Ricoh behaalt Dow Jones Sustainability World Index 2020
20.11.2020

Ricoh behaalt Dow Jones Sustainability World Index 2020

‘s Hertogenbosch, 20 november 2020 – Ricoh heeft de Dow Jones Sustainability World Index (DJSI World) 2020 behaald. Deze index is één van de meest gerenommeerde ter wereld op het gebied van ESG-prestaties (Environmental, Social en Governance).

DJSI

Duurzaam ondernemen

De Dow Jones Sustainability Indices (DJSI) is de eerste mondiale duurzaamheidsindex, waarmee bedrijven aan de hand van hun ESG-prestaties worden beoordeeld op duurzaam ondernemen. De DJSI wordt door de Amerikaanse firma S&P Dow Jones samengesteld. Het proces is uiterst grondig: bedrijven moeten veel vragen beantwoorden en diepgaande informatie verstrekken. 

Tweede plaats

Dit jaar werden er circa 3500 bedrijven aan een beoordeling onderworpen. Slechts 323 behaalden de DJSI World Index. Ricoh eindigde op de tweede plaats van de 33 bedrijven in de sector Computers & Peripherals and Office Electronics. In 11 categorieën wist Ricoh zelfs de eerste plaats binnen de branche te behalen: Codes of Business Conduct, Supply Chain Management, Tax Strategy, Information Security, Innovation Management, Environmental Reporting, Environmental Policy & Management Systems, Climate Strategy, Social Reporting, Human Rights en Human Capital Development.

Ricoh heeft niet alleen een notering gekregen in de DJSI World Index, maar staat ook al drie jaar in de DJSI Asia/Pacific Index.

Duurzame Ontwikkelingsdoelstellingen

Ricoh heeft 7 thema’s bepaald, die zijn afgestemd op de duurzame ontwikkelingsdoelstellingen (SDG’s) van de VN. Deze thema’s zijn opgenomen in de bedrijfsstrategieën van de Ricoh Group. Ricoh draagt bij aan de SDG’s door zich in te zetten voor sociale vraagstukken en een duurzame samenleving.

Gerelateerde informatie

Dow Jones Sustainability Indices (DJSI)

https://www.spglobal.com/esg/csa/indices/

Ricoh's maatschappelijke betrokkenheid en notering en erkenning in ESG-indexen

https://www.ricoh.com/about/integrated-report/data/commitment/

Ricoh's aanpak van 7 thema’s op basis van de SDG-doelen: 

https://www.ricoh.nl/over-ons/duurzaamheid/kijk-op-duurzaamheid.html

|Over Ricoh|

Als Digital Services Company laat Ricoh je werkplek écht voor je werken. Al meer dan 85 jaar benutten we de kracht en kansen van technologie. We helpen werkend Nederland bij het versnellen van de digitale transformatie, het optimaliseren van bedrijfsprocessen, het adopteren van hybride werken en het inrichten van een flexibele IT-infrastructuur. Veilig, efficiënt en duurzaam!

Met het hoofdkantoor van de Ricoh Group in Tokio, is het bedrijf actief in meer dan 200 landen en regio’s. In het financiële jaar dat eind maart 2023 afliep, realiseerde de Ricoh Group wereldwijd een verkoopomzet van 2.134 miljard yen (ongeveer 16 miljard USD).

Ga voor meer informatie naar http://www.ricoh.nl

Voor meer informatie
Afdeling Communicatie, Ricoh Nederland: communicatie@ricoh.nl 

Volg ons!
Twitter: @RicohNL 
LinkedIn: /RicohNetherlands
Facebook: /ricohnederland
YouTube: /ricohnl
Blog: WerkTrends.nl