaseerde CMYK inkten 
  • het unieke droogsysteem van Ricoh dat een kwalitatief hoogwaardig printresultaat garandeert, direct klaar voor verdere nabewerking 
  • een zeer breed papierportfolio, inclusief gestreken en ongestreken papiersoorten én inkjetbehandelde media, tot 400 g/m² met een maximaal papierformaat van 585 x 750 mm 

Minstens zo belangrijk is de mogelijkheid om de Pro Z75 te koppelen met de workflow-automatisering van Realisaprint.com. Daardoor kunnen de via de webshops aangeleverde bestanden automatisch – op basis van formaat, volumes en gekozen papiersoorten – naar het meest geschikte productiesysteem worden doorgestuurd. Zo ontstaat een optimaal en uiterst efficiënt productieproces. 

Nauwe samenwerking met Ricoh 

Rafael Mari, medeoprichter van Realisaprint.com, vertelt: “We zijn blij onze nauwe samenwerking met Ricoh voort te zetten. Gedurende het hele traject zijn we optimaal ondersteund door Ricoh en zijn experts in Europa, Japan en Amerika. De nieuwe pers stelt ons in staat om nieuwe sectoren aan te boren. Ik denk dan bijvoorbeeld aan commercieel drukwerk. Tegelijkertijd kunnen we onze productiecapaciteit nu maximaliseren.” 

Sander Sondaal (directeur Commercial Print Sales bij Ricoh Graphic Communications) vult aan: “Volgens Boston Consulting Group beschikken juist de innovatiefste bedrijven over de meeste veerkracht en grootste voorsprong. Realisaprint.com is zo’n bedrijf. Haar investering in de Pro Z75 is de nieuwste stap van de online drukkerij in de succesvolle transitie naar een gestroomlijnd businessmodel. Dit productiesysteem vult de losblad tonertechnologie en de rotatieve inkjettechnologie van het bedrijf aan om de snelle levering van drukwerk van consistent hoogwaardige kwaliteit te garanderen.” 

“Dankzij de superieure printkwaliteit en de hoge mate van efficiëntie en automatisering helpt de Pro Z75 bij Realisaprint.com de productiekosten zo laag mogelijk te houden en de winstmarges te verbeteren. Dat maakt het mogelijk om bestaande én potentiële klanten een breder productportfolio te bieden, tegen scherpe prijzen.” 

Sondaal voorziet op korte termijn meer installaties van de Pro Z75: “We zijn er trots op dat we, zo kort na de officiële introductie van de machine, deze primeur bij Realisaprint.com al bekend konden maken. En reken maar dat we binnenkort meer goed nieuws te melden hebben. 

Ga voor meer informatie naar www.ricoh.nl of kijk hier

|Over Ricoh|

Ricoh laat je werkplek echt voor je werken. Al meer dan 85 jaar benutten we de kracht en kansen van technologie. We helpen werkend Nederland bij het versnellen van de digitale transformatie, het optimaliseren van bedrijfsprocessen, het adopteren van hybride werken en het inrichten van een flexibele IT-infrastructuur.

Met het hoofdkantoor van de Ricoh Group in Tokio, is het bedrijf actief in meer dan 200 landen en regio’s. In het financiële jaar dat eind maart 2024 afliep, realiseerde de Ricoh Group wereldwijd een omzet van 2.348 miljard yen (ongeveer 15,5 miljard USD).

Contact:
Afdeling Communicatie, Ricoh Nederland: communicatie@ricoh.nl

Volg ons!

Linkedin - logo  Facebook - logo  X - logo  Youtube - logo

Ga voor meer informatie naar ricoh.nl of werktrends.nl

Laatste nieuws

Ontvang maandelijks inspiratie, kennis en praktijkverhalen rondom hybride werken, slim werken, veilig werken, werken in de cloud en (professioneel) printen. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Schrijf je in