Ricoh named third largest in AV integrator list
07.12.2023

Ricoh derde grootste audiovisueel integrator

Ricoh Nederland, ’s-Hertogenbosch, 8 december 2023 - Volgens het Amerikaanse platform Systems Contractor News (SCN) is Ricoh de derde grootste integrator op audiovisueel vlak. Ook Cenero - een recente acquisitie van Ricoh - haalt een top 50-notering. 

Met hun Top 50 van systemintegrators presenteert SCN jaarlijks een overzicht van de grootste bedrijven in de branche. De lijst bevat bedrijven uit de hele wereld, gericht op verschillende afzetmarkten. SCN baseert de ranglijst op de omzet uit commerciële AV-systeeminstallaties van 2022 plus de verwachte omzet over 2023.

Ricoh derde grootste audiovisueel integrator

Oplossingen voor de digital workspace 

Nieuwe werkvormen winnen terrein. Ook technologieën veranderen razendsnel. Met o.a. beheerde werkplekdiensten en geïntegreerd werkplekbeheer beantwoordt Ricoh aan de veranderende behoeften van klanten. We investeren hier ook in. Dat past in ons streven om steeds meer oplossingen te bieden voor de digitale werkplek.

Ons portfolio aan communicatie- en samenwerkingsdiensten maakt een stevige groei door. Deze groei kreeg een extra impuls door de overname van Cenero (VS), Datavision (EMEA), Pure AV (EMEA), AVC (EMEA) en Videocorp (LatAm). Samen ontwikkelen en leveren we state-of-the-art audiovisuele technologieën. Met onze integratiediensten verbeteren klanten hun samenwerking, communicatie en efficiency. 

Trots op de hoge notering 

Wouter Aarts, Product Marketeer bij Ricoh Nederland, is trots op de hoge notering: “Waar en hoe we werken verandert. Met de juiste technologieën voor samenwerking en communicatie maken bedrijven nu écht het verschil. En daar komt Ricoh in beeld: wij ontwerpen en implementeren schaalbare oplossingen voor een soepele samenwerking en snelle besluitvorming.” 

“Deze derde plek betekent dan ook veel voor mij. Het is een direct gevolg van duidelijke keuzes en investeringen door Ricoh. We investeren in diensten en oplossingen én doen waardevolle overnames die onze positie versterken. De audiovisuele sector is competitief. Dit maakt het nog specialer dat wij de top 3 bereiken. Dat doen we samen. Dus: collega’s, bedankt!” 

Ga voor meer informatie naar www.ricoh.nl.

|Over Ricoh|

Ricoh laat je werkplek echt voor je werken. Al meer dan 85 jaar benutten we de kracht en kansen van technologie. We helpen werkend Nederland bij het versnellen van de digitale transformatie, het optimaliseren van bedrijfsprocessen, het adopteren van hybride werken en het inrichten van een flexibele IT-infrastructuur.

Met het hoofdkantoor van de Ricoh Group in Tokio, is het bedrijf actief in meer dan 200 landen en regio’s. In het financiële jaar dat eind maart 2024 afliep, realiseerde de Ricoh Group wereldwijd een omzet van 2.348 miljard yen (ongeveer 15,5 miljard USD).

Contact:
Afdeling Communicatie, Ricoh Nederland: communicatie@ricoh.nl

Volg ons!

Linkedin - logo  Facebook - logo  X - logo  Youtube - logo

Ga voor meer informatie naar ricoh.nl of werktrends.nl

Laatste nieuws

Ontvang maandelijks inspiratie, kennis en praktijkverhalen rondom hybride werken, slim werken, veilig werken, werken in de cloud en (professioneel) printen. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Schrijf je in