Ricoh toont op FESPA beursprimeurs
24.01.2024

Ricoh toont op FESPA beursprimeurs

Innovatieve technologie en beursprimeurs van Ricoh voor textiel- en grootformaat-specialisten. Kom van 19 tot en met 22 maart naar FESPA in RAI Amsterdam.

Ricoh Nederland, ’s-Hertogenbosch, 24 januari 2024 – Ricoh onthult op FESPA Global Print Expo 2024 in Amsterdam nieuwe technologie, zowel op het gebied van Direct to Film (DTF) en Direct to Garment (DTG) als grootformaat-, flatbed- en industriële printtoepassingen. Met de innovaties van Ricoh kunnen printspecialisten in de wereld van textiel en grootformaat nieuwe markten aanboren en groeikansen grijpen.

Ricoh toont op FESPA beursprimeurs
De RICOH Pro™ TF6251 UV roll-to-roll flatbed printer is op FESPA voor het eerst te zien

Direct to Film (DTF)
Met de wereldwijde lancering van een industriële Direct to Film-oplossing (DTF) met speciaal ontwikkelde Ricoh Pro™ DTF-inkt zet Ricoh op de beurs een nieuwe standaard voor digitale textieldrukproducties. Het systeem is uitgerust met nieuwe baanbrekende poederschudder-technologie en combineert de laagste Total Cost of Ownership (TCO) met een ongeëvenaarde snelheid. Dit zorgt voor nieuwe kansen en mogelijkheden voor gedecentraliseerde on-demand producties.

Direct to Garment (DTG)
Tot de Europese Ricoh-primeurs tijdens FESPA behoort ook de Ri 4000 Direct to Garment-printer (DTG). Dit systeem vergroot de printmogelijkheden op polyester stoffen voor kleding en sportkleding, zodat ontwerpers en bedrijven hun portfolio verder kunnen uitbreiden. Het systeem is voorzien van een nieuw ontwikkelde voorbehandelingsvloeistof en inkten om hoogwaardige prints op kleding te produceren – tegen een zeer betaalbare prijs.

Van kleine (kleding)winkels tot grootschalige productiefaciliteiten: met de Ri 1000X DTG-printer kan elk bedrijf kwalitatief hoogwaardige, kleurrijke en duurzame prints creëren op een breed assortiment aan kledingstukken. Het systeem is voorzien van twee nieuwe printmodi voor betere resultaten en een hogere snelheid. Een nieuw toegevoegde mediatype-instelling past de beeld-parameters aan, zodat er eenvoudig en snel kan worden gewisseld tussen het printen op witte en donkergekleurde kleding.

Grootformaat en flatbed
Gloednieuw op FESPA is de eerste hybride printer met een compacte voetafdruk die gebaseerd is op digitale technologie van Flora. Flora is een toonaangevende fabrikant van flatbedprinters en grootformaat digitale inkjetprinters. Het systeem is speciaal ontwikkeld om zowel harde als flexibele media te bedrukken. Dit biedt sign- en displayspecialisten grotere productieflexibiliteit.

Het gestaag groeiende grootformaat- en flatbedportfolio van Ricoh versnelt de evolutie van analoog naar digitaal. Op de beurs vinden er live demonstraties plaats van het RICOH Pro™ L5160e latexsysteem met een uitgebreid kleurbereik en de hybride RICOH Pro TF6251 UV-printer, een roll-to-roll- en flatbedprinter in één. Beide zijn uitgerust met sneldrogende Greenguard gecertificeerde inkten. De veelzijdigheid aan toepassingsmogelijkheden maakt deze machine uiterst geschikt voor gebruikers in zowel grafische als industriële sectoren.

Innovatieve technologie van Ricoh
Al deze systemen zijn uitgerust met de topklasse printkoppen van Ricoh. Die zijn ontworpen voor snelheid, precisie en lange levensduur. Ze leveren printkwaliteit in hoge resolutie en beperken onderhoud tot een minimum.

Ricoh demonstreert tijdens FESPA ook hoe je vanuit één enkel workflowplatform kleuraccurate producties in hoge kwaliteit realiseert met ColorGATE Productionserver. Met de Valvejet technologie speelt Ricoh in op de vraag van industriële verf- en coatingmarkten naar vloeistoffen met een hogere viscositeit, grotere printafstand en grotere druppelgroottes.

Een wereld aan nieuw mogelijkheden
Huib Kolen, Manager Product Marketing & Programs bij Ricoh Nederland, zegt: “Op FESPA verwachten we veel belangstelling van marktspelers die hun transitie van analoog naar digitaal willen versnellen om beter antwoord te bieden op de veranderende vraag van hun klanten. Wij zetten daarbij in op cocreatie: we helpen graag bij het bouwen aan een succesvolle toekomst.” 

FESPA in Amsterdam
FESPA Global Print Expo 2024, Europa’s toonaangevende beurs voor zeefdrukken, digitaal drukken, textielprinten en printen op grootformaat, vindt van 19 tot en met 22 maart plaats in de RAI Amsterdam.

Ga voor meer informatie naar www.ricoh.nl.

|Over Ricoh|

Ricoh laat je werkplek echt voor je werken. Al meer dan 85 jaar benutten we de kracht en kansen van technologie. We helpen werkend Nederland bij het versnellen van de digitale transformatie, het optimaliseren van bedrijfsprocessen, het adopteren van hybride werken en het inrichten van een flexibele IT-infrastructuur.

Met het hoofdkantoor van de Ricoh Group in Tokio, is het bedrijf actief in meer dan 200 landen en regio’s. In het financiële jaar dat eind maart 2024 afliep, realiseerde de Ricoh Group wereldwijd een omzet van 2.348 miljard yen (ongeveer 15,5 miljard USD).

Contact:
Afdeling Communicatie, Ricoh Nederland: communicatie@ricoh.nl

Volg ons!

Linkedin - logo  Facebook - logo  X - logo  Youtube - logo

Ga voor meer informatie naar ricoh.nl of werktrends.nl

Laatste nieuws

Ontvang maandelijks inspiratie, kennis en praktijkverhalen rondom hybride werken, slim werken, veilig werken, werken in de cloud en (professioneel) printen. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Schrijf je in