Gartner: Ricoh is één van de grootste Digital Workspace-experts
14.04.2022

Gartner: Ricoh is één van de grootste Digital Workspace-experts

‘s-Hertogenbosch, 14 april 2022 – Ricoh staat in de lijst van de grootste experts op het gebied van de digitale hybride werkomgeving. Gartner neemt Ricoh namelijk als één van de 17 wereldwijd erkende organisaties op in het ‘Magic Quadrant’ van zijn Outsourced Digital Workspace Services (ODWS) rapport.
Gartner: Ricoh is één van de grootste Digital Workspace-experts

Gartner definieert ODWS als de markt voor Managed Workplace Services, die diensten, tools en mogelijkheden leveren ter bevordering van de digitale werkplek vanaf elke locatie. Een digitale workplace strategie is een reeks systemen en processen, waardoor flexibel werken mogelijk is. Bedrijven in Gartner’s lijst gebruiken technologie om de bedrijfscapaciteiten bij hun klanten te verbeteren. 

Evaluatiecriteria 

Gartner evalueerde 17 leveranciers, waaronder Ricoh, aan de hand van criteria over zowel de visie op, als het vermogen tot, uitvoering van ODWS. Deze evaluatie had betrekking op de volgende gebieden: 

  • Ondersteuning op afstand voor eindgebruikers 
  • Apparaat ondersteuning voor eindgebruikers, inclusief ondersteuning voor desktops, laptops, mobiele apparaten, ODWS IoT's, randapparatuurautomaten, slimme lockers, support kiosks en ondersteuning op basis van augmented reality (AR)
  • PC provisioning voor zowel fysieke als virtuele apparaten (PCaaS, DaaS en VDI)
  • UX-centrische diensten en Experience Level Agreements (XLA's) 
  • Gebruik van zelfhelende analyses en op AI gebaseerde automatisering
  • Diensten om de ervaring van gebruikers te transformeren en bedrijfsresultaten te verbeteren

Digitale transformatie 

Ricoh helpt klanten bij het versnellen van de digitale transformatie, het optimaliseren van bedrijfsprocessen, het adopteren van hybride werken en het inrichten van een flexibele IT-infrastructuur.

Wouter Aarts, Product Markteer van Ricoh Nederland, zegt: "De erkenning van Gartner is bewijs van ons vermogen om oplossingen voor onze klanten te realiseren die leiden tot slimmer werken. We kijken ernaar uit om klanten te blijven ondersteunen bij hun voortdurende digitale transformatie.”

Wouter vervolgt: "Het Magic Quadrant van Gartner voor ODWS onderstreept Ricoh's capaciteit om de tools te bieden die nodig zijn voor agile hybride werkmodellen en grensoverschrijdende samenwerkingen. Onze digitale diensten en expertise spelen een belangrijke rol in het versterken van digitale werkplekken van onze klanten over de hele wereld."

|Over Ricoh|

Als Digital Services Company laat Ricoh je werkplek écht voor je werken. Al meer dan 85 jaar benutten we de kracht en kansen van technologie. We helpen werkend Nederland bij het versnellen van de digitale transformatie, het optimaliseren van bedrijfsprocessen, het adopteren van hybride werken en het inrichten van een flexibele IT-infrastructuur. Veilig, efficiënt en duurzaam!

Met het hoofdkantoor van de Ricoh Group in Tokio, is het bedrijf actief in meer dan 200 landen en regio’s. In het financiële jaar dat eind maart 2023 afliep, realiseerde de Ricoh Group wereldwijd een verkoopomzet van 2.134 miljard yen (ongeveer 16 miljard USD).

Ga voor meer informatie naar http://www.ricoh.nl

Voor meer informatie
Afdeling Communicatie, Ricoh Nederland: communicatie@ricoh.nl 

Volg ons!
Twitter: @RicohNL 
LinkedIn: /RicohNetherlands
Facebook: /ricohnederland
YouTube: /ricohnl
Blog: WerkTrends.nl