homeback to menu
Overzicht

Leading Change at Work

Technologie verandert de manier waarop we (samen)werken. Ricoh helpt je bij die verandering in elke fase. Voor een naadloze overgang naar een flexibele werkomgeving, waar professionals altijd en overal optimaal samenwerken.
Ontdek onze oplossingen
Business service
Digital Workspace

Altijd en overal samenwerken

Het gaat er niet om waar je werkt, maar hoe je werkt. Ricoh ondersteunt je bij de ontwikkeling en implementatie van digitale, flexibele werkplekken. Zodat medewerkers efficiënt samenwerken en meer uit hun dag halen, waar zij ook werken.
Ontdek onze oplossingen
Business Process Management

Optimaliseer je processen

Automatiseer handmatige, arbeidsintensieve werkzaamheden. Bespaar kosten én houd tijd over voor werk dat er echt toe doet. Houd je medewerkers betrokken, productief en werk met meer plezier, dankzij gestroomlijnde processen.
Ontdek onze oplossingen
Cloud & IT-infrastructure

Klaar voor de cloud

Ontdek hoe je de cloud en IT-infrastructuur optimaal inricht en beheert, zodat je flexibeler, productiever én veiliger werkt. Ricoh ondersteunt je met uitgebreid advies en schaalbare oplossingen, waarmee je een flexibele werkomgeving mogelijk maakt.
Ontdek onze oplossingen
Cybersecurity

Houd je organisatie 24/7 veilig

Hybride werken en het toenemend gebruik van mobiele devices (ook thuis) zet het security-vraagstuk in een nieuw daglicht. Houd je gegevens, informatie, systemen en IT-infrastructuur 24/7 veilig met cybersecurity door Ricoh.
Ontdek onze oplossingen
Digital Experience

Optimaliseer de klantbeleving

Overtref de klantverwachtingen in elke fase van de customer journey. Wij ontwikkelen, implementeren en beheren oplossingen voor medewerkers zodat zij een onuitwisbare indruk achter kunnen laten bij (potentiële) klanten.
Ontdek onze oplossingen
Kantoorprinters en software

Print altijd en overal, soepel en snel

Van kantoorprinters tot multifunctionele printers. Ricoh biedt een breed assortiment aan hoogwaardige printoplossingen. Met tal van mogelijkheden in snelheid, omvang en configuraties vind je altijd een model dat past  bij jouw organisatie.
Ontdek onze oplossingen
Overzicht

24/7 antwoord op je vraag

Hulp nodig bij een product of heb je een andere vraag aan ons? Je kunt hier terecht voor support, advies en snelle oplossingen. Ons team staat voor je klaar.
Naar support
AV technology and management
Overzicht

Altijd op de hoogte

Lees het laatste nieuws, blijf op de hoogte van onze productinnovaties en ontdek welke evenementen we organiseren.
Blijf op de hoogte
News and events from Ricoh
Onze organisatie

Wie we zijn en wat we doen

Kies je voor Ricoh? Dan kun je rekenen op een team van specialisten met focus op jouw branche. Zij kennen de kansen en uitdagingen van je organisatie. Zo ontvang je advies op maat, op een manier die bij je past.
Ontdek Ricoh
Overzicht

Stel ons je vraag

Wil je meer informatie over onze oplossingen en diensten? Heb je support nodig of heb je een vraag over je account of een factuur? Ons team staat voor je klaar.
Neem contact met ons op
Brand & Business Communication
Overzicht

Altijd op de hoogte van actuele ontwikkelingen

Welke ontwikkelingen spelen er op dit moment in de branche? Wat zijn de trends? En kun je hier als organisatie op inspelen? Lees onze onderzoeken, e-books en whitepapers en doe waardevolle inzichten op.
Doe inspiratie op
Ricoh Insights - Overview

Ricoh lanceert een serie aan webinars om het drukwerkproces te stroomlijnen en productiviteit te verbeteren

Ricoh, ’s-Hertogenbosch, 7 oktober 2022 – Ricoh Europe kondigt haar educatieve programma ‘Ontrafel je printworkflow’ aan. De bedoeling van de webinars is om te laten zien hoe een soepele workflow kan worden ontwikkeld, die voordelen biedt voor wat betreft  kosten, efficiëntie, productiviteit, winstmarges en nieuwe zakelijke kansen.
Ricoh lanceert een serie aan webinars om het drukwerkproces te stroomlijnen en productiviteit te verbeteren

Gestroomlijnde workflow
Infrastructuren voor drukwerkproductie moeten meegroeien naarmate softwareoplossingen worden toegevoegd aan bestaande investeringen. Een wildgroei kan vaak leiden tot een haperende end-to-end workflow door complexe procedures en processen. Voor een efficiënte en productieve printomgeving is een soepele, gestroomlijnde en ongecompliceerde workflow van essentieel belang. 

Webinars
In oktober, november en december vinden er drie live educatieve webinars plaats die een antwoord moeten geven op deze behoefte. De focus van de serie webinars ligt op de vraag hoe drukkerijen en centrale repro’s hun processen verder kunnen stroomlijnen en hun automatisering kunnen verbeteren. Zes uiterst handige en informatieve e-books begeleiden de deelnemers. Ze vormen een leidraad voor de verschillende stadia van het volledige workflowproces. 

De webinars gaan in op hoe drukkerijen en centrale repro’s efficiënte en geïntegreerde workflowsystemen kunnen creëren. 

Overzicht webinars 
  • Webinar 1: ‘de workflow’, vindt plaats op 20 oktober. In dit webinar wordt er aandacht besteed aan het belang van een efficiënt proces voor elk van de vijf productiestadia: input, manage, prepare, produce en output. 
  • Webinar 2: ‘Input - Manage – Prepare’, vindt plaats op 17 november. In dit webinar wordt er gekeken naar de rol van effectieve oplossingen die alles registreren bij het aanvaarden van binnenkomende printjobs. 
  • Webinar 3: ‘Produce – Output’, vindt plaats op 7 december. In dit webinar wordt het belang onderzocht van diverse aspecten. Denk bijvoorbeeld aan batchverwerking. Verwerking in batches maakt het mogelijk om tijds- en kostenbesparingen te realiseren door het materiaalverbruik te minimaliseren en de bezettingsgraad van de drukkerij te maximaliseren. Tegelijkertijd maakt het werken met batches ook snellere doorlooptijden mogelijk. 

Experts
Deelnemers aan de webinars krijgen inzichten, waardevolle tips en best practices aangereikt door onafhankelijke experts: Ralf Schlözer, een printanalist met 30 jaar ervaring, Geert Fransen, Corporate Marketing Technology Manager bij Unifiedpost Group, en Arndt Eschenlohr, een veteraan in de grafische industrie die oprichter is van e-commerce-consultancy Escon. 

Profiteren van significante voordelen
Gabrielle Impens, Senior Product Markteer bij Ricoh Nederland, zegt: “Drukkerijen hebben zich ontwikkeld, diensten uitgebreid en geïnvesteerd in nieuwe technologie. In reactie daarop hebben ze hun workflow moeten aanpassen. Heel vaak hebben ze die aanpassingen doorgevoerd om in te spelen op de onmiddellijke behoeften van hun bedrijf. Procedures hebben ze voor elke nieuwe stap verder ontwikkeld, in plaats van die volledig door te lichten of te updaten voor een soepel verloop van het proces. Dankzij onze serie webinars en zes uitgebreide e-books krijgen deelnemers toegang tot expertise waarmee ze kunnen kijken hoe ze hun ‘end-to-end’ workflow voor drukwerk kunnen optimaliseren. Zo kunnen ze profiteren van significante voordelen.” 

Geïnteresseerden die willen deelnemen aan de ‘Unravel Your Print Workflow’-webinars, kunnen zich hier registreren: www.ricoh-europe.com/unravel.

Ga voor meer informatie naar www.ricoh.nl.

|Over Ricoh|

Als Digital Services Company loopt Ricoh voorop in nieuwe manieren van werken. Al meer dan 85 jaar benutten we de kracht en kansen van technologie. We helpen werkend Nederland bij het versnellen van de digitale transformatie, het optimaliseren van bedrijfsprocessen, het adopteren van hybride werken en het inrichten van een flexibele IT-infrastructuur.

Met het hoofdkantoor van de Ricoh Group in Tokio, is het bedrijf actief in meer dan 200 landen en regio’s. In het financiële jaar dat eind maart 2022 afliep, realiseerde de Ricoh Group wereldwijd een verkoopomzet van 1.758 miljard yen (ongeveer 14,5 miljard USD).

Ga voor meer informatie naar http://www.ricoh.nl

Voor meer informatie
Afdeling Communicatie, Ricoh Nederland: communicatie@ricoh.nl 

Volg ons!
Twitter: @RicohNL 
Facebook: /ricohnederland
YouTube: /ricohnl