Ricoh en Flora kondigen samenwerking aan in flatbed en grootformaat
05.12.2023

Ricoh en Flora kondigen samenwerking aan in flatbed en grootformaat

Ricoh Nederland, ’s-Hertogenbosch, 5 december 2023 – Ricoh gaat een officiële samenwerking aan met Flora Digital. Hierdoor profiteren grafimediabedrijven en sign- en displayspecialisten van een grotere productieflexibiliteit en veelzijdigheid.

Ricoh Europe and Flora announce EMEA partnership

Krachtenbundeling

Flora Digital is een toonaangevende fabrikant van flatbedprinters en grootformaat systemen die werken op basis van digitale inkjet. Ricoh heeft de samenwerking een officieel tintje gegeven met een strategische samenwerkingsovereenkomst. De focus van de krachtenbundeling ligt op het uitbreiden en diversifiëren van Ricoh’s productportfolio met flexibele grootformaat systemen.  Deze systemen worden gebruikt voor de grafische industrie, de wereld van interieurdecoratie en industriële markten.

Inspelen op de marktvraag

Gabrielle Impens, Senior Product Marketeer bij Ricoh Nederland, legt uit: “We hebben duidelijk geluisterd naar onze klanten. Op basis van de positieve feedback op de UV-flatbedprinters en de aanhoudende vraag vanuit de markt naar flexibele hybride UV-systemen hebben we gekeken hoe we de technologie van Ricoh konden combineren met de productie-expertise van Flora. Om vervolgens veelzijdige oplossingen te creëren die inspelen op de huidige markteisen. We kijken ernaar uit om ons aanbod uit te breiden met systemen die de technische kennis en expertise van beide marktspelers bundelen. Zo ondersteunen we klanten naarmate ze hun grootformaat capaciteit uitbouwen.”

Hybride flatbedprinter

In het kader van de nieuwe samenwerking wordt er momenteel gewerkt aan de eerste aanwinst voor het portfolio. De hybride flatbedprinter heeft een compacte voetafdruk. Hij wordt uitgerust met Ricoh printkoptechnologie, ColorGATE RIP-software en ICC-profielen. Het systeem is in staat om zowel rol- als plaatmateriaal tot twee meter breed te bedrukken op substraten variërend van pvc-banners tot vinyl en plaatmateriaal. De lineaire motortechnologie van de printer maakt een consistent hoge printkwaliteit en productiviteit mogelijk. Ricoh’s professionele sales- en servicenetwerk voor de EMEA-regio biedt support en ondersteuning indien nodig.

De nieuwe systemen die Ricoh en Flora ontwikkelen, moeten Ricoh’s bestaande portfolio versterken. Ze zijn een mooie aanvulling op de UV-flatbedprinters RICOH Pro™ T7210 en RICOH Pro™ TF6251 en de grootformaat latexprinters RICOH Pro™ L5160e en RICOH Pro™ L5130e.

Ga voor meer informatie naar www.ricoh.nl

|Over Ricoh|

Ricoh laat je werkplek echt voor je werken. Al meer dan 85 jaar benutten we de kracht en kansen van technologie. We helpen werkend Nederland bij het versnellen van de digitale transformatie, het optimaliseren van bedrijfsprocessen, het adopteren van hybride werken en het inrichten van een flexibele IT-infrastructuur.

Met het hoofdkantoor van de Ricoh Group in Tokio, is het bedrijf actief in meer dan 200 landen en regio’s. In het financiële jaar dat eind maart 2024 afliep, realiseerde de Ricoh Group wereldwijd een omzet van 2.348 miljard yen (ongeveer 15,5 miljard USD).

Contact:
Afdeling Communicatie, Ricoh Nederland: communicatie@ricoh.nl

Volg ons!

Linkedin - logo  Facebook - logo  X - logo  Youtube - logo

Ga voor meer informatie naar ricoh.nl of werktrends.nl

Laatste nieuws

Ontvang maandelijks inspiratie, kennis en praktijkverhalen rondom hybride werken, slim werken, veilig werken, werken in de cloud en (professioneel) printen. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Schrijf je in