Commercial printers to expand application creativity with versatile RICOH Pro™ C7500 digital colour press
18.09.2023

RICOH Pro C7500™ biedt grafimediabedrijven nog meer creatieve mogelijkheden

Ricoh, ‘s-Hertogenbosch, 18 september 2023 – Grafimediabedrijven kunnen hun creatieve mogelijkheden verder vergroten dankzij het grote en consistente kleurbereik van het nieuwe RICOH Pro C7500 digitale losblad printproductiesysteem.

20230918 Commercial printers to expand application creativity with versatile RICOH Pro™ C7500 digital colour press
Het RICOH Pro C7500 digitale kleuren productiesysteem helpt grafimediabedrijven het productportfolio te verbreden

De introductie van deze nieuwe machine volgt op de lancering, vorige maand, van het hoogvolume RICOH Pro™ C9500 digitale losblad kleuren productiesysteem. De veelzijdige RICOH Pro C7500 is, net als de Pro C9500, een verdere doorontwikkeling van succesvolle Ricoh technologie. Het systeem is ontwikkeld om grafimediabedrijven in staat te stellen effectief in te spelen op de voortdurend veranderende marktvraag.

Groot kleurbereik

Als opvolger van de RICOH Pro™ C7200/x serie maakt de RICOH Pro C7500 gebruik van dezelfde speciale kleurentoners van Ricoh, zoals wit, transparant, onzichtbaar rood, goud en zilver. Dankzij nieuwe ingebouwde neonkleurprofielen kunnen automatisch neongeel en neonroze worden toegevoegd om het kleurbereik te vergroten zodat er een rijk en schitterend kleurenpalet ontstaat.

Elastische transferband

Nieuw op de Pro C7500 is een elastische transferband, speciaal geschikt voor substraten met een ongelijkmatig papieroppervlak (bijvoorbeeld een reliëfstructuur). Het systeem kan een breed scala aan gramgewichten aan, van 40 g/m² tot 470 g/m² (vergeleken met het aanbevolen maximale gramgewicht van 360 g/m² voor de Pro C7200/x serie). Het is bovendien zo aangepast dat ook dubbelzijdig printen op extra lange vellen tot 1.030 mm tot de mogelijkheden behoort. Deze ontwikkelingen zorgen ervoor dat ondernemende Print Service Providers (PSP’s) hun aanbod van printproducten kunnen uitbreiden richting bijvoorbeeld verpakkingen, wenskaarten en uitnodigingen, omdat de verbeterde printkwaliteit dat mogelijk maakt.

RICOH Graphic Communications Operating System 

De RICOH Pro C7500 is ook uitgerust met het gloednieuwe RICOH Graphic Communications Operating System (GC OS). Deze nieuw ontwikkelde controller zorgt voor een efficiënter gebruik en een eenvoudige bediening van het productiesysteem. Toegang op afstand, via een webbrowser vanaf pc of tablet, garandeert een gestroomlijnde productievoortgang in een multidisciplinaire printomgeving, waar operators een breed takenpakket hebben. Via software-updates kunnen voortdurend nieuwe functionaliteiten worden toegevoegd om snel in te spelen op feedback van gebruikers.

Verbeterde operationele effectiviteit 

Nieuw is ook een krachtig DFE (Digital Front End) dat, in samenwerking met Fiery®, is ontwikkeld om de operationele effectiviteit te verbeteren. Optimalisatie van het printproces en arbeidsbesparende functionaliteiten reduceren de benodigde tijd voor onderhoud en vereenvoudigen het direct verhelpen van storingen. Denk bijvoorbeeld aan het snel en eenvoudig kunnen verwisselen van complete units voor de speciale kleuren, en aan verbeterde door de operator vervangbare onderdelen (Operator Replaceable Units, ORU’s) om het systeemonderhoud te vergemakkelijken.

Antwoord op uitdagingen in de markt

Gabrielle Impens, Product Marketeer bij Ricoh Nederland, zegt: “De fantastische nieuwe mogelijkheden op de RICOH Pro C7500 zijn ontwikkeld als antwoord op de belangrijkste uitdagingen in de huidige markt, zoals de groeiende vraag naar hoogwaardige kwaliteit en een uiterst flexibele productiecapaciteit. Het bredere kleurbereik stelt PSP’s in staat om klanten veel meer mogelijkheden te bieden. Tegelijkertijd helpt de introductie van het nieuwe GC OS om de werkdruk te verminderen en de productie te stroomlijnen.”

Net als bij de onlangs geïntroduceerde Pro C9500 wordt het potentieel van de RICOH Pro C7500 verder vergroot met optionele software, waaronder RICOH Supervisor™, RICOH TotalFlow Production Manager™ en FusionPro®. Daarmee kunnen gebruikers de effectiviteit van hun machine en het rendement op hun Ricoh-investering maximaliseren.

Het RICOH Pro C7500 digitale kleuren productiesysteem is vanaf november verkrijgbaar in Nederland en de hele EMEA-regio. Tijdens een event op woensdag 8 november introduceren we de RICOH Pro C7500. Aanmelden voor het event kan via deze link: https://imagine.ricoh.nl/kings-of-the-jungle

Ga voor meer informatie naar www.ricoh.nl

|Over Ricoh|

Ricoh laat je werkplek echt voor je werken. Al meer dan 85 jaar benutten we de kracht en kansen van technologie. We helpen werkend Nederland bij het versnellen van de digitale transformatie, het optimaliseren van bedrijfsprocessen, het adopteren van hybride werken en het inrichten van een flexibele IT-infrastructuur.

Met het hoofdkantoor van de Ricoh Group in Tokio, is het bedrijf actief in meer dan 200 landen en regio’s. In het financiële jaar dat eind maart 2024 afliep, realiseerde de Ricoh Group wereldwijd een omzet van 2.348 miljard yen (ongeveer 15,5 miljard USD).

Contact:
Afdeling Communicatie, Ricoh Nederland: communicatie@ricoh.nl

Volg ons!

Linkedin - logo  Facebook - logo  X - logo  Youtube - logo

Ga voor meer informatie naar ricoh.nl of werktrends.nl

Laatste nieuws

Ontvang maandelijks inspiratie, kennis en praktijkverhalen rondom hybride werken, slim werken, veilig werken, werken in de cloud en (professioneel) printen. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Schrijf je in