Ricoh selected as a member of the Sustainability Yearbook 2024 by S&P Global
16.02.2024

S&P Global benoemt Ricoh tot member Sustainability Yearbook 2024

‘s-Hertogenbosch, 16 februari 2024 - Ricoh is benoemd tot member van het Sustainability Yearbook 2024, en scoorde een positie binnen de 1%* van de duurzaamste ondernemingen in de sector. Het jaarboek is samengesteld door S&P Global, een toonaangevende organisatie op het gebied van bedrijfsanalyses.

S&P Global benoemt Ricoh tot member Sustainability Yearbook 2024

Drie focusgebieden 

Elk jaar beoordeelt S&P Global de duurzaamheid van grootzakelijke ondernemingen in drie focusgebieden: Environment (milieu), Social (maatschappij) en Governance (economie). In elke sector worden organisaties die zich het meest inspannen voor duurzaamheid opgenomen in het Sustainability Yearbook. Dit jaar evalueerde S&P Global wereldwijd ongeveer 9.400 organisaties in 62 sectoren, waarvan 759 organisaties uiteindelijk zijn opgenomen in het jaarboek. 

Zesde jaar op rij

In de sector computers, randapparatuur en kantoorelektronica stonden twee organisaties, waaronder Ricoh, in de top 1%. Vijf andere organisaties bemachtigden een plek in de top 5%. Dit is het zesde opeenvolgende jaar dat Ricoh voor haar duurzaamheidsresultaten is opgenomen in S&P Global’s Sustainability Yearbook.

Bijdragen aan ESG-doelen

Ricoh zet continu in op een duurzame, maatschappelijk verantwoorde bedrijfsvoering. Zo heeft de organisatie de 17 ESG-doelen uitgewerkt in de bedrijfsstrategie. Ricoh draagt bij aan de Sustainable Development Goals door maatschappelijke kwesties op te lossen vanuit de bedrijfsvoering en bij te dragen aan een duurzame samenleving. Voor klanten van Ricoh betekent dit dat oplossingen en diensten bijdragen aan de duurzaamheidsdoelstellingen van de klant. Denk hierbij aan het reduceren van het energieverbruik en het gebruik van nieuwe grondstoffen, bijdragen aan circulariteit en een niet-aflatende focus op het welzijn van mensen binnen de supply chain. 

* Vanaf 7 februari 2024

|Over Ricoh|

Ricoh laat je werkplek echt voor je werken. Al meer dan 85 jaar benutten we de kracht en kansen van technologie. We helpen werkend Nederland bij het versnellen van de digitale transformatie, het optimaliseren van bedrijfsprocessen, het adopteren van hybride werken en het inrichten van een flexibele IT-infrastructuur.

Met het hoofdkantoor van de Ricoh Group in Tokio, is het bedrijf actief in meer dan 200 landen en regio’s. In het financiële jaar dat eind maart 2022 afliep, realiseerde de Ricoh Group wereldwijd een omzet van 1.758 miljard yen (ongeveer 14,5 miljard USD).

Contact:
Afdeling Communicatie, Ricoh Nederland: communicatie@ricoh.nl

Volg ons!

Linkedin - logo  Facebook - logo  X - logo  Youtube - logo

Ga voor meer informatie naar ricoh.nl of werktrends.nl