Ricoh positioned as a Specialist in Workplace Systems Integrators Report
19.09.2023

Ricoh behaalt Specialist-status in het Workplace Systems Integrators-rapport

‘s Hertogenbosch, 19 september 2023 – Toonaangevend onderzoeks- en adviesbureau Verdantix heeft Ricoh als systemintegrator met de Specialist-status bekroond. De status is toegekend in het onlangs verschenen rapport ‘Verdantix Green Quadrant: Workplace Systems Integrators’. 


Toonaangevend onderzoeks- en adviesbureau Verdantix heeft Ricoh als systemintegrator met de Specialist-status bekroond.

Het rapport uit 2023 vergelijkt de meest prominente systeemintegrators op de markt. Het rapport legt de vergelijking op detailniveau uit, onderbouwd met feiten. Verdantix maakte voor dit onderzoek gebruik van uitgebreide analyses en klantinzichten.

Marktleidende score

Dit jaar noemt Verdantix dat Ricoh een ‘marktleidende score’ heeft behaald, dankzij de eigen werkplekbeheersystemen en de mogelijkheden die ze bieden. De afgelopen tien jaar heeft Ricoh een uitgebreid pakket aan software, hardware en digitale diensten ontwikkeld. Om klanten nu en in de toekomst te voorzien in hun fysieke en digitale werkplekbehoeften. Volgens Verdantix “heeft Ricoh een optimaal aanbod van werkplekoplossingen en bijbehorende diensten. Dit maakt Ricoh de uitgelezen organisatie om oplossingen en end-to-end diensten te bieden aan klanten die hun werkomgeving willen transformeren.”

Investeren in technologie

Het rapport van Verdantix benadrukt hoe Ricoh voortdurend investeert in de ontwikkeling van de eigen technologie. Op deze manier kan de technologie “meegroeien om aan de klantbehoeften te voldoen”. Dit doet Ricoh door “geavanceerde technologie zoals AI op nieuwe manieren te benutten, zodat dit automatisering stimuleert en nieuwe diensten mogelijk maakt”. Met het workplace management platform Ricoh Spaces “onderzoekt Ricoh bijvoorbeeld hoe Generative AI slimme suggesties en ondersteuning kan bieden binnen het platform.”

Scores van ondersteunende diensten

Volgens het rapport staat Ricoh ook bekend om de op maat gemaakte, doorlopende ondersteuningsdiensten voor klanten. Deze diensten behaalden bovengemiddelde scores in het onderzoek op alle gebieden van ondersteunende diensten. Van werkplekhardware tot connectiviteit, vastgoed- en werkplekplatforms en point solutions. Deze diensten worden mogelijk gemaakt door het “uitgebreide en internationale personeelsbestand van Ricoh, dat 24/7 multi-channel, meertalige en on-demand ondersteuning biedt”, aldus het rapport.

Toonaangevende werkplekintegrator

Wouter Aarts, Product Marketeer bij Ricoh Nederland, is blij met de bevindingen van het rapport. “De behoefte aan technologieën neemt toe. Denk aan platforms voor workplace management, die bijdragen aan een agile en efficiënte manier van werken. En die ontworpen zijn om de betrokkenheid van medewerkers, de samenwerking en de productiviteit te bevorderen. We investeren voortdurend in onze producten en diensten om te voldoen aan de veranderende behoeften van onze klanten. Ik ben trots dat dit rapport de ontwikkelingen erkent die Ricoh de afgelopen jaren heeft geboekt als toonaangevende werkplekintegrator.”

Download het Engelstalige rapport hier.

Over Verdantix

Verdantix is een onafhankelijk onderzoeks- en adviesbureau. Het bureau heeft expertise op uiteenlopende gebieden: milieu, gezondheid, veiligheid en kwaliteit, operationele uitmuntendheid, slimme gebouwen en ESG- en duurzaamheidstechnologieën.

|Over Ricoh|

Ricoh laat je werkplek echt voor je werken. Al meer dan 85 jaar benutten we de kracht en kansen van technologie. We helpen werkend Nederland bij het versnellen van de digitale transformatie, het optimaliseren van bedrijfsprocessen, het adopteren van hybride werken en het inrichten van een flexibele IT-infrastructuur.

Met het hoofdkantoor van de Ricoh Group in Tokio, is het bedrijf actief in meer dan 200 landen en regio’s. In het financiële jaar dat eind maart 2024 afliep, realiseerde de Ricoh Group wereldwijd een omzet van 2.348 miljard yen (ongeveer 15,5 miljard USD).

Contact:
Afdeling Communicatie, Ricoh Nederland: communicatie@ricoh.nl

Volg ons!

Linkedin - logo  Facebook - logo  X - logo  Youtube - logo

Ga voor meer informatie naar ricoh.nl of werktrends.nl

Laatste nieuws

Ontvang maandelijks inspiratie, kennis en praktijkverhalen rondom hybride werken, slim werken, veilig werken, werken in de cloud en (professioneel) printen. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Schrijf je in