Sign and display specialists will enjoy greater flexibility with the Flora X20 UV Hybrid printer powered by Ricoh
19.03.2024

Ricoh introduceert Flora X20 hybride UV-printer

Ricoh Nederland, 21 maart 2024 – De nieuwe Flora X20 hybride UV-printer, uitgerust met Ricoh technologie, zorgt voor betere productieflexibiliteit en veelzijdigheid bij sign- en displayspecialisten. Het systeem is voor het eerst in Europa te zien op FESPA.

Ricoh introduceert  Flora X20 hybride UV-printer
De Flora X20 hybride UV-printer, uitgerust met Ricoh technologie, is op FESPA voor het eerst in Europa te zien

Dit systeem is de eerste hybride printer met een compacte voetafdruk die Ricoh samen met Flora heeft ontwikkeld. Beide bedrijven sloten vorig jaar een samenwerkingsovereenkomst. De printer wordt door Ricoh onthuld op FESPA Global Print Expo 2024 in de RAI Amsterdam. 

Rol- en plaatmateriaal
De Flora X20 UV is uitgerust met Ricoh’s printkoptechnologie, ColorGATE RIP-software en ICC-profielen. Het systeem kan zowel rol- als plaatmateriaal tot 2 meter breed en 5,1 centimeter dik bedrukken op substraten, variërend van pvc-banners tot vinyl en plaatmateriaal. Ricoh’s professionele sales- en servicenetwerk voor de EMEA-regio biedt support en ondersteuning indien nodig. 

Kenmerken
De belangrijke kenmerken van het hybride systeem van Ricoh zijn:

  • De levering van “dag één” kwaliteit, jaar na jaar, dankzij Ricoh MH5320 inkjetprintkoppen met variabele druppelgrootte van de nieuwe generatie. 
  • Inktflexibiliteit dankzij drie inktconfiguraties: CMYK, CMYK + wit + wit (CMYKWW) en CMYK + wit + transparant (CMYKWClear). 
  • Soepele mediaverwerking met automatische mediadetectie die de locatie en dikte beheert. 
  • Besparingen op onderhoud en energieverbruik dankzij de lineaire motor die een hoge snelheid en soepele beweging van de printwagen ondersteunt. 
  • Precisie en automatisering met de Select Ricoh Hybrid Edition van ColorGATE RIP Server. 
  • LED-lichtbaksysteem voor het beoordelen van de printkwaliteit 
  • Speciale portal met ICC-profielen dankzij Ricoh Colorbase. 
  • Gestabiliseerde mediatoevoer met een instelbaar vacuüm en pedaalbediening. 
  • Continue support en ondersteuning voor klanten dankzij verkoop, service, logistiek en financieringsmogelijkheden door Ricoh. 

Binnen- en buitentoepassingen
Huib Kolen, Manager Products Marketing & Programs, Ricoh Nederland, zegt: “De X20 UV is ontwikkeld als antwoord op de marktvraag van sign- en displayspecialisten, die steeds meer op zoek zijn naar flexibele en veelzijdige oplossingen voor binnen- en buitentoepassingen. Met dit hybride systeem spelen we daar op in. Dat doen we ook met onze op consultancy gebaseerde benadering en ons deskundige serviceteam. De X20 UV is het nieuwste systeem in ons unieke totaalaanbod. Wij bieden een one stop shop met losblad-, rotatieve inkjet-, grootformaat-, textiel- en softwareoplossingen. We kijken ernaar uit om ons productportfolio verder uit te breiden met superflexibele grootformaat systemen die antwoord bieden op nieuwe vraag in de grafische industrie, de wereld van interieurdecoratie en industriële markten.” 

De Flora X20 hybride UV-printer, die is uitgerust met technologie van Ricoh, wordt in Europa gepresenteerd op FESPA Global Print Expo 2024. Dit evenement vindt plaats van 19 tot en met 22 maart in de RAI Amsterdam. Het systeem is vanaf april beschikbaar in de EMEA-regio. Geïnteresseerden kunnen demonstraties vastleggen in het Customer Experience Centre van Ricoh in het Britse Telford.

Ga voor meer informatie naar www.ricoh.nl.

|Over Ricoh|

Ricoh laat je werkplek echt voor je werken. Al meer dan 85 jaar benutten we de kracht en kansen van technologie. We helpen werkend Nederland bij het versnellen van de digitale transformatie, het optimaliseren van bedrijfsprocessen, het adopteren van hybride werken en het inrichten van een flexibele IT-infrastructuur.

Met het hoofdkantoor van de Ricoh Group in Tokio, is het bedrijf actief in meer dan 200 landen en regio’s. In het financiële jaar dat eind maart 2022 afliep, realiseerde de Ricoh Group wereldwijd een omzet van 1.758 miljard yen (ongeveer 14,5 miljard USD).

Contact:
Afdeling Communicatie, Ricoh Nederland: communicatie@ricoh.nl

Volg ons!

Linkedin - logo  Facebook - logo  X - logo  Youtube - logo

Ga voor meer informatie naar ricoh.nl of werktrends.nl