Visma|Raet zorgt samen met Ricoh voor een veilige terugkeer naar kantoor
22.07.2020

Visma|Raet zorgt samen met Ricoh voor een veilige terugkeer naar kantoor

’s-Hertogenbosch, 22 juli 2020 – HR en Payroll softwarebedrijf Visma|Raet kiest voor Ricoh om een veilige terugkeer naar de werkplek voor medewerkers te faciliteren. Visma|Raet wil haar personeel veilig en volgens de richtlijnen weer welkom heten op haar kantoren in Amsterdam, Drachten en Amersfoort. Dankzij de dienstverlening van Ricoh kunnen 1100 medewerkers goed, veilig en efficiënt een werkplek reserveren. Dit biedt voor Visma|Raet inzicht en controle op het gebruik van haar kantoren, waardoor ze in de toekomst in staat zijn om goede, duurzame en weloverwogen beslissingen te maken.
 Visma|Raet zorgt samen met Ricoh voor een veilige terugkeer naar kantoor

Inzicht in beschikbare werkplekken

Om medewerkers en managers meer inzicht te bieden in de capaciteit van werkplekken, is er gekozen voor Smart Spaces van Ricoh. Dit cloud platform is ontworpen voor het eenvoudig reserveren en beheren van werkplekken op basis van de beschikbare capaciteit. De applicatie integreert naadloos met G-suite van Google voor het samenwerken binnen Visma|Raet. Dit was een erg belangrijke eis, aangezien de gehele Visma Group gebruikt maakt van G-suite. Visma|Raet heeft enorm veel vertrouwen in de werkplekbeheer oplossingen van Ricoh, die volledig zijn afgestemd op de specifieke eisen van het softwarebedrijf.

Het softwarebedrijf heeft een geplande verbouwing van het hoofdkantoor in Amersfoort op de agenda staan. De oorspronkelijke focus lag op het inrichten van slimme vergaderruimtes, maar is door de recente ontwikkelingen verschoven naar het faciliteren van het reserveren van alle vormen van werkplekken via Smart Spaces.

Trotse samenwerking

Beide partijen zijn enorm trots om met elkaar de samenwerking te mogen aangaan. Voor Ricoh is Visma|Raet de eerste klant in Nederland die deze nieuwe cloud applicatie afneemt, wat hen tot de launching customer maakt. Naast werkplekreservering staan ook slimme vergaderruimtes, narrowcasting, digitale receptie en andere oplossingen voor het efficiënt samenwerken in een kantooromgeving op de roadmap om te implementeren.
Tom van Dael, directeur Finance en IT bij Visma|Raet: “Dankzij de samenwerking met Ricoh kunnen we een veilige terugkeer naar kantoor voor onze medewerkers faciliteren. Het overzichtelijk presenteren en managen van alle beschikbare werkplekken is een cruciale stap in de transitie naar de nieuwe manier van werken. Ricoh heeft een geweldige prestatie geleverd door deze data inzichtelijk en beheersbaar te maken voor onze medewerkers en managers. En dat geïntegreerd in onze collaboration tooling Google G-suite en in een zeer kort tijdsbestek. Nu kunnen we ons richten op het verder verbeteren en innoveren van onze manier van werken.”
Paul Nanninga, CEO Ricoh Nederland, voegt daaraan toe: “In de huidige tijd is een andere manier van werken belangrijker dan ooit. Onze dienstverlening sluit daar perfect op aan. We zijn ervan overtuigd dat we met deze samenwerking met Visma|Raet een grote stap zetten in het verbeteren van de efficiëntie, kwaliteit en veiligheid van de werkplek. We zijn blij met het vertrouwen in Ricoh en kijken uit naar een succesvolle implementatie bij Visma|Raet.”
Kijk hier voor meer informatie over Samenwerken op afstand.

|Over Ricoh|

Als Digital Services Company laat Ricoh je werkplek écht voor je werken. Al meer dan 85 jaar benutten we de kracht en kansen van technologie. We helpen werkend Nederland bij het versnellen van de digitale transformatie, het optimaliseren van bedrijfsprocessen, het adopteren van hybride werken en het inrichten van een flexibele IT-infrastructuur. Veilig, efficiënt en duurzaam!

Met het hoofdkantoor van de Ricoh Group in Tokio, is het bedrijf actief in meer dan 200 landen en regio’s. In het financiële jaar dat eind maart 2023 afliep, realiseerde de Ricoh Group wereldwijd een verkoopomzet van 2.134 miljard yen (ongeveer 16 miljard USD).

Ga voor meer informatie naar http://www.ricoh.nl

Voor meer informatie
Afdeling Communicatie, Ricoh Nederland: communicatie@ricoh.nl 

Volg ons!
Twitter: @RicohNL 
LinkedIn: /RicohNetherlands
Facebook: /ricohnederland
YouTube: /ricohnl
Blog: WerkTrends.nl