World’s first B2 perfecting sheetfed aqueous-based inkjet press accelerates digital transformation for Print Service Providers
18.10.2023

Nieuwe inkjetvellenpers van Ricoh versnelt transformatie van offset naar digitale printproductie

Ricoh Nederland, ‘s-Hertogenbosch, 18 oktober 2023 – Met de introductie van de RICOH Pro Z75 presenteert Ricoh ’s werelds eerste inkjetvellenpers op B2-formaat die werkt met watergebaseerde inkten en volautomatisch dubbelzijdig produceert. De inmiddels in de praktijk bewezen hoge printkwaliteit, snelle doorlooptijden en eenvoudige bediening maken een versnelde overstap van offset naar digitale printproductie mogelijk. De pers is vanaf november 2023 officieel beschikbaar in Nederland en de EMEA-regio. Gezien de sterke belangstelling zullen bestellingen en installaties niet lang op zich laten wachten.


Nieuwe inkjetvellenpers van Ricoh versnelt transformatie van offset naar digitale printproductie
De digitale B2-inkjetvellenpers RICOH Pro Z75 is nu beschikbaar

In juni 2022 sloeg Ricoh de handen ineen met Heeter Printing, een Amerikaanse full-service marketingdienstverlener voor veeleisende sectoren zoals de verzekeringsbranche en de retail. Heeter Printing werd de officiële bètalocatie voor het innovatieve inkjetplatform op B2-formaat.

Digitale toekomstplannen versnellen

Kirk Schlecker stelt namens Heeter Printing: “De RICOH Pro Z75 is een echte digitale duizendpoot binnen ons bedrijf. Het systeem combineert drukkwaliteit, efficiëntie, het drukformaat, het papierportfolio en een gunstig kostenplaatje, waardoor wij nu tegen veel meer printopdrachten volmondig ja kunnen zeggen. Dat betekent dat wij onze klanten dus vaker, beter en sneller kunnen bedienen. Dankzij de uitstekende ondersteuning en brede expertise van Ricoh kan elke ondernemer nu zijn digitale toekomstplannen versneld realiseren.”. 

Veelzijdig en flexibel printproductiesysteem 

De RICOH Pro Z75 combineert de voordelen van vellendruk met de lage operationele kosten en hoge productiviteit van inkjet. Het printproductiesysteem haalt een topsnelheid van 4.500 vellen per uur bij enkelzijdig printen – of 2.250 vellen per uur bij volautomatisch dubbelzijdig printen. De roestvrijstalen piëzoprintkoppen produceren, ook op topsnelheid, een ware resolutie van 1.200 dpi met pigmentgebaseerde vierkleurendrukinkten (CMYK). Het unieke droogsysteem van Ricoh garandeert een kwalitatief hoogwaardig eindresultaat dat direct klaar is voor verdere nabewerking. De RICOH Pro Z75 verwerkt een zeer breed papierportfolio, inclusief gestreken en ongestreken papiersoorten én inkjetbehandelde media, tot 400 g/m² met een maximaal velformaat van 585 x 750 mm. 

Inspelen op veranderende markt

“Kleinere oplages en een groeiende vraag naar datagestuurde communicatie dwingen grafimediabedrijven om hun productiemethodes aan te passen. Wij helpen ze daarbij met de ontwikkeling van nieuwe hardware en software die inspelen op de veranderende vraag. De RICOH Pro Z75 is daar een uitstekend voorbeeld van”, zegt Gabriëlle Impens, Senior Product Marketeer, Ricoh Nederland. “De prestaties van deze inkjetvellenpers op B2-formaat maken het mogelijk om toepassingen zoals direct mail, ansichtkaarten, marketingmateriaal en ander commercieel drukwerk makkelijker en sneller te produceren en tegelijkertijd betere marges te realiseren.” 

Gestroomlijnd productieproces 

Naast de hoge printsnelheden en mogelijkheden voor automatisch dubbelzijdig produceren, beschikt de pers ook over een intuïtief bedieningspaneel en. uitgebreide automatiseringsoplossingen. Die beperken tussenkomst door de operator tot een minimum en verbeteren de efficiëntie in ploegendienst. De robuuste bouw van de machine en de geavanceerde printkoppen met lange levensduur zijn speciaal ontworpen voor een maximale uptime en productiecapaciteit van de inkjetpers. Van de velleninvoer met blaasluchtondersteuning, die problemen bij de invoer en het papiertransport minimaliseert, tot de configureerbare hoogvolume stapelmodule, die zorgt voor een rechte papierstapel in de uitleg: de aandacht voor elk detail stroomlijnt het volledige productieproces. 

Het nieuwe inkjetproductieplatform is speciaal ontwikkeld voor grafimediabedrijven die opdrachten in hoge volumes printen en daarom over een betrouwbare uptime en flexibele productiecapaciteit moeten beschikken. Het platform wordt bovendien ondersteund door het Professional Services programma van Ricoh, dat toegang biedt tot superieure workflowautomatiseringsoplossingen zoals RICOH TotalFlow BatchBuilder™ en RICOH Supervisor™. Het programma omvat ook de EDGE consultancy service voor business development, en full-service marketingoplossingen zoals MarcomCentral®. Professional Services van Ricoh helpen grafimediabedrijven het rendement op hun investering te maximaliseren. 

Kom naar de Beekse Bergen

Wil je meer weten over de mogelijkheden van de RICOH Pro Z75? Bezoek dan ons ‘Kleurrijke safari’ evenement op woensdag 8 november in de Beekse Bergen. Schrijf je nu in!

Ga voor meer informatie naar www.ricoh.nl.

|Over Ricoh|

Ricoh laat je werkplek echt voor je werken. Al meer dan 85 jaar benutten we de kracht en kansen van technologie. We helpen werkend Nederland bij het versnellen van de digitale transformatie, het optimaliseren van bedrijfsprocessen, het adopteren van hybride werken en het inrichten van een flexibele IT-infrastructuur.

Met het hoofdkantoor van de Ricoh Group in Tokio, is het bedrijf actief in meer dan 200 landen en regio’s. In het financiële jaar dat eind maart 2022 afliep, realiseerde de Ricoh Group wereldwijd een omzet van 1.758 miljard yen (ongeveer 14,5 miljard USD).

Contact:
Afdeling Communicatie, Ricoh Nederland: communicatie@ricoh.nl

Volg ons!

Linkedin - logo  Facebook - logo  X - logo  Youtube - logo

Ga voor meer informatie naar ricoh.nl of werktrends.nl